Karí korenie zlepšuje pamäť a imunitu

Karí korenie je zmes starostlivo zvolených mletých korenín, ktorá dodáva jedlu nezameniteľnú chuť a vôňu. Ďalším dôvodom k používaniu karí korenia pri príprave jedál je jeho pozitívny účinok na naše zdravie.

prejsť na článok

DAL CURRY ŠOŠOVICOVÉ KARÍ

DAL CURRY - ŠOŠOVICOVÉ KARÍ Výživné šošovicové DAL CURRY (Šošovicové Karí), jednoduché indické jedlo, ktoré je bohaté na bielkoviny, živiny a pomáha tráveniu. Taktiež poskytuje dokonalú výživu pre deti. K tomuto karí sa najlepšie hodí basmati ryža alebo c

prejsť na článok

Kurkuma – korenie života

Kurkuma (indický šafrán) je tradičné orientálne korenie vyrábané z podzemku rastliny menom Kurkumovník dlhý (Curcuma longa). Je bežnou súčasťou indického karí korenia, ktorému dodáva nádhernú zlatistožltú farbu. Kurkuma však nie je len potravinárska prísa

prejsť na článok

Karí korenie nepochádza z rastliny, stromu ani kríku

Pomenovanie veľmi obľúbeného karí korenia, vzniklo v skutočnosti omylom. Karí je totiž pomenovanie tamilského jedla. Ide o etnickú skupinu, ktorá obýva oblasti v južnej a severnej Indii. Tento pokrm sa pripravuje z rôznych druhov mäsa, rýb, alebo zeleniny

prejsť na článok

Červené verzus ružové korenie

Poznáte červené korenie? Omyl, to čo väčšinou nájdete na etiketách ako červené korenie je v skutočnosti brazílske ružové korenie. No existuje aj pravé červené korenie, čo sú sušené zrelé plody piepru čierneho. Rozdiel medzi nimi je vidno už na prvý pohľad

prejsť na článok

Kardamón – korenie do jedla, no aj do kávy

Kardamón – to sú malé zelené semenné tobolky, ktoré sa do podoby korenia zomieľajú na jemný prášok. Ten je dôležitou ingredienciou napríklad do kari či garam masála – obľúbených indických korení. Staré civilizácie ho považovali za vzácnosť, nám dnes pripo

prejsť na článok