Žiadne jedlo nie je pre rakúsku kuchyňu také typické ako dozlatista vyprážaný teľací rezeň. Tu sú viedenskí obľúbenci odborníkov z Gurmána na Slovensku a Falstaffu. Dokonalý Wiener Schnitzel nie je ľahká úloha. Najdôležitejšou ingredienciou je samozrejme mäso – pravý viedenský rezeň možno pripraviť len s teľacím mäsom. Najlepší šniclový kuchári majú dôveryhodných dodávateľov mäsa, ktorí zaručujú najlepšiu kvalitu a dokonalý rez. Je vecou filozofie, ktorý kúsok teľacieho sa vyberie. Dlhoroční viedenskí kuchári oceňujú najmä teľací orech. Mäso by sa malo naklepávať len veľmi opatrne, pretože sa nesmie narušiť bunková štruktúra mäsa, aby zostalo šťavnaté. Rezeň chutí najlepšie, keď je opražený na prepustenom masle a keď je strúhanka pekne nakysnutá, t. j. keď zlatožltá placka bubla a je vzdušná. Ak hľadáte najlepší Wiener Schnitzel, musíte ísť do Viedne. Po malom prieskume a vášnivých diskusiách sa gurmáni z Gurmánu na Slovensku, aj po konzultáciách s kolegami z Falstaffu zhodli na týchto desiatich favoritoch: 1. Schwarzes Kameel Noblesný hostinec v srdci Viedne je nepochybne jednou z najlepších adries pre pravý Wiener Schnitzel. Už viac ako 400 rokov je »Kameel« symbolom najlepšej viedenskej pohostinnosti a šikovne spája tradíciu a životný štýl. so súhlasom Schwarzes Kameel 2. Meissl & Schadn Mladá reštaurácia v hoteli »Grand Ferdinand« sa úplne zasvätila Wiener Schnitzelu a pripravuje ho buď na masti, prepustenom masle alebo oleji. Názov si požičali od ikonickej reštaurácie z Neuer Marktu, ktorá bola zničená v roku 1945, a vytvára tie najvyššie gurmánske očakávania. so súhlasom Meissl & Schadn 3. Meierei im Stadtpark Nenáročná vlajková loď gurmánskeho chrámu »Steirereck« patriaca Birgit a Heinzovi Reitbauer ponúka nielen veľkolepý výber syrov v mliečnom bare, ale aj chutné raňajky a jedlá viedenskej kuchyne. Medzi nimi je jeden z najlepších Wiener Schnitzeliov v meste. so súhlasom Steirereck 4. Meixners Gastwirtschaft Rovnako ako Asterix zachránil svoju dedinu pred Rimanmi ako poslednú galskú baštu, tak majiteľ bránil svoj hostinec vo štvrti Favoriten pred drvivou väčšinou reštaurácií s rýchlym občerstvením a stánkami s kebabom. Nemá čarovný nápoj ako Asterix, ale jeho manželka Berta má zázračnú zbraň, konkrétne jeden z najlepších Wiener Schnitzelov v dunajskej metropole. Restaurant Eckel Christine Mueller-Zarl je štvrtou generáciou, ktorá prevádzkuje klasický hostinec, akých bolo na Sieveringen Strasse viacero. Rezeň sa tam klepe, obaľuje a pečie už rovnako dlho. Tento zážitok môžete ochutnať v jej útulnej reštaurácií aj dnes.. Ďalšími sú : Gasthaus zu den drei Hacken, Oswald und Kalb, Gmoakeller, Pichlmaiers zum Herkner a samozrejme nesmie chýbať Plachuttas Gasthaus zur Oper.The post TOP 10: najlepších viedeňských rezňov vo Viedni podľa Gurmána. first appeared on GURMÁN na Slovensku.
Viedeň a rôzne miestne združenia každoročne organizujú viac ako tucet viedenských vianočných trhov s vianočnými stromčekmi, vareným vínom, tradičnými jedlami a remeselnými stánkami. Niektoré ponúkajú aj živé kapely a gospelové zbory, curlingové ihriská a
prejsť na článokPravú rozprávkovú vianočnú atmosféru zažijete na Christkindlmarkt, najväčších a najznámejších vianočných trhoch vo Viedni. Konajú sa každoročne na Radničnom námestí (Rathausplatz) na hlavnej Okružnej triede (Ringstrasse) medzi radnicou a divadlom Burgthea
prejsť na článokPo dlhšej pauze zavinenej covidom, vyšiel začiatkom júna bedeker Gurmán na Slovensku, taký slovenský michelin. Každoročne hodnotia a vyberajú jeho inšpektori na svojich tajných návštevách tie najlepšie reštaurácie Slovenska. Aj tento rok je viacero nováči
prejsť na článokGun N Roses mieria do Európy a v lete ich môžete vidieť najskôr v Prahe (4.7.) alebo vo Viedni (10.7.). Na oba koncerty sme pre vás pripravili bus dopravu, takže to budete mať bez starostí. Miestenky si môžete rezervovať: https://directbus.sk/events/list/
prejsť na článokV rámci TÝŽDŇA SLOVENSKEJ KULTÚRY V RAKÚSKU priniesli Spjevule do Viedne kúsok záhoráckeho folklóru.
prejsť na článok