Portál o poctivých potravinách od slovenských farmárov a výrobcov.
Naše staré mamy sa snažili problémy riešiť bylinkami, nie kupovaním drahých liekov. Rady starých mám nám môžu nie len ušetriť, ale aj pomôcť.
V poslednej dobe sa figovník v slovenských záhradách stáva čoraz obľúbenejším. Môžeme ho pestovať aj v črepníkoch.
Mávate chuť na sladké ale nechcete si pokaziť štíhlu líniu? Existujú sladké koláčiky, ktoré potešia vaše chuťové bunky a zdravo zaženú chuť na sladké.
V týchto teplách sa dostavujú často žalúdočné problémy. Zaskočiť nás vedia nie len doma, ale aj na dovolenke. Viete ako proti nim bojovať?
Chcete schudnúť? Chcete si prečistiť organizmus? Chcete sa vyhnúť rakovine hrubého čreva, infarktu, alebo žlčovým kameňom? Chcete sa zbaviť chronickej zápchy? Skrátka - chceli by ste žiť zdravo? Tak vám poviem iba toto: jedzte vlákninu!
Bylinky sú čoraz viac súčasťou našej kuchyne. Používame ich nie len ako dochucovadlo do rôznych jedál, ale aj na spríjemnenie vône či okrasné rastlinky. Okrem príjemnej vône, chuti a výzoru sú od dávna bylinky využívane aj ako prírodný liek. Objavili ste
Ríbezle sú obľúbeným ovocím v našich záhradách. Nie len že sú zdravé a chutné, ale ide o kríkové ovocie, ktoré nezaberá v záhrade veľa miesta a sú vhodné aj do malých záhrad. Ani ich pestovanie nemusí byť bezproblémové. Môžu začať opadávať už pred dozretí
Sezóna je v plnom prúde, no o pôdu sa treba starať aj po nej. Viete čo vás čaká?
Každý potrebujeme pre zdravý život aj bielkoviny. Väčšina ľudí ich získava z mäsa, nie všetci však mäso konzumujú. V prípade, ak mäso nejete z presvedčenia alebo vám jednoducho nechutí, bielkoviny môžete prijímať aj z iných potravín.
Stévia ako sladidlo už prenikla aj na Slovensko. Je vhodná aj pre diabetikov. Používame ju ako nízkokalorické sladidlo. V Japonsku sa využíva už celé desaťročia, cukrovku a zubný kaz ňou liečili už americkí indiáni. V Európe sa ešte stále dáva prednosť
Už dávno všetci vieme, že naše zdravie sa odzrkadľuje od obsahu nášho taniera. Veľa potravín na našom tanieri je nie len chutných, ale majú aj svoj význam vďaka živinám, ktoré obsahujú. Dôležité je však vedieť, ako ich správne pripraviť a dávkovať.
Cesnak patrí k najzdravším potravinám. Nie len v období chrípok, ale počas celého roka posilňuje náš imunitný systém, a to prirodzeným spôsobom. Cesnak má povesť najúčinnejšej prírodnej látky. Ako prírodný liek sa používa až pri 61 chorobách.
Príslovie viac hláv, viac rozumu už počul asi každý. No niečo podobné môžeme aplikovať aj na potraviny, aj keď nie doslovne. Konzumovaním jednotlivých druhov potravín prijímame rôzne vitamíny a minerály. Pri kombinácii potravín však ich spojením môžeme do
Naše staré mamy zavárali a konzervovali potraviny veľmi jednoduchým spôsobom, stačil im k tomu cukor a voda.
Koniec júla sa blíži, a záhradkári majú plné ruky práce. Viete čo všetko by ste mali v záhrade do konca mesiaca stihnúť?