Gurmán na Slovensku - GURMÁN na Slovensku

Hodnotenia Hodnotenie reštaurácií Reštaurácie Hodnotenie reštaurácií US Warns Citizens Of Sexual aAssault In Spain webadmin30. januára 2020 Degustácie Report: Red Sox Star Mookie Betts Traded To Dodgers webadmin5. februára 2020 Award 2020 The Automaker’s 2019 Profits Were Essentially Wiped Out By A Tough Fourth Quarter webadmin3. februára 2020 Gurmán award Award 2020 Reštaurácie Vinári The

prejsť na web

Kade tade po Slovensku s Gurmánom

Leto ešte nekončí a čo nové nám pripravili reštaurácie ocenené bedekrom gurmán na Slovensku? Chateau Gbeľany Grécka Grill párty 31.augusta Chateau Gbeľany organizuje pravidelné Grill párty povestné svojou výbornou atmosférou a skvelým jedlom pr

prejsť na článok

Špičkové jedlo na tácke, to je samoobsluha s novým rozmerom

Samoobsluha v gastronomických prevádzkach bola desaťročia spojená s rýchlym najedením sa a priznajme si – aj s väčšinou nízkou alebo priemernou kvalitou jedla. To vám naložili pri pulte zo šafingu na tácku a odniesli ste si ho k stolu. V prevádzkach s rý

prejsť na článok

Poznáme najlepšie reštaurácie sveta

Pred niekoľkými dňami bol predstavený dlho očakávaný rebríček 50 najlepších reštaurácií sveta The Worlds 50 best Restaurants 2022, ktorý sponzoruje spoločnosť S.Pellegrino & Aqua Panna. Tento rok sa konal 20. ročník udeľovania cien . Pôvodne sa malo u

prejsť na článok

ANDREAS SENN Rakúska michelínska hviezda.

Patrí medzi najlepších šéfkuchárov v Rakúsku. Keď si v roku 2015 otvoril reštauráciu Sennsv Salzburgu, už o pár mesiacov získal svoju prvú michelinskú hviezdu, po ktorej o rok neskôrnasledovala aj druhá. A dve michelinské hviezdy si drží dodnes. Okrem toh

prejsť na článok

VALDOBBIADENE kráľovstvo bubliniek. Dobrý tip ma gurmánsky víkend.

Valdobbiadene by sme pokojne mohli nazvať aj hlavným mestom prosecca. Toto slávne šumivé víno z pestovanej odrody Glera vyrábajú vinohradníci a vinári v dvoch oblastiach, a to Friuli-Venezia Giulia a Veneto, na rozlohe skoro 20 000 hektárov. Avšak iba mal

prejsť na článok

Kam sa podeli ľudia z gastra a hotelierstva?

V celej Európe chýbajú v stravovacích a hotelových službách ľudia, v nijakom inom odvetví ich počas dvoch rokov koronakrízy neubudlo toľko, ako v horeca segmente. Inštitút nemeckého hospodárstva zamestnanosť v gastre a hotelierstve zobral pod lupu a an

prejsť na článok

KOTÁNYI NAHRÁDZA PET ZA REPET – OD FĽAŠE NA VODU PO NÁDOBU NA KORENIE

Čoraz viac ľudí sa snaží porozumieť témam ako ekológia, recyklácia a triedenie, aby prispeli k ochrane a čisteniu planéty. Ľudia na celom svete čelia výzve v dôsledku zmeny klímy, problémom so zásobovaním, rastúcou populáciou, demografickými zmenami, migr

prejsť na článok

Tenuta di BISERNO

Projekt Tenuta di Biserno uzrel svetlo sveta v roku 2001, keď spojili sily bratia Lodovico a Piero Antinoriovci s asistenciou ich synovca Niccola Marzichiho Lenziho, aby priviedli viac života do príbehu starých vinárskych usadlostí Tenuta di Biserno a Ten

prejsť na článok

foodpanda partnerom Gurmán Awards

Na slovenskom trhu už niekoľko mesiacov pôsobí nová donášková služba, ktorej charakteristické zeleno-ružové logo ste už určite zaregistrovali. foodpanda však ide nad rámec klasickej donášky – jej cieľom nie je len doručiť zákazníkovi jedlo domov či do prá

prejsť na článok

17 najlepších reštaurácií na Slovensku.

Chcete vedieť, ktoré to sú? Kto to prehlasuje? Kto ich určil? Vždy keď počujem alebo čítam, že toto sú najlepšie reštaurácie v meste, alebo toto je najlepšia pizzeria, či kaviareň v meste, vždy si kladiem otázku: a kto to povedal? Kto ich určil? Sle

prejsť na článok

Aj Dubaj má už svojho Michelina

Dubaj už roky priťahuje turistov aj biznis z celého sveta a bolo len otázkou času, kedy pritiahne aj hodnotiteľov od Michelina. Stalo sa tak tento rok – nedávno vyšlo prvé vydanie pre túto mestskú destináciu.Hviezdičky a Bib Gourmand získalo celkovo 69 re

prejsť na článok

Vyšiel slovenský michelín

Po dlhšej pauze zavinenej covidom, vyšiel začiatkom júna bedeker Gurmán na Slovensku, taký slovenský michelin. Každoročne hodnotia a vyberajú jeho inšpektori na svojich tajných návštevách tie najlepšie reštaurácie Slovenska. Aj tento rok je viacero nováči

prejsť na článok

Legendárny Gundel sa otvoril všetkým

Nie je v Maďarsku snáď známejšia a slávnejšia reštaurácia. Síce medzičasom mnohé získali medzinárodné ocenenia, vrátane hviezdičiek od Michelina, ale Gundel je len jeden. Legendárna reštaurácia, založená pred 127 rokmi Károly Gundelom sa za roky svojh

prejsť na článok

Za tajomstvami cisárskych hodov aj blízkeho pohraničia

Ako a čo sa jedlo a hodovalo na kráľovských dvoroch – táto téma milovníkov histórie jedla a gastronómie odjakživa priťahovala. Poodhaliť tajomstvá kráľovskej kuchyne pomôže výstava, ktorá sa momentálne koná doslova na skok od Slovenska, resp. od Bratislav

prejsť na článok

Hviezda  gastronómie otvorila reštauráciu v Schwechate

Priaznivci kvalitnej gastronómie asi poznajú meno Wolfgang Puck. Jediný šéfkuchár, ktorý má vlastnú hviezdu na Chodníku slávy v Hollywoode. Zaslúžil si ju tým, že už roky pripravuje catering na najvýznamnejšiu filmovú udalosť roka – odovzdávanie Oscarov.

prejsť na článok