Portál o poctivých potravinách od slovenských farmárov a výrobcov.
Ako dopriať domácim zvieratám super hostinu, a ešte pritom trocha ušetriť na krmive? Stačí rozumne využiť zvyšky jedál z nášho stola. Ale pozor – aj to má svoje pravidlá.
Ste si istí, že vám a vašim deťom nechýba v strave nič podstatné? Porovnajte si svoj jedálniček s našim zoznamom zázračných potravín – najsilnejších bojovníkov za vaše zdravie a vitalitu.
Červená repa, u nás známa skôr ako cvikla, sa v našich kuchyniach často nevyskytuje, čo je ale škoda, pretože vďaka svojim účinkom nám v niektorých prípadoch dokáže pomôcť.
Táto zelenina má sladkú a lahodnú chuť. Už starovekí učenci ju ospevovali vďaka tomu, že prospievala k dobrej nálade.
Toto tzv. bioliečivo má pozitívne účinky na ľudské zdravie v mnohých súvislostiach, no je podstatné, aby sme ho konzumovali samostatne. Je veľmi lacné, a tiež ľahko dostupné, takže s jeho zaobstaraním určite nebudete mať problém.
Možno ste ani len netušili, že niektoré potraviny, s ktorými sa stretávame denno-denne, môžu mať devastujúci vplyv na fungovanie nášho mozgu. Chceli by ste vedieť o ktoré konkrétne potraviny sa jedná?
Uhorky patria do rovnakej skupiny ako tekvica, cukina či melón, a tiež ich zaraďujeme medzi najkultivovanejší druh zeleniny. Okrem toho je veľmi podstatné spomenúť, že ich zaraďujeme medzi najsilnejšiu zásaditú zeleninu. Ich pH je medzi 8 až 9 a jej konzu
Včera sme v článku spomínali, že proti stresu nám pomôže aj horká čokoláda, ktorá obsahuje viac ako 70% kakaa. Dnes sa teda bližšie pozrieme, ako je to možné, a ako nám ešte môže horká čokoláda pomôcť.
Karfiol je zdravý, vynikajúco chutí a v našich končinách sa mu darí. Vďaka širokému sortimentu skorých aj neskorých odrôd si môžete dopriať vlastný karfiol po väčšinu roka. Ako pestovať karfiol, a na čo si pritom dať pozor?
Aj hydina dokáže v dobrých podmienkach a so správnou motiváciou :) predviesť svoju inteligenciu. Napríklad plnením rôznych úloh, v ktorých najmä zástupcovia hrabavej hydiny – sliepky – preukazujú prekvapivú inteligenciu a učenlivosť. Pozrime sa teda na sl
Chilli papričky, veľmi dobre známe najmä pre milovníkov štipľavého, majú svoje miesto v kuchyni. Táto štipľavá lahôdka je bohatá na vitamíny, horčík a betakarotény. Dokáže pomôcť imunite, ale aj lepšie naštartovať spaľovanie tukov. Na svete existuje pribl
Vedeli ste o tom, že jednotlivé potraviny ako napríklad XXXX-Cola, káva alebo čokoláda môžu mať v jednotlivých krajinách Európskej únie rôznu chuť, a aj zloženie? Nie? Tak čítajte ďalej a dozviete sa viac.
Mäta sa považuje za jednu z najpoužívanejších liečivých rastlín, ktorá má silnú charakteristickú vôňu. Pestuje sa prakticky na celom svete. Na Slovensku sa pestuje v domácnostiach, v záhradkách či na poliach. Kvitne od júna až do septembra.
Až štvrtina dnešnej populácie trpí anémiou, pričom mnohí z nás o svojom zdravotnom probléme ani nevedia. Našťastie aj pri anémii dokáže zdravá strava účinne pomôcť.
Klinčeky, všetkým dobré známe, najčastejšie pridávame do vareného vína, punču, ale aj do ovocných kompótov. Okrem toho je to veľmi zdravé korenie, ktoré obsahuje množstvo výživných látok. V Čínskej medicíne sú klinčeky uznávané za koreninu, ktorá zrýchľuj