Včelí med a jeho liečivé účinky

Pravý včelí med v sebe kombinuje vynikajúce výživové vlastnosti s neuveriteľnými liečivými účinkami. Zároveň je to vysoko energetická potravina obsahujúca na 100 g približne 3000 kalórií. Kvalitný med je prakticky večný – staroegyptský med z éry 3200 roko

prejsť na článok

Včelí peľ a jeho účinky, výhody, používanie, skladovanie

Včelí peľ je produktom včiel, ktorý im slúži ako potrava pre mladé včely. Pochádza z peľu, ktorý je zbieraný na telách včiel. Je považovaný za veľmi komplexnú prírodnú potravinu, pretože obsahuje všetky živiny potrebné pre človeka. Je zaujímavé uvedomiť s

prejsť na článok

Liečivé účinky kurkumy

Liečivé účinky kurkumy sú známe už viac ako 6000 rokov. S veľkou obľubou bola využívaná už v ajurvédskej medicíne, a to najmä ako hlavný prostriedok na liečbu srdcových a pečeňových problémov.

prejsť na článok

Liečivé účinky žihľavového čaju

Žihľavu, alebo aj pŕhlavu, poznáme najmä ako bylinu z lúk, ktorá nás do nôh často nepríjemne popŕhli. Viete však, aké liečivé a blahodarné účinky sa v listoch žihľavy skrývajú? Skúste si pripraviť čaj zo žihľavy a presvedčte sa na vlastnej koži.

prejsť na článok

Bazalka – liečivé účinky vňate, listov a semienok

Liečivá bylinka a zároveň skvelá korenina. Bazalka pravá (Ocimum basilicum) nám poskytuje cennú vňať, listy aj liečivé semienka.

prejsť na článok

Stručný úvod do sveta byliniek (pokračovanie)

Liečivé rastliny dokážu upravovať krvný tlak, tíšiť bolesti alebo odbúravať únavu. V tejto časti sa pozrieme na liečivé účinky kostihoja, skorocelu, fenikla, medovky lekárskej, harmančeka pravého, mäty piepornej a rozmarínu.

prejsť na článok