Portál o poctivých potravinách od slovenských farmárov a výrobcov.
Tekvicu Hokaido (známu aj ako Hokkaido) si obľúbite rýchlo. Krásne oranžové tekvice sú ozdobou záhrady, a zdravou delikatesou na našich tanieroch.
Silvester- to je dobrá nálada, večierky, príjemné stretnutia v rodinnom kruhu, či párty s priateľmi. Nech už budete dnešný deň, či večer tráviť kdekoľvek, troška dobrého občerstvenia sa bude určite hodiť. Môžete sa nechať inšpirovať aj našimi receptami :)
Liečivá bylinka a zároveň skvelá korenina. Bazalka pravá (Ocimum basilicum) nám poskytuje cennú vňať, listy aj liečivé semienka.
Celiakia ohrozuje stále viac ľudí. Pre uvedomelého pacienta znamená radikálnu zmenu stravovacích návykov (prípadne aj životného štýlu).
Doprajte si Štedrý večer s kvalitnými dobrotami za málo peňazí. Nasledovné tri recepty vám pomôžu na štedrovečernej hostine nielen poriadne ušetriť, ale sú vhodné aj pre menej skúsených kuchárov.
Zdravé rastlinné nápoje ako náhradu klasického mlieka si môžete vyrobiť aj sami doma. Doprajte si makové, mandľové alebo špaldové mlieko :) vlastnej výroby.
Ochutnali ste už sójové, kokosové či ryžové mlieko? Tieto rastlinné nápoje obsahujú na rozdiel od kravského mlieka omnoho menej tuku a žiadnu laktózu. Sú teda vhodné pre ľudí trpiacich intoleranciou na laktózu, prípadne alergiou na bielkoviny kravského ml
Červené mäso - je zdravé alebo škodlivé? Je potrebné, alebo sa bez neho zaobídeme? Odborníci na zdravie a výživu nás v posledných desaťročiach neprestávajú prekvapovať zmenami svojich názorov ohľadom ne/bezpečnosti a ne/potrebnosti konzumácie červeného mä
Funkčné potraviny (fortifikované potraviny) máme príležitostne na tanieri už pekných pár rokov. A patrí im budúcnosť.
Nejedzte často vajíčka, obsahujú veľa cholesterolu. Určite ste už počuli túto inak dobre myslenú radu, alebo ďalšie formy varovania pred potravinami obsahujúcimi vražedného zabijáka menom cholesterol.
Chutné jedlo na raňajky, desiatu, večeru, či ako dezert a navyše dostupné po celý rok... to je jogurt. Je to výrobok vznikajúci fermentáciou mlieka pôsobením probiotických baktérii, ako sme už spomínali v predchádzajúcom článku. A ako si ho doma vyrobíte?
Jogurt je jedným z najstarších, najznámejších, najkonzumovanejších a najpopulárnejších výrobkov na svete. Prešiel rozličnými spôsobmi výroby, balenia, ale aj chutí. Názov jogurt pochádza z tureckého slova yogurt, ktoré by sme mohli preložiť ako zakvasené
Od štvrtka do soboty (t.j. od 27. do 29.11.2014) prebiehala medzinárodná konferencia V4 Mladí farmári a rodinné hospodárenie v Hokovciach. Táto konferencia bola organizovaná Združením mladých farmárov na Slovensku- ASYF v spolupráci s mimovládnymi organiz
Aj taká zdanlivo “obyčajná” zelenina ako je petržlen je v skutočnosti liečivý zázrak prírody. A nad našim zdravím má mimoriadne veľkú moc.
História výrobkov z medu je taká dlhá, ako dlho poznal človek med, múku a oheň. Med bol jediným sladidlom po dlhé stáročia a pečivo z neho jedinou sladkosťou. Až oveľa neskôr, s rozvojom výroby cukru, ktorý priniesol lacnejšie produkty cukrovinkárov, sa m