PoctivéPotraviny.sk - Aby sme nezabudli ako chutí skutočné jedlo

Portál o poctivých potravinách od slovenských farmárov a výrobcov.

prejsť na web

4 zázračné BIO oleje pre krásu a zdravie

Od arašidového oleja cez mandľový olej až po santalový a sezamový olej – zoznámte sa s pozitívnymi účinkami známych aj neznámych BIO olejov na zdravie a krásu. Kvalitné BIO oleje sú skvelé nielen v kuchyni, ale nájdu výborné využitie aj v rámci domácej B

prejsť na článok

Čo siať a pestovať v novembri a decembri (nielen v záhrade)

Aj november a december prinášajú mnoho možností pre záhradkárov – vonku na záhrade, ale aj v interiéri vášho bytu či rodinného domu.

prejsť na článok

Čo na jeseň v záhrade nerobiť

Keďže sa na jeseň snažíme záhradu pred zimou čo najlepšie upratať, častokrát spravíme mnohé chyby, ktorými rastliny a záhradu viac poškodíme, ako jej pomôžeme. Akých chýb sa dopúšťame najčastejšie?

prejsť na článok

Jesenná výsadba ovocných stromov

Plánujete si na jeseň vysadiť ovocné stromy? Nezabudnite si dopredu naplánovať, aké druhy a odrody zvolíte, pretože, hoci sadenie ovocných stromov vyzerá ako jednoduchá záležitosť, nie je to tak. Stromom sa často nedarí, nakoľko nezvládajú klimatické podm

prejsť na článok

Ako zaspať alebo čaj z valeriány lekárskej

Máte problémy so spánkom? Neviete zaspať, spíte len veľmi málo alebo sa neustále budíte? Valeriánsky čaj je ako stvorený na tieto potiaže! Čaj z valeriány lekárskej má totiž schopnosť pomôcť zlepšiť kvalitu a kvantitu spánku, čo je podľa všetkého jeho naj

prejsť na článok

5 najčastejších chýb pri kompostovaní

Neexistuje žiaden overený postup, či návod na to, ako správne kompostovať a teda nedá sa povedať, že by niekto pri “výrobe” svojho organického hnoja postupoval nesprávne. Napokon, nech dáte na kopu akúkoľvek organickú hmotu, po určitom čase sa vám začne s

prejsť na článok

Rozhovor s Najobľúbenejším výrobcom medu z včelej farmy Medáreň

Najviac hlasov v súťaži o Najobľúbenejšieho farmára/výrobcu 2017 hlasujúci odovzdali v kategórii Najobľúbenejší výrobca medu. V tejto kategórii sa s najväčším počtom hlasov v súťaži umiestnila farma Medáreň. V tejto rodinnej farme robia všetko pre to, aby

prejsť na článok

Prečo a ako variť brokolicu

Brokolica sa postupne začína stávať bežnou ingredienciou na tanieroch mnohých Slovákov. A to je len dobre! Prečo jesť brokolicu a ako ju variť, aby sme z nej vyťažili čo najviac jej výhod?

prejsť na článok

Zdravotné výhody feniklu

Pôvodne zo Stredozemia je fenikel využívaný najmä vo francúzskej, gréckej a talianskej kuchyni. U nás, žiaľ, až tak veľmi nie. To je škoda, pretože fenikel s chuťou sladkého drievka a chrumkavosťou pripomínajúcou zeler môže oživiť a spestriť chuť takmer k

prejsť na článok

Chia semienka a ich účinky na zdravie

Chia semienka (salvia hispanica) sa v poslednom období stali veľmi populárnym zdravým jedlom, nielen medzi ľuďmi, ktorí sa zaoberajú zdravým stravovaním. Ak sú správne pripravené, sú veľmi ľahko stráviteľné. Patria medzi suroviny, ktoré je možné pridať do

prejsť na článok

Pekanové orechy - to pravé orechové pre vaše zdravie

Pekanové orechy sú tvarom podobné vlašským orechom, ich chuť je ale oveľa sladšia a jemnejšia. Obsahujú veľa zdraviu prospešných živín, minerálov a vitamínov potrebných pre optimálne zdravie.

prejsť na článok

Pozor na prekyslenie organizmu!

Moderná doba so sebou prináša dostatok potravy. Zatiaľ čo však máme k dispozícii dosť potravy, bojujeme s jej nesprávnou skladbou. Veľkým problémom dnešnej doby je prekyslenie organizmu. Naša krv je z 20 percent kyslá a až z 80 percent alkalická, čiže zás

prejsť na článok

Čo je zdravé a čo nie?

V svete plnom zásad zdravej výživy je naozaj ťažké rozlíšiť, čo je zdravé a čo nie je. Pomáhajú nám v tom nielen poznatky vedeckých výskumov ale aj rady trénerov, výživovým poradcov, a samozrejme, rady rodičov a okolia. Často sú ich odporúčania zavádzajúc

prejsť na článok

Recept: Zdravé škoricové keksy pre celú rodinu!

Keď sa povie škorica, väčšina z nás si predstaví hnedý prášok a najmä jeho príjemnú vôňu, ktorú poznáme nájme zo sladkých jedál a horúcich nápojov. Škorica je však omnoho viac ako korenina na zvýraznenie vône a chuti! Upečte si chutné a zdravé

prejsť na článok

Netradičné jahodové recepty

Jahody sú chutné, zdravé a všelijako využiteľné. Vplývajú na naše zdravé srdce, oči, pleť, či na naše spokojné chuťové poháriky. Využiť sa však dajú aj inak ako do zákuskov či iných sladkých dobrôt. Inšpirujte sa našimi niekoľkými zvláštnymi, no chutnými

prejsť na článok