Portál o poctivých potravinách od slovenských farmárov a výrobcov.
O zbere ovocia a stanovení termínu sme písali nedávno. Teraz si povieme viac o spôsobe zberu jabĺk a ich prezimovaní. Predtým ako začneme oberať jablká, je potrebné si stanoviť presný termín zberu a samozrejme mať premyslené správne uskladnenie jabĺk, aby
Trápi vás v tomto začínajúcom jesennom období nepríjemný kašeľ alebo vám znepríjemňujú dni tráviace poruchy? Materina dúška vám určite dokáže pomôcť. V stredoveku sa osvedčila pri liečení bolesti hlavy alebo čierneho kašľa. V ľudovom liečiteľstve má dodne
Neviete ako by sa dali použiť vaječné škrupiny? Pán prof. Hričovský nám dá skvelý nápad na to, ako ich pokojne môžeme použiť v našej záhrade. Prečítajte si o tomto nápade viac.
Máme tu obdobie vykopávania zemiakov, a tak im budeme venovať trošku pozornosti. Zemiaky sú veľmi vhodnou potravinou, ktorá je dostupná kedykoľvek vo veľkom množstve a v rôznych odrodách.
Torty patria medzi najobľúbenejšie a najslávnostnejšie múčniky. Ich príprava je často považovaná za vrchol cukrárskeho umenia. Základom pečenia tôrt je naučiť sa piecť dobré piškótové cesto, pričom plnka torty môže byť prakticky ľubovoľná.
Zdravé stravovanie nie je len o kvalitných (priemyselne neupravovaných) potravinách, ale aj o pravidelnosti v stravovaní. Pravidelné stravovanie umožňuje rozdeliť celodennú dávku energie a cenných látok do podoby pravidelných prísunov. To pomáha organizmu
Neviete ako sa máte zbaviť otravných a nepríjemných ôs vo vašej záhrade? Pán profesor Hričovský nám prezradí rýchly a účinný spôsob, ako si s nimi poradíme.
Len pred pár dňami sme tu mali ďalší potravinový škandál v ktorom opäť lietali naši poľskí susedia. Na povrch vyšlo, že dobytok neustále kŕmia nebezpečnou kostnou múčkou z mŕtvych zvierat, aj napriek tomu, že je to v celej Európe zakázané. Tento zákaz vyp
Počasie nám už pomaly naznačuje, že sa blíži jeseň. Symbolom každej krásnej jesene je práve tekvica. V kuchyni ju môžeme využiť na rôzne pokrmy, ktoré budú chutiť vám, ale aj vašim blízkym.
Pomaly sa nám blíži obdobie na výsadbu stromčekov. Pán profesor Hričovský nám prezradí, kedy je ten najvhodnejší čas výsadbu zrealizovať.
Po určitom veku, sa na každej pleti začnú vytvárať vrásky a pokožka pôsobí unavene. Už ťažko dosiahneme efekt krásnej a mladistvej pleti, ako keď sme mali dvadsať. V časopisoch nachádzame množstvo rád, ako sa starať o pleť a poradcovia nám odporúčajú veľa
Ryby patria medzi najstaršie a najpočetnejšie živočíchy. Do nášho jedálnička ich žiaľ moc nezaraďujeme ,čo je ale veľká škoda. Je dokázané, že národy, ktoré žijú v prímorských krajinách a konzumujú často mäso z morských rýb, vôbec netrpia cievnymi ochoren
Tradičné torty ktoré piekli aj slovenské gazdinky začiatkom 20. storočia predstavujú úplne iný cukrársky svet ako ho poznáme dnes. Oproti dnešným tortám sa vyznačovali odlišnými postupmi, ale aj dobovými surovinami z ktorých niektoré dnes už nie sú dostup
S súčasnej dobe sa s týmto pojmom stretávame veľmi často. Prieskumy tvrdia, že intoleranciou trpí skoro každý druhý Slovák. Je úplne bežné, že človek ani len netuší čo sa deje a rôzne príznaky sa snaží potlačiť rôznymi druhmi liekov.
Nie, nie je to ani melón, ani uhorka, je to uhorkomelón. Nepočuli ste ešte o ňom? Chceli by ste vedieť odkiaľ pochádza? Pán profesor Hričovský Vám prezradí viac.