Gurmán na Slovensku - GURMÁN na Slovensku

Hodnotenia Hodnotenie reštaurácií Reštaurácie Hodnotenie reštaurácií US Warns Citizens Of Sexual aAssault In Spain webadmin30. januára 2020 Degustácie Report: Red Sox Star Mookie Betts Traded To Dodgers webadmin5. februára 2020 Award 2020 The Automaker’s 2019 Profits Were Essentially Wiped Out By A Tough Fourth Quarter webadmin3. februára 2020 Gurmán award Award 2020 Reštaurácie Vinári The

prejsť na web

Reštaurácia mesiaca február Irin.

Gurmán na Slovensku vám prináša každý mesiac veľmi podrobnú reportáž z návštvy jednej z top reštaurácií, ktoré sú zaradené do nášho bedekra. Bude to hĺboková sonda do ich vnútra a verím, že vás zaujmú postrehy našich odborných dopisovateľov. Pokračujeme ď

prejsť na článok

Súťaž vín Vinalies Internationales sa opäť slovenským vinárom vydarila

Na súťaž vín Vinalies Internationales ktorá sa tento rok konala v Bordeaux poslali slovenskí vinári tentoraz 230 vín z 37 vinárstiev a 21 výrobcov vína sa vrátilo s medailami. Získali spolu 6 veľkých zlatých, 36 zlatých a 16 strieborných medailí. Najú

prejsť na článok

V Bordeaux budú platiť za likvidáciu vinohradov

Na Slovensku rozloha rodiacich vinohradov stále klesá, za posledných 30 rokov z 30 000 ha na necelých 8 000. Kým u nás zanikali vinohrady takpovediac spontánne, vo francúzskej vinohradníckej oblasti Bordeaux idú za ich zánik platiť. Francúzsko ide toti

prejsť na článok

Mladý kuchár z Košíc získal európske striebro!

Slovensko má v Európe oficiálne strieborného mladého kuchára. Stal sa ním 20-ročnýKošičan Sebastián Tóth, ktorý včera v talianskom Rimini získal striebornú medailu  naeurópskom finále „Grand Prix 2023 Global Young Chefs Challenge“. Zverenca známehosloven

prejsť na článok

Českí reštauratéri objavili nemecké Sasko

Českí reštauratéri objavili nemecké Sasko, spolkovú krajinu, ktorá susedí s Českom a patrí medzi „nové“ nemecké krajiny, keďže bola súčasťou NDR. Podľa správy v denníku Bild-Zeitung, stále viac českých gastronómov preberá tradičné saské reštaurácie. Po

prejsť na článok

Ako môže video zruinovať reštauráciu

Mnohé suši reštuarácie v Ázii, Japonsko nevynímajúc, fungujú ako samoobsluhy, to znamená, že hosť si jednotlivé jedlá berie z pohyblivého pásu a potom zaplatí pri pokladmi. Niektoré z nich a tento systém samoobsluhy sa stali nedávno terčom „nejapných“

prejsť na článok

Reštaurácia mesiaca Január : Gašperov Mlyn

Gurmán na Slovensku vám bude prinášať každý mesiac veľmi podrobnú reportáž z návštvy jednej z top reštaurácií, ktoré sú zaradené do nášho bedekra. Bude to hĺboková sonda do ich vnútra a verím, že vás zaujmú postrehy našich odborných dopisovateľov. Začí

prejsť na článok

Hotel Lesná prešiel do novej kategórie

Označenie hotelovej kategórie ****Superior je pomerne rozšírené v susednom Rakúsku, u nás je v podstate neznáme. Prvou lastovičkou je tatranský wellness hotel Lesná, ktorý začal toto označenie používať 1. februára. Znamená, že hotel má niečo nad klasický

prejsť na článok

Faktúry za energie sú stále obrovské, kompenzácie viaznu

Už takmer rok zápasia ubytovacie zariadenia a gastro prevádzky s rozsiahlymi negatívnymi dopadmi energetickej krízy. Najnovšie prieskumy Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska (AHRS) potvrdzujú, že prežitie viac než polovice z nich je závislé od štátne

prejsť na článok

Michelin pýta peniaze od tourist boardov

O tom, že krajina ak chce, aby jej reštaurácie boli zaradené do najznámejšieho svetového bedekra Michelin nerozhoduje len kvalita gastronómie, ale aj to, že musí vydavateľom za umiestenie zaplatiť, sa hovorí už dlhšie. Padali aj rôzne sumy, koľko zaplatil

prejsť na článok

Svetové finále Bocuse d’Or vyhralo Dánsko

Víťazstvo v najslávnejšej a najrešpektovanejšej kuchárskej súťaži sveta Bocuse d’Or. ktorá sa včera skončila v Lyone, obhájilo tento rok Dánsko, ktoré zvíťazilo aj v európskom finále v marci minulého roka. Dánsky tím viedol 41-ročný šéfkuchár Brian Mark

prejsť na článok

Otváracia večera ZFJ bola v MenJu reštaurácii.

Zimný festival jedla beží už od 14.januára v najzaujímavejších reštauráciach celého Slovenska a jeho otváracia večera sa konala v piatok 20.januára v reštaurácii MenJu. Je to nová reštaurácia známeho šéfkuchárskeho tandemu Martin Korbelič a Tomáš Sika. Po

prejsť na článok

Ana Roš pripravuje otvorenie bistra

Ana Roš sa so svojou dvojhviezdičkovou reštauráciou Hiša Franko katapultovala pred pár rokmi na vrchol medzinárodnej fine diningovej scény a v rebríčku The Worlds 50 Best Restaurants 2017 bola vyhlásená za najlepšiu kuchárku na svete. Jej umenie poznáme a

prejsť na článok

Aj samoroďák môže byť atrakciou

Rakúšania sú známi tým, že vedia urobiť atrakciu a špecialitu z vecí, ktoré by nás ani nenapadli, sú jednoducho majstri marketingu. Takže asi ani neprekvapí, že v južnom Burgenlande urobili ťahák z – čuduj sa svete, zo samoroďáku. Z hrozna, ktoré aj u

prejsť na článok

Zimný festival jedla 2023

14.januára až 26.februára 2023 už jeho 10.ročník organizuje pre gurmánov z celého Slovenska lifestylový magazín Gurmán na Slovensku. ZFJ začne 14.januára a potrvá do 26.februára v štyridsiatich vybraných najlepších reštauráciách z celého Slovenska. Od

prejsť na článok