Gurmán na Slovensku - GURMÁN na Slovensku

Hodnotenia Hodnotenie reštaurácií Reštaurácie Hodnotenie reštaurácií US Warns Citizens Of Sexual aAssault In Spain webadmin30. januára 2020 Degustácie Report: Red Sox Star Mookie Betts Traded To Dodgers webadmin5. februára 2020 Award 2020 The Automaker’s 2019 Profits Were Essentially Wiped Out By A Tough Fourth Quarter webadmin3. februára 2020 Gurmán award Award 2020 Reštaurácie Vinári The

prejsť na web

Degustácia nie obyčajnej Riojy

Redakcia Gurmána dostala pozvanie na neobyčajnú degustáciu Rioji vinárstva Bodegas Faustino a čo bolo veľmi neobyčajné, tak sa konala aj vertikálna degustácia ich Gran Reservy z rokov 2001, 1987, 1970 a 1955. Dobre vidíte, ročník 1955! V našom vydavate

prejsť na článok

Fissler – dokonalý zážitok z varenia

Prémiový kuchynský riad. Pre nemeckú spoločnosť Fissler je toto tvrdenie prísľubom značky a zároveň zodpovednosťou. Cieľom spoločnosti je urobiť z varenia dokonalý zážitok. Vysoký štandard dizajnu a kvality sú základom jej filozofie. Od založenia spolo

prejsť na článok

Radoslav Žofčin, zakladateľ módnej značky L’Art de Rado: Nešijeme obleky, šijeme výnimočnosť!

Pochádza z Trenčína, slovenského mesta módy, preto niet divu, že sa móda stala jeho každodennou súčasťou. Vyštudoval odevnú školu v Trenčíne, má titul z odevného dizajnu, no pôvodne chcel byť kuchárom. Založil si rodinnú firmu, v rámci ktorej vybudoval vl

prejsť na článok

Najlepšiu reštauráciu sveta hľadajte v Peru

Začiatkom týždňa vyhlásili v španielskej Valencii vždy veľmi očakávaný rebríček najlepších reštaurácií sveta Worlds 50 Best Restaurants. Tento rok treba za tými najlepšími cestovať naozaj ďaleko, prvenstvo totiž získala reštaurácia Central v peruánskej Li

prejsť na článok

Miluje cestovanie aj objavovanie gastronómie

Miluje cestovanie a objavovanie gastronómie blízkych aj vzdialených krajín. Rád navštevuje michelinské reštaurácie, ale pochutí si aj na jednoduchom jedle v horách pred stanom. Precestoval celý svet od Islandu až po Vanuatu a s nami sa podelil o niektoré

prejsť na článok

Hostia reštaurácií majú pre nedostatok personálu málo pochopenia

V časoch rastúcich cien si ľudia každú návštevu reštaurácie 2x rozmyslia a ak už raz prídu, chcú bezchybné jedlo aj servis. Pre problémy reštaurácií napríklad s nedostatkom personálu majú málo pochopenia a druhú šancu nedávajú. Túto myšlienku vyslovil pre

prejsť na článok

Slovák šéfuje gastronómii v dvoch hoteloch Kempinski

V máji pred rokom sa vrátil Tomáš Chilý, jediný slovenský šéfkuchár, ktorý sa vypracoval na pozíciu executive chefa v hotelovej sieti Kempinski za hranicami Slovenska, naspäť do Európy po rokoch pôsobenia na Blízkom východe a v Číne. Stal sa executive ch

prejsť na článok

Jedna z najlepších pízz v Európe je v Bratislave

Vyše 200 pízz zo 40 kilo múky upečú denne v bratislavskej reštaurácii Sapori Italiani, známej ako U Taliana. Napriek tomuto množstvu má ich pizza vynikajúcu kvalitu, o čom svedčí ocenenie, ktoré nedávno dostali. Zaradili ich medzi TOP 50 pízz v Európe. Pr

prejsť na článok

Jamie Oliver sa vracia

Takmer štyri roky po bankrote reštaurácie Jamies Italian Jamie Oliver ohlasuje gastronomický návrat: koncom roka otvorí novú reštauráciu pri slávnom londýnskom divadle Royal Drury Lane, ktoré sa nachádza v srdci Covent Garden.. Tu sa však nebude zameriava

prejsť na článok

Sprievodca Michelin sa má vrátiť do Rakúska

Pred 14 rokmi bol v Rakúsku naposledy vydaný Guide Michelin. Odvtedy gastronómia bojovala za jeho návrat a z toho vyplývajúci pozitívny vplyv na cestovný ruch – a teraz sa zdá, že sa úsilie vyplatilo. V roku 2009 bol v Rakúsku vydaný posledný Guide Mic

prejsť na článok

Reštaurácia mesiaca Apríl : UFO

Gurmán na Slovensku vám prináša každý mesiac veľmi podrobnú reportáž z návštvy jednej z top reštaurácií, ktoré sú zaradené do nášho bedekra. Bude to hĺboková sonda do ich vnútra a verím, že vás zaujmú postrehy našich odborných dopisovateľov. Pokračujeme ď

prejsť na článok

Robím maximum, aby hosť odchádzal od nás vždy spokojný

Martina Nováka pozná gastronomická branža a milovníci dobrého jedla už roky z reštaurácií v ktorých pôsobil, či to bolo UFO, Sky Bar, Fach alebo Šimák Zámok Pezinok, kde šéfuje kuchyniam posledné roky. Pálffy Restaurant pod jeho vedením zbiera jedno ocene

prejsť na článok

Gurmán AWARD 2023

Rozdávali sa prestížne ocenenia v gastronómii Gurmán AWARD Ocenenia udeľuje bedeker Gurmán na Slovensku za výbornú gastronómiu a reštauračné služby. Každoročne je vydanie bedekra Gurmán na Slovensku očakávanou udalosťou v celej gastronomickej obci. Je

prejsť na článok

Nemci jedia stále menej mäsa, podstatne menej ako Slováci

Ľudia v Nemecku jedia stále menej mäsa. Podľa najnovších údajov Spolkového informačného centra pre poľnohospodárstva bola v roku 2022 jeho spotreba na osobu asi 52 kilogramov, čo je o 4,2 kilogramu menej ako v roku 2021. Je to najmenej od začiatku sledova

prejsť na článok

Degustačné večere ako potešenie pre hostí aj pre personál

Pred vyše rokom otvoril Peter Kulhány po päťročnej rekonštrukcii historický dom v centre Banskej Bystrice a v ňom dve prevádzky: na prízemí Kút 12, reštauráciu s barom a na poschodí Kulhány restaurant, kam presťahoval populárne obedové Bistro Smarfood.

prejsť na článok