PoctivéPotraviny.sk - Aby sme nezabudli ako chutí skutočné jedlo

Portál o poctivých potravinách od slovenských farmárov a výrobcov.

prejsť na web

Pár trikov na úspornú záhradu

Ľudia chcú mať pri svojom dome krásnu záhradku. V uponáhľanej dobe však nemáme na to čas, chuť ani peniaze. Na peknú záhradu však stačí poznať pár trikov a vaše výdavky aj práca sa znížia.

prejsť na článok

Domáce šťavy ako liek

Pomocou domácich štiav môžete napomôcť svojmu tráveniu, prečistiť organizmus alebo zastaviť pálenie záhy.

prejsť na článok

Polievanie v horúčavách

Už dlhšiu dobu nás trápia tropické horúčavy. Teplo je nie len nám, ale aj rastlinám v záhrade. Rastliny tiež potrebujú vyššiu dávku vody, no musíme si dávať pozor, aby sme zalievaním rastlinám viac neuškodili ako pomohli.

prejsť na článok

Úroda na balkóne

Čoraz častejšie môžeme na balkónoch panelákov vidieť, ako si ľudia pestujú svoju zeleninu. Kedysi to bola vymoženosť ľudí žijúcich na dedinách alebo v rodinných domoch, že si na záhradke mohli vypestovať sami zeleninu či ovocie. Dnes, aj keď v obmedzenom

prejsť na článok

Potraviny pre dlhšiu mladosť

Recept na mladosť ani dlhovekosť zatiaľ neexistuje. Veľa žien a čoraz viac mužov na celom svete využíva omladzovacie krémy alebo plastické operácie. Tieto prostriedky pritom omladzujú naše telo len na určitých miestach a povrchovo. Omladiť svoje telo ale

prejsť na článok

Figy v črepníku

V poslednej dobe sa figovník v slovenských záhradách stáva čoraz obľúbenejším. Môžeme ho pestovať aj v črepníkoch.

prejsť na článok

Ako na žalúdočné ťažkosti

V týchto teplách sa dostavujú často žalúdočné problémy. Zaskočiť nás vedia nie len doma, ale aj na dovolenke. Viete ako proti nim bojovať?

prejsť na článok

Levanduľa a rozmarín v našej kuchyni

Bylinky sú čoraz viac súčasťou našej kuchyne. Používame ich nie len ako dochucovadlo do rôznych jedál, ale aj na spríjemnenie vône či okrasné rastlinky. Okrem príjemnej vône, chuti a výzoru sú od dávna bylinky využívane aj ako prírodný liek. Objavili ste

prejsť na článok

Stévia a nápoje

Stévia ako sladidlo už prenikla aj na Slovensko. Je vhodná aj pre diabetikov. Používame ju ako nízkokalorické sladidlo. V Japonsku sa využíva už celé desaťročia, cukrovku a zubný kaz ňou liečili už americkí indiáni. V Európe sa ešte stále dáva prednosť

prejsť na článok

Prospešné margaríny a oleje?

Už dávno všetci vieme, že naše zdravie sa odzrkadľuje od obsahu nášho taniera. Veľa potravín na našom tanieri je nie len chutných, ale majú aj svoj význam vďaka živinám, ktoré obsahujú. Dôležité je však vedieť, ako ich správne pripraviť a dávkovať.

prejsť na článok

ZBER CESNAKU

Cesnak patrí k najzdravším potravinám. Nie len v období chrípok, ale počas celého roka posilňuje náš imunitný systém, a to prirodzeným spôsobom. Cesnak má povesť najúčinnejšej prírodnej látky. Ako prírodný liek sa používa až pri 61 chorobách.

prejsť na článok

Zázračné kombinácie jedál

Príslovie viac hláv, viac rozumu už počul asi každý. No niečo podobné môžeme aplikovať aj na potraviny, aj keď nie doslovne. Konzumovaním jednotlivých druhov potravín prijímame rôzne vitamíny a minerály. Pri kombinácii potravín však ich spojením môžeme do

prejsť na článok

Zaváraniny a lečo bez chemických konzervačných látok

Naše staré mamy zavárali a konzervovali potraviny veľmi jednoduchým spôsobom, stačil im k tomu cukor a voda.

prejsť na článok

Práce v záhrade do konca júla

Koniec júla sa blíži, a záhradkári majú plné ruky práce. Viete čo všetko by ste mali v záhrade do konca mesiaca stihnúť?

prejsť na článok

Spôsoby sušenia

Sušenie je jednou z možností uchovávania a konzervovania potravín. V domácnostiach sa pre jeho prácnosť moc nevyužíva, ale určite sa to vyplatí.

prejsť na článok