Zemiaky - druhý chlieb Slovákov

Máme tu obdobie vykopávania zemiakov, a tak im budeme venovať trošku pozornosti. Zemiaky sú veľmi vhodnou potravinou, ktorá je dostupná kedykoľvek vo veľkom množstve a v rôznych odrodách.

prejsť na článok

CHLIEB ROTI

CHLIEB ROTI Chlieb Roti známi aj ako Chapati je okrúhly, ploský chlieb pôvodom z indického subkontinentu. Pripravuje sa z celozrnnej pšeničnej múky, tradične známej aj ako múka Atta. Jeho charakteristikou je, že je to nekvasený chlieb, kde hlavné ingredie

prejsť na článok

CHLIEB NAAN

CHLIEB NAAN Tento tradičný chlieb ako je dnes známi, pochádza zo strednej Ázie a indického subkontinentu. Pojem Naan v Indii  pomenováva konkrétny, plochý no hrubý chlieb. Kdežto v ostatných častiach Ázie je Naan všeobecný výraz pre chlieb. Typický recept

prejsť na článok

Kedy, kde a ako sadiť zemiaky

Ak vám nechutia kupované zemiaky a máte k dispozícii priestor na záhrade, či poli, vypestujte si ich sami. Nie je to vôbec náročné a zvládne to aj záhradkár - začiatočník. Už hádam len jedno upozornenie na úvod, keď raz ochutnáte domáce zemiaky, už tie z

prejsť na článok

16. október - svetový deň chleba

Lahodná vôňa, výborná chuť, chrumkavá kôra. Viete čo máme na mysli? Áno, je to chlieb. Práve dnešný deň je medzinárodným dňom chleba. Chlieb vždy hral a aj hrá dôležitú úlohu v našom živote. U mnohých z nás je chlieb každodennou súčasťou.

prejsť na článok

Upečte si s nami chlieb i pečivo

Chlieb v obchode už nie je to, čo to bývalo? Rožky vám pripadajú gumené? Žemličky sú akési tvrdé, ani čerstvé ani staré? Upečte si s nami poctivý domáci chlieb aj pečivo. Nie je to zložité, ani nepotrebujete špeciálnu výbavu, stačí trošku zručnosti, zopár

prejsť na článok