PoctivéPotraviny.sk - Aby sme nezabudli ako chutí skutočné jedlo

Portál o poctivých potravinách od slovenských farmárov a výrobcov.

prejsť na web

Na čo by ste ako farmár nemali zabudnúť pri predaji výrobkov?

V článku sa dozviete, kedy farmár na predaj svojich výrobkov potrebuje živnosť a kedy nie. Zároveň je v ňom podľa zákona zadefinovaná poľnohospodárska výroba.

prejsť na článok

Keď sa stretnú paradajky s cesnakom

Keď sa stretnú na jednom tanieri paradajky s cesnakom, začnú sa diať veci. Čítajte ďalej :-)

prejsť na článok

Zázračné ovsené vločky

Ovsené vločky pomáhajú stabilizovať hladinu glukózy (krvného cukru) a udržiavať na uzde :) hladinu cholesterolu v krvi. Vďaka vyváženému pomeru rozpustnej a nerozpustnej vlákniny prospievajú nášmu tráveniu a chránia tráviaci trakt pred niektorými z najobá

prejsť na článok

Doktor Zázvor (alias Ďumbier lekársky)

Zázvor, nazývaný aj ďumbier, sa už po tisíce rokov využíva v ázijskej kuchyni, ale aj v liečiteľstve. Do Európy a Afriky sa rozšíril už v období antiky ako vzácne korenie s mimoriadne silnými liečivými a regeneračnými účinkami.

prejsť na článok

Prečo si vytvoriť profil

Dajte o sebe všetkým vedieť! Vytvorte si zdarma profil farmára a získajte nových zákazníkov!

prejsť na článok

Pozvánka na Resonujúce Vianoce 2014

Pozývame všetkých priaznivcov dobrého, poctivého, domáceho a zdravého jedla na jedinečné eko vianočné trhy RESONUJÚCE VIANOCE 2014. Budú sa konať 5.a 6. decembra na bratislavských mestských hradbách, kde sa organizátori pokúsia vytvoriť alternatívu k typ

prejsť na článok

Ako uniknúť chrípkovej sezóne?

Chrípka môže byť podstatne nebezpečnejšia, ako si bežne myslíme. Najlepším spôsobom boja proti chrípke je prevencia. Ako na to?

prejsť na článok

O predaji na trhových miestach

Už sme tu mali článok o tom, čo je potrebné na predaj z dvora. Dnes vám prinášame článok o predaji na trhoviskách. V článku nájdete zadefinované čo je a čo nie je trhovisko, kto ho zriaďuje, kto je jeho správca, kto vydáva povolenie na predaj, aké dokumen

prejsť na článok

Jesenná výsadba cesnaku sa oplatí

Najlepší cesnak je z vlastnej záhrady. A najlepšiu úrodu cesnaku získate jeho jesennou výsadbou. Ideálnym momentom na jesennú výsadbu je obdobie, kedy už teplota pôdy trvalo klesne pod 9 °C, ale ešte nie sú mrazy. Takýmto obdobím je bežne polovica októbra

prejsť na článok

Ako pestovať arašidy (Podzemnicu olejnú)

Búrske oriešky (arašidy) sa dajú vypestovať z nepražených arašidov, alebo zo sadenice. Kým sadenicu kúpite v obchodoch len zriedka, semená podzemnice olejnej (teda nepražené arašidy) môžete kúpiť v špecializovaných predajniach semien.

prejsť na článok

Arašidy — zdravé, alebo nebezpečné?

Arašidové oriešky (búrske oriešky) vlastne vôbec nie sú oriešky. Samotná rastlina (s latinským názvom Arachis Hypogaea) patrí medzi strukoviny, takže medzi jej príbuzných patrí skôr hrach siaty alebo fazuľa obyčajná.

prejsť na článok

Zákazník na poslednom mieste: české potravinové škandály 2014

Môžu vášmu zdraviu uškodiť cherry paradajky, sušené marhule, sójová omáčka, sypaný čaj alebo majoránka? Samozrejme, že áno — aj tie inak zdanlivo najzdravšie potraviny vám v niektorých prípadoch v skutočnosti skôr uškodia. Prehľad vybraných potravinových

prejsť na článok

Predaj farmárskych výrobkov z dvora

Chceli by ste začať s predajom z dvora, len neviete, čo je na to potrebné? V nasledujúcom článku sa dozviete odpovede na mnohé otázky, ktoré vám víria hlavou.

prejsť na článok

Nechutia vám umelé náhrady cukru? Skúste brezový cukor

Biely rafinovaný cukor možno zaradiť medzi najškodlivejšie potraviny na svete. Jeho umelé náhrady často so sebou prinášajú ďalšie možné riziká, a prírodné náhrady cukru sú sladké “tak trocha inak”. Brezový cukor je však v tomto smere výnimkou. Chutí podob

prejsť na článok

Banán - ovocie nielen pre opice :)

Banány sú veľmi populárnym a nepochybne aj chutným ovocím. Sú to podlhovasté plody banánovníka, pričom banánovník nie je strom, ale veľká bylina. Dorastá do výšky až 15 metrov, čo z neho robí najväčšiu bylinu na svete.

prejsť na článok