Hodnotenia Hodnotenie reštaurácií Reštaurácie Hodnotenie reštaurácií US Warns Citizens Of Sexual aAssault In Spain webadmin30. januára 2020 Degustácie Report: Red Sox Star Mookie Betts Traded To Dodgers webadmin5. februára 2020 Award 2020 The Automaker’s 2019 Profits Were Essentially Wiped Out By A Tough Fourth Quarter webadmin3. februára 2020 Gurmán award Award 2020 Reštaurácie Vinári The
Redakcia Gurmána dostala pozvanie na neobyčajnú degustáciu Rioji vinárstva Bodegas Faustino a čo bolo veľmi neobyčajné, tak sa konala aj vertikálna degustácia ich Gran Reservy z rokov 2001, 1987, 1970 a 1955. Dobre vidíte, ročník 1955! V našom vydavate
Začiatkom týždňa vyhlásili v španielskej Valencii vždy veľmi očakávaný rebríček najlepších reštaurácií sveta Worlds 50 Best Restaurants. Tento rok treba za tými najlepšími cestovať naozaj ďaleko, prvenstvo totiž získala reštaurácia Central v peruánskej Li
Označenie hotelovej kategórie ****Superior je pomerne rozšírené v susednom Rakúsku, u nás je v podstate neznáme. Prvou lastovičkou je tatranský wellness hotel Lesná, ktorý začal toto označenie používať 1. februára. Znamená, že hotel má niečo nad klasický
The Worlds Best Vineyards Academy odhalila najlepšie vinárske destinácie roka na exkluzívnom živom podujatí v argentínskom hlavnom meste vína, v Mendoze. Prvýkrát v histórii Najlepšie vinárstva sveta je Taliansko na čele rebríčka najlepších vinárstiev:
Patrí medzi najlepších šéfkuchárov v Rakúsku. Keď si v roku 2015 otvoril reštauráciu Sennsv Salzburgu, už o pár mesiacov získal svoju prvú michelinskú hviezdu, po ktorej o rok neskôrnasledovala aj druhá. A dve michelinské hviezdy si drží dodnes. Okrem toh
Intímna verzia ikony „Hertog Jan“ ožíva v Antverpách v priestoroch starého kláštora Botanic Sanctuary Antwerp Gerta De Mangeleer poznáme aj na Slovensku, jeden z najlepších kuchárov v Európe bol hosťom avandgarde cuisine sympózia „Gastronomy Slovakia“
Taliansko ľudia milujú aj pre vynikajúce jedlo a znesiteľné ceny. Na druhej strane sú talianski gastronómovia vo vychytených turistických oblastiach známi tým, že dokážu dávať rôzne prirážky k doslova všetkému. Už roky sú napríklad známe kaviarne na Ná
Všetci milovníci gastronómie sa stretnú aj túto jeseň v Piešťanoch. Kde? Na (ne)konferencii Gastrolove, ktorú už niekoľko rokov organizuje portál Kavickari.sk.Tento rok sa bude konať 28-29. septembra a prýkrát bude dvojdňová. Miestom konania budú podobne
Pred 127 rokmi otvorili v Tatranskej Lomnici prvú predajňu, kde si mohli domáci aj návštevníci nakúpiť potraviny, ale aj športové potreby. Volala sa podľa majiteľa Júliusa Kuszmana Kuszmanov bazár a stála pri ceste z Tatranských Matliarov do Smokovca v pr
Neapolská bašta pizze si chce zachovať originalitu svojho centra a preto zakázala otváranie ďalších gastronomických zariadení. Počas nasledujúcich troch rokov sa už nebudú udeľovať žiadne povolenia na otvorenie nových reštaurácií v centre mesta. Oblasť
Ako ste si už možno zvykli, náš magazín vám prináša každý mesiac hĺbkovú sondu do vybranej reštaurácie z tých najlepších, ktoré náš bedeker hodnotí. A reštaurácia ECK rozhodne medzi tie najlepšie patrí, veď od nás obdržali 2 Zlaté vidličky a šéfkuchár, Da
Novinkou z produkcie známej rakúskej koreninárskej firmy je: Kotányi Grilovaná zelenina Toscana chuť Talianska priamo na tanieri! Táto znamenitá zmes korenia je vyrobená z kvalitných byliniek typických pre toskánsku kuchyňu a jemných kúskov olív, ktor
Pred tromi rokmi sa v Nemecku v rámci pomoci gastru znížila DPH v stravovacích zariadeniach z pôvodných 19 percent na 7 percent. Na pôvodnú úroveň by sa mala vrátiť od 1.1. 2024 ozývajú sa však čoraz viac hlasy, aby 7 percentná DPH na stravovacie služby z
Slovensko je krajina, ktorá má svetu na poli gastronómie čo ponúknuť. Kvalita a pestrosť našich gastronomických služieb sa za posledné roky výrazne zvýšili. Máme tu šikovných šéfkuchárov a veľmi zaujímavé tradičné, ale aj moderné slovenské jedlá. Gastrotu
Čím sa inšpirujú šéfkuchári pri vytváraní jedál či nových menu? Sú to recepty starých mám, historické kuchárske knihy, cestovanie a dnes aj sociálne siete patria medzi najčastejšie zdroje inšpirácie. Pri zostavovaní letného menu v tatranskej Grand Restaur