Gurmán na Slovensku - GURMÁN na Slovensku

Hodnotenia Hodnotenie reštaurácií Reštaurácie Hodnotenie reštaurácií US Warns Citizens Of Sexual aAssault In Spain webadmin30. januára 2020 Degustácie Report: Red Sox Star Mookie Betts Traded To Dodgers webadmin5. februára 2020 Award 2020 The Automaker’s 2019 Profits Were Essentially Wiped Out By A Tough Fourth Quarter webadmin3. februára 2020 Gurmán award Award 2020 Reštaurácie Vinári The

prejsť na web

Ana Roš pripravuje otvorenie bistra

Ana Roš sa so svojou dvojhviezdičkovou reštauráciou Hiša Franko katapultovala pred pár rokmi na vrchol medzinárodnej fine diningovej scény a v rebríčku The Worlds 50 Best Restaurants 2017 bola vyhlásená za najlepšiu kuchárku na svete. Jej umenie poznáme a

prejsť na článok

Šéfkuchárske hviezdy budú variť pre dobrú vec

Po dvojročnej prestávke organizuje šéfkuchár Michal Kordoš opäť úspešnú benefičnú pop-up večeru. Hosťom spolu s ďalšími šiestimi slovenskými kuchármi pripravia 7-chodové degustačné menu. Okrem Michala Kordoša budú variť Michal Konrád, Peter Bracho, Jozef

prejsť na článok

Na Slovensku pribudne 5-hviezdičkový hotel

Pred niekoľkými týždňami vyvolal rozruch oznam, ktorý uverejnil hotel Lomnica na svojej webovej stránke a sociálnych sieťach. Stálo v ňom že hotel bude mesiac zatvorený a že jedna éra sa končí a iná začína. Tou inou érou je podľa najnovších informácií

prejsť na článok

Poznáme najlepšie hotely Slovenska

Najlepší hotel na Slovensku nájdete podľa prestížneho hodnotenia World Travel Awards aj tento rok vo Vysokých Tatrách. Cestovatelia a odborníci z odvetvia cestovného ruchu rozhodli, že ním je Grand Hotel Kempinski High Tatras a zároveň hosťom ponúka aj te

prejsť na článok

Bella Italia – krásna ale s neskutočnými poplatkami

Taliansko ľudia milujú aj pre vynikajúce jedlo a znesiteľné ceny. Na druhej strane sú talianski gastronómovia vo vychytených turistických oblastiach známi tým, že dokážu dávať rôzne prirážky k doslova všetkému. Už roky sú napríklad známe kaviarne na Ná

prejsť na článok

(ne)konferencia Gastrolove: Top šéfkuchári, káva, jedlo aj silné témy

Všetci milovníci gastronómie sa stretnú aj túto jeseň v Piešťanoch. Kde? Na (ne)konferencii Gastrolove, ktorú už niekoľko rokov organizuje portál Kavickari.sk.Tento rok sa bude konať 28-29. septembra a prýkrát bude dvojdňová. Miestom konania budú podobne

prejsť na článok

Gastro v Tatranskej Lomnici obohatí Kuszmanov bazár

Pred 127 rokmi otvorili v Tatranskej Lomnici prvú predajňu, kde si mohli domáci aj návštevníci nakúpiť potraviny, ale aj športové potreby. Volala sa podľa majiteľa Júliusa Kuszmana Kuszmanov bazár a stála pri ceste z Tatranských Matliarov do Smokovca v pr

prejsť na článok

Neapol zakázal v centre nové reštaurácie

Neapolská bašta pizze si chce zachovať originalitu svojho centra a preto zakázala otváranie ďalších gastronomických zariadení. Počas nasledujúcich troch rokov sa už nebudú udeľovať žiadne povolenia na otvorenie nových reštaurácií v centre mesta. Oblasť

prejsť na článok

Reštaurácia mesiaca jún  2023 ECK

Ako ste si už možno zvykli, náš magazín vám prináša každý mesiac hĺbkovú sondu do vybranej reštaurácie z tých najlepších, ktoré náš bedeker hodnotí. A reštaurácia ECK rozhodne medzi tie najlepšie patrí, veď od nás obdržali 2 Zlaté vidličky a šéfkuchár, Da

prejsť na článok

Kotányi Grilovaná zelenina Toscana

Novinkou z produkcie známej rakúskej koreninárskej firmy je: Kotányi Grilovaná zelenina Toscana chuť Talianska priamo na tanieri! Táto znamenitá zmes korenia je vyrobená z kvalitných byliniek typických pre toskánsku kuchyňu a jemných kúskov olív, ktor

prejsť na článok

V Nemecku chcú 7 % DPH pre gastro natrvalo

Pred tromi rokmi sa v Nemecku v rámci pomoci gastru znížila DPH v stravovacích zariadeniach z pôvodných 19 percent na 7 percent. Na pôvodnú úroveň by sa mala vrátiť od 1.1. 2024 ozývajú sa však čoraz viac hlasy, aby 7 percentná DPH na stravovacie služby z

prejsť na článok

Aj Slovensko chce Michelina, aby sa dostalo na gastronomickú mapu sveta.

Slovensko je krajina, ktorá má svetu na poli gastronómie čo ponúknuť. Kvalita a pestrosť našich gastronomických služieb sa za posledné roky výrazne zvýšili. Máme tu šikovných šéfkuchárov a veľmi zaujímavé tradičné, ale aj moderné slovenské jedlá. Gastrotu

prejsť na článok

Tatranské leto na tanieri je plné emócií

Čím sa inšpirujú šéfkuchári pri vytváraní jedál či nových menu? Sú to recepty starých mám, historické kuchárske knihy, cestovanie a dnes aj sociálne siete patria medzi najčastejšie zdroje inšpirácie. Pri zostavovaní letného menu v tatranskej Grand Restaur

prejsť na článok

Michelin v Česku bude!

Česká vláda rozhodla včera o zaplatení poplatku spoločnosti Michelin za zaradenie do prestížneho gastronomického sprievodcu. Je to nástroj na propagáciu Českej republiky v zahraničí, povedal na tlačovej konferencii po stredajšom rokovaní vlády minister do

prejsť na článok

Hotelieri ocenili najlepších praktikantov

Hotely a reštaurácie hľadajú spôsoby ako u mladých ľudí podnietiť záujem o prácu v hotelierstve a v gastronómii. Bratislavské hotely skupiny BHP napríklad oceňujú najlepších praktikantov. Výnimočnú príležitosť predviesť svojim rodičom a učiteľom to, čo sa

prejsť na článok