Portál o poctivých potravinách od slovenských farmárov a výrobcov.
Pochádza z Čile a z Argentíny. Alojzia je teplomilná rastlina, ktorá má rada pre svoj rast skalnaté pôdy. Môže dorásť do výšky troch metrov, no v našich podnebných podmienkach dorastá do nižšej výšky. Má drobné bledofialové až biele kvety, ktoré tvoria kl
Rastlina Aloe vera je známa nielen svojimi liečivými účinkami, ale radi ju pestujeme aj ako okrasnú rastlinu (viac informácií a užitočných rád napríklad aj o pestovaní nájdete na www.bytvpanelaku.info).
Každý slovenský kraj si dodnes ctí svoje tradičné jedlá, medzi ktorými nechýbali ani doma pečené koláče. Recepty na tradičné koláče sa prenášali z generácie na generáciu. Vďaka tomu aj dnes vieme, aké dobroty piekli šikovné gazdinky pred 100 rokmi...
Hruška patrí medzi významný ovocný druh. Je veľmi bohatá na vitamíny, ale aj na fosfor, vápnik a ľahkostráviteľné cukry. Plody hrušky alebo šťava sa často využívajú v ľudovom liečiteľstve pri problémoch ako je obezita, močové kamene alebo vysoký krvný tla
Našu imunitu začíname skúšať už s nástupom chladného sychravého jesenného počasia, kde nejeden z nás podľahne vírusovému alebo bakteriálnemu infekčnému ochoreniu. Štatistiky tvrdia, že každý Slovák trpí prechladnutím s kašľom a nádchou priemerne dvakrát z
Nie ste spokojní s množstvom zelene vo vašom byte? Teraz je ten najvhodnejší čas na zmenu (ďalšie typy a triky vhodné pre váš byt môžete nájsť na www.bytvpanelaku.info).
Každodenná starostlivosť o zuby je samozrejmosťou. Dobrá kefka, pasta či ústna voda sú dôležité. Nie je to však jediné, čím si udržíte biely a zdravý úsmev.Ku krásnemu úsmevu sa môžeme dostať aj pomocou potravín, nie len drahými návštevami u zubára.
Drobné ovocie ako slivky je mimoriadne vhodné na varenie zdravých a kvalitných lekvárov. Keďže sa náš lekvár bude skladať len z ovocia a prípadne kryštálového cukru, bude pri jeho výrobe dominovať hygiena a dôkladné zahustenie lekvárovej hmoty varom. Sliv
Baklažán si v poslednej dobe v našej kuchyni, ale aj na grilovačkách získava čoraz väčšiu popularitu. Táto plodina, ktorá má občas jemne horkú chuť, kvitne na fialovo. Je samoopelivou rastlinou, z ktorej konzumujeme len plody.
Ste neustále posadnutí myšlienkou na chutné a výborne vyzerajúce jedlo? My vám s tým dokážeme pomôcť. Poznáme potraviny, ktoré rýchlo a účinne umlčia váš žalúdok. Neveríte? Presvedčte sa o tom sami.
Ľudia chcú mať pri svojom dome krásnu záhradku. V uponáhľanej dobe však nemáme na to čas, chuť ani peniaze. Na peknú záhradu však stačí poznať pár trikov a vaše výdavky aj práca sa znížia.
Pomocou domácich štiav môžete napomôcť svojmu tráveniu, prečistiť organizmus alebo zastaviť pálenie záhy.
Už dlhšiu dobu nás trápia tropické horúčavy. Teplo je nie len nám, ale aj rastlinám v záhrade. Rastliny tiež potrebujú vyššiu dávku vody, no musíme si dávať pozor, aby sme zalievaním rastlinám viac neuškodili ako pomohli.
Čoraz častejšie môžeme na balkónoch panelákov vidieť, ako si ľudia pestujú svoju zeleninu. Kedysi to bola vymoženosť ľudí žijúcich na dedinách alebo v rodinných domoch, že si na záhradke mohli vypestovať sami zeleninu či ovocie. Dnes, aj keď v obmedzenom
Recept na mladosť ani dlhovekosť zatiaľ neexistuje. Veľa žien a čoraz viac mužov na celom svete využíva omladzovacie krémy alebo plastické operácie. Tieto prostriedky pritom omladzujú naše telo len na určitých miestach a povrchovo. Omladiť svoje telo ale