Hodnotenia Hodnotenie reštaurácií Reštaurácie Hodnotenie reštaurácií US Warns Citizens Of Sexual aAssault In Spain webadmin30. januára 2020 Degustácie Report: Red Sox Star Mookie Betts Traded To Dodgers webadmin5. februára 2020 Award 2020 The Automaker’s 2019 Profits Were Essentially Wiped Out By A Tough Fourth Quarter webadmin3. februára 2020 Gurmán award Award 2020 Reštaurácie Vinári The
Gurmán na Slovensku organizuje najväčšiu gastronomická udalosť roka na Slovensku, a tou bude 25.apríla v Refinery Galery v Bratislave už 10.ročník Gastronomy Slovakia. Gastronomy Slovakia si za 10 rokov vybudovalo prestíž a kredit nielen na Slovensku
10. ročník Zimného festivalu jedla sa podarilo zorganizovať prvýkrát po pandémii v riadnych podmienkach. Od 15. januára do 26. februára sme opäť mali možnosť ochutnať špeciálne menu v najzaujímavejších reštauráciách Slovenska, ktoré pre nás vybral prestíž
Keď minulý rok v júni otvorili v Rybárstve Stupava Bistro u Rybičky, malo byť doplnkom k tomu čo areál ponúkal – predajňu rýb, detské ihrisko, mini zoo s domácimi zvieratami, možnosť chytania rýb a všeobecne oddychu v prírodnom prostredí v susedstve stupa
Benefity podľa vlastného výberu, kariérny rast, cestovanie po hoteloch medzinárodnej hotelovej siete za zamestnanecké ceny či dočasné ubytovanie. To všetko v súčasnosti ponúkajú hotelieri svojim novým aj súčasným zamestnancom. Hotelierska skupina Best Hot
Gurmán na Slovensku vám prináša každý mesiac veľmi podrobnú reportáž z návštvy jednej z top reštaurácií, ktoré sú zaradené do nášho bedekra. Bude to hĺboková sonda do ich vnútra a verím, že vás zaujmú postrehy našich odborných dopisovateľov. Pokračujeme ď
Na súťaž vín Vinalies Internationales ktorá sa tento rok konala v Bordeaux poslali slovenskí vinári tentoraz 230 vín z 37 vinárstiev a 21 výrobcov vína sa vrátilo s medailami. Získali spolu 6 veľkých zlatých, 36 zlatých a 16 strieborných medailí. Najú
Na Slovensku rozloha rodiacich vinohradov stále klesá, za posledných 30 rokov z 30 000 ha na necelých 8 000. Kým u nás zanikali vinohrady takpovediac spontánne, vo francúzskej vinohradníckej oblasti Bordeaux idú za ich zánik platiť. Francúzsko ide toti
Slovensko má v Európe oficiálne strieborného mladého kuchára. Stal sa ním 20-ročnýKošičan Sebastián Tóth, ktorý včera v talianskom Rimini získal striebornú medailu naeurópskom finále „Grand Prix 2023 Global Young Chefs Challenge“. Zverenca známehosloven
Českí reštauratéri objavili nemecké Sasko, spolkovú krajinu, ktorá susedí s Českom a patrí medzi „nové“ nemecké krajiny, keďže bola súčasťou NDR. Podľa správy v denníku Bild-Zeitung, stále viac českých gastronómov preberá tradičné saské reštaurácie. Po
Mnohé suši reštuarácie v Ázii, Japonsko nevynímajúc, fungujú ako samoobsluhy, to znamená, že hosť si jednotlivé jedlá berie z pohyblivého pásu a potom zaplatí pri pokladmi. Niektoré z nich a tento systém samoobsluhy sa stali nedávno terčom „nejapných“
Gurmán na Slovensku vám bude prinášať každý mesiac veľmi podrobnú reportáž z návštvy jednej z top reštaurácií, ktoré sú zaradené do nášho bedekra. Bude to hĺboková sonda do ich vnútra a verím, že vás zaujmú postrehy našich odborných dopisovateľov. Začí
Označenie hotelovej kategórie ****Superior je pomerne rozšírené v susednom Rakúsku, u nás je v podstate neznáme. Prvou lastovičkou je tatranský wellness hotel Lesná, ktorý začal toto označenie používať 1. februára. Znamená, že hotel má niečo nad klasický
Už takmer rok zápasia ubytovacie zariadenia a gastro prevádzky s rozsiahlymi negatívnymi dopadmi energetickej krízy. Najnovšie prieskumy Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska (AHRS) potvrdzujú, že prežitie viac než polovice z nich je závislé od štátne
O tom, že krajina ak chce, aby jej reštaurácie boli zaradené do najznámejšieho svetového bedekra Michelin nerozhoduje len kvalita gastronómie, ale aj to, že musí vydavateľom za umiestenie zaplatiť, sa hovorí už dlhšie. Padali aj rôzne sumy, koľko zaplatil
Víťazstvo v najslávnejšej a najrešpektovanejšej kuchárskej súťaži sveta Bocuse d’Or. ktorá sa včera skončila v Lyone, obhájilo tento rok Dánsko, ktoré zvíťazilo aj v európskom finále v marci minulého roka. Dánsky tím viedol 41-ročný šéfkuchár Brian Mark