Gurmán na Slovensku - GURMÁN na Slovensku

Hodnotenia Hodnotenie reštaurácií Reštaurácie Hodnotenie reštaurácií US Warns Citizens Of Sexual aAssault In Spain webadmin30. januára 2020 Degustácie Report: Red Sox Star Mookie Betts Traded To Dodgers webadmin5. februára 2020 Award 2020 The Automaker’s 2019 Profits Were Essentially Wiped Out By A Tough Fourth Quarter webadmin3. februára 2020 Gurmán award Award 2020 Reštaurácie Vinári The

prejsť na web

Sprievodca whisky pre začiatočníkov: Päť vecí, ktoré potrebujete vedieť

Whisky je jednoduchá: je to obilný destilát zrejúci v drevených sudoch, zvyčajne minimálne 3 roky a s obsahom alkoholu minimálne 40 %. To je asi všetko, čo potrebujete vedieť pri príležitosti Svetového dňa whisky, ktorý je dnes 21. mája. 1. Regionálne

prejsť na článok

Hotely a reštaurácie očakávajú slabšie leto

Nastávajúcu letnú sezónu, fungovanie počas pandémie koronavírusu aj situáciu na pracovnom trhu hodnotili predstavitelia reštaurácií a hotelov na dvojdňovej . HORECA konferencii 2022, ktorá sa konala tento týždeň v Žiline. Prezident Asociácie hotelov a re

prejsť na článok

Double Tree by Hilton Hotel Košice získal prestížne ocenenie

Medzi nositeľmi prestížneho ocenenia PRIDE AWARD, ktoré každoročne udeľuje spoločnosť Hilton Worldwide je tento rok prvý krát aj zástupca Slovenska. Košický hotel DoubleTree by Hilton sa umiestnil v TOP 5 najlepších hotelov značky v regióne EMEA (Európa,

prejsť na článok

Kempinski otvoril svoj 80. hotel v Tel Avive

Najstaršia luxusná hotelová sieť v Európe oslavuje v tomto roku svoje 125. výročie vzniku.. Sieť Kempinski má hotely po celom svete, na Slovensku patrí pod krídla tejto značky Grand Hotel Kempinski High Tatras. „Sieť Kempinski priniesla nový štandard v ho

prejsť na článok

Delikátne jedlo na lodi pri brehu  Dunaja

Michal Konrád bol osem rokov tvárou reštaurácie Fou Zoo v Bratislave – Petržalke. Podnik, ktorý počas jeho pôsobenia ako šéfkuchára zbieral jedno ocenenie za druhým, vlastne z gastronomickej stránky stvoril a priniesol na Slovensko panázijskú kuchyňu na t

prejsť na článok

Slováci sa na Bocuse d´Or nestratili, aj keď nepostúpili

Mexické vlny, trúbenie, skandovanie, zástavy, konfety – to všetko poznáme z futbalových zápasov, ale zažiť niečo také na súťaži šéfkuchárov? Pre väčšinu nepredstaviteľné, ale tí, ktorí sa boli pozrieť na európskom finále najprestížnejšej súťaže kuchárskyc

prejsť na článok

Gert De Mangeleer a Joachim Boudens otvárajú „Hertog Jan at Botanic“

Intímna verzia ikony „Hertog Jan“ ožíva v Antverpách v priestoroch starého kláštora Botanic Sanctuary Antwerp Gerta De Mangeleer poznáme aj na Slovensku, jeden z najlepších kuchárov v Európe bol hosťom avandgarde cuisine sympózia „Gastronomy Slovakia“

prejsť na článok

Slovensko do „sveta“ tesne nepostúpilo

Veľký sen sa nakoniec nestal skutočnosťou, aj keď tesne. Slovensko sa však pri svojej prvej facto premiérovej účasti (prvá bola pred 12. rokmi) na kuchárskej olympiáde za ktorú je považovaná kuchárska olympiáda Bocue d Or, nestratilo. Tím pod vedením Petr

prejsť na článok

Kuchárska olympiáda nie je len o varení a surovinách

Aká bola príprava tímu Petra Duranského na európske kolo súťaže Bocuse dOr? Európske kolo najprestížnejšej kuchárskej súťaže je už tu. Náš tím sa predstaví v Budapešti už v stredu, 23. marca od 9:30 hod a čaká ho takmer 335 minútový maratón varenia. Pr

prejsť na článok

Európske kolo Bocuse dOr klope na dvere

Kým sa tak stane a my vyspovedáme Petra Duranského s jeho tímom, našli si na nás čas Vojto Artz, prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a Jardo Žídek, člen poroty Bocuse dOr a slovenský prezident súťaže. Páni, ešte sa vráťme tak trochu k národ

prejsť na článok