Gurmán na Slovensku - GURMÁN na Slovensku

Hodnotenia Hodnotenie reštaurácií Reštaurácie Hodnotenie reštaurácií US Warns Citizens Of Sexual aAssault In Spain webadmin30. januára 2020 Degustácie Report: Red Sox Star Mookie Betts Traded To Dodgers webadmin5. februára 2020 Award 2020 The Automaker’s 2019 Profits Were Essentially Wiped Out By A Tough Fourth Quarter webadmin3. februára 2020 Gurmán award Award 2020 Reštaurácie Vinári The

prejsť na web

Po rokoch v Bratislave pôsobí známy šéfkuchár v Senici

Šéfkuchár Daniel Hrivňák patril roky k známym tváram bratislavskej gastroscény. Poznali ho návštevníci bratislavských reštaurácií, keďže pôsobil v niekoľkých, napríklad v populárnom Au Café, ktorá patrí do skupiny Roman Restaurant. Tu sa neskôr stal aj ex

prejsť na článok

Šumivé vína ako alternatíva oproti Champagne

Nový rok je ďalšou príležitosťou kedy zvykneme siahnuť po bublinkách. Champagne to je noblesa, nevyprchavajúca kvalita a história vo fľaši. Hodovať ako králi, cítiť tú nevšednosť je okúzľujúci pocit a určite si ho predovšetkým na Vianoce a Nový rok do

prejsť na článok

Kde sa pripravuje najlepšie jedlo na Žitnom ostrove?  

Súťaž o najlepšie jedlo na Žitnom ostrove sa tešila veľkému záujmu, zúčastnilo sa jej takmer dvakrát viac reštaurácií ako minulý rok. Štvrtý ročník súťaže mohli zažiť aj študenti, ktorí sa zaujímajú o gastronómiu. Verejnosť môže spoznať súťažiacich čoskor

prejsť na článok

Divina ako tradičný variant na vianočné sviatky.

Je pravdou, že je zvykom pripraviť si na vianočnú večeru rybu. I keď tento tradičný zvyk nie je až tak starý a udomácnil sa v našich končinách v prvej polovičke 20. storočia. Predošlé stáročia sa na sviatočných stoloch objavovala hlavne pernatá divina. A

prejsť na článok

Večera ako hodovanie v kráľovskom štýle

Jedlo je jedným zo základných predpokladov, aby sme dovolenku považovali za úspešnú a kvalitné prázdninové hotely to vedia. Väčšina hostí, ktorí prídu na dlhšie pobyty si kupuje balíčky s polopenziou, čo je praktické najmä teraz v zime a v hoteloch, ktoré

prejsť na článok

Ryba na vianočnom stole ako si ju vybrať?

Kampaň za zákaz predaja živých rýb môže mať oveľa horšie dôsledky, ako obmedzenie možnosti kúpiť si úplne čerstvú rybu Keď sa blížili Vianoce, všetci sme si pamätali každoročne sa opakujúci výjav – kade so živými kaprami pred obchodmi a davy ľudí, ktor

prejsť na článok

Rezervácie festivalového menu na ZFJ 2023 už prebiehajú!

ZFJ is powered by S.Pellegrino Jubilejný 10. ročník pre vás organizuje náš magazín a bedeker Gurmán na Slovensku. Samotný festival začína 14. januára a potrvá do 26. februára. Každoročne sa zapájajú tie najlepšie reštaurácie z celého Slovenska, aby

prejsť na článok

Do Devína za výnimočnou gastronómiou a vínom

Fine dinningové reštaurácie v Bratislave a okolí by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky. O to viac náročných gurmánov poteší každý nový prírastok. Takým je reštaurácia ECK v Bratislavskej časti Devín, ktorá privíta svojich prvých hostí 14.decembra. Šé

prejsť na článok

Šéfkuchárske hviezdy budú variť pre dobrú vec

Po dvojročnej prestávke organizuje šéfkuchár Michal Kordoš opäť úspešnú benefičnú pop-up večeru. Hosťom spolu s ďalšími šiestimi slovenskými kuchármi pripravia 7-chodové degustačné menu. Okrem Michala Kordoša budú variť Michal Konrád, Peter Bracho, Jozef

prejsť na článok

Na Slovensku pribudne 5-hviezdičkový hotel

Pred niekoľkými týždňami vyvolal rozruch oznam, ktorý uverejnil hotel Lomnica na svojej webovej stránke a sociálnych sieťach. Stálo v ňom že hotel bude mesiac zatvorený a že jedna éra sa končí a iná začína. Tou inou érou je podľa najnovších informácií

prejsť na článok

Objavili sme najlacnejšie mestá v Európe!

Prinášame vám najdostupnejšie mestské destinácie pre páry, ktoré hľadajú krátku dovolenku v európskych mestách. Varšava to vyhrala ! Zistite, kde inde môžete za svoje dovolenkové peniaze získať najviac. Podľa nového prieskumu magazínu Forbes je hlavné

prejsť na článok

Dnes je deň Beaujolais Nouveau!

Čas sláviť. Ako každý seba úctyhodný milovník vína vie, že tretí štvrtok v novembri je Beaujolais Nouveau Day #8211; deň kedy sa mladé vínka z tohtoročného zberu dostanú k milovníkom dobrej zábavy po celom svete. Beaujolais Nouveau je jedným z mála vín, k

prejsť na článok

Za „Áziou“ do Ivanky, alebo také trochu iné bistro

Suši a ázijská kuchyňa si u nás už pred rokmi získali svojich priaznivcov a potešiteľné je, že pribúda reštaurácií, kde ich vedia urobiť na naozaj dobrej úrovni. A ešte lepšie je, že za týmto typom jedla netreba ísť do veľkých miest, ale už sú aj podniky

prejsť na článok

Pod Malými Karpatmi sa znovu bude degustovať

Známe vinárske podujatie Chute Malých Karpát sa bude konať tento rok v sobotu 12. novembra. Zapojí sa doň 35 vinárstiev v Svätom Jure, Pezinku, Vinosadoch, Šenkviciach, Modre, Doľanoch a Suchej nad Parnou. Festival Chute Malých Karpát už piaty rok dáva

prejsť na článok

TOP 10:  najlepších viedeňských rezňov vo Viedni podľa Gurmána.

Žiadne jedlo nie je pre rakúsku kuchyňu také typické ako dozlatista vyprážaný teľací rezeň. Tu sú viedenskí obľúbenci odborníkov z Gurmána na Slovensku a Falstaffu. Dokonalý Wiener Schnitzel nie je ľahká úloha. Najdôležitejšou ingredienciou je samozrej

prejsť na článok