Gurmán na Slovensku - GURMÁN na Slovensku

Hodnotenia Hodnotenie reštaurácií Reštaurácie Hodnotenie reštaurácií US Warns Citizens Of Sexual aAssault In Spain webadmin30. januára 2020 Degustácie Report: Red Sox Star Mookie Betts Traded To Dodgers webadmin5. februára 2020 Award 2020 The Automaker’s 2019 Profits Were Essentially Wiped Out By A Tough Fourth Quarter webadmin3. februára 2020 Gurmán award Award 2020 Reštaurácie Vinári The

prejsť na web

Bella Italia – krásna ale s neskutočnými poplatkami

Taliansko ľudia milujú aj pre vynikajúce jedlo a znesiteľné ceny. Na druhej strane sú talianski gastronómovia vo vychytených turistických oblastiach známi tým, že dokážu dávať rôzne prirážky k doslova všetkému. Už roky sú napríklad známe kaviarne na Ná

prejsť na článok

(ne)konferencia Gastrolove: Top šéfkuchári, káva, jedlo aj silné témy

Všetci milovníci gastronómie sa stretnú aj túto jeseň v Piešťanoch. Kde? Na (ne)konferencii Gastrolove, ktorú už niekoľko rokov organizuje portál Kavickari.sk.Tento rok sa bude konať 28-29. septembra a prýkrát bude dvojdňová. Miestom konania budú podobne

prejsť na článok

Gastro v Tatranskej Lomnici obohatí Kuszmanov bazár

Pred 127 rokmi otvorili v Tatranskej Lomnici prvú predajňu, kde si mohli domáci aj návštevníci nakúpiť potraviny, ale aj športové potreby. Volala sa podľa majiteľa Júliusa Kuszmana Kuszmanov bazár a stála pri ceste z Tatranských Matliarov do Smokovca v pr

prejsť na článok

Neapol zakázal v centre nové reštaurácie

Neapolská bašta pizze si chce zachovať originalitu svojho centra a preto zakázala otváranie ďalších gastronomických zariadení. Počas nasledujúcich troch rokov sa už nebudú udeľovať žiadne povolenia na otvorenie nových reštaurácií v centre mesta. Oblasť

prejsť na článok

Kotányi Grilovaná zelenina Toscana

Novinkou z produkcie známej rakúskej koreninárskej firmy je: Kotányi Grilovaná zelenina Toscana chuť Talianska priamo na tanieri! Táto znamenitá zmes korenia je vyrobená z kvalitných byliniek typických pre toskánsku kuchyňu a jemných kúskov olív, ktor

prejsť na článok

V Nemecku chcú 7 % DPH pre gastro natrvalo

Pred tromi rokmi sa v Nemecku v rámci pomoci gastru znížila DPH v stravovacích zariadeniach z pôvodných 19 percent na 7 percent. Na pôvodnú úroveň by sa mala vrátiť od 1.1. 2024 ozývajú sa však čoraz viac hlasy, aby 7 percentná DPH na stravovacie služby z

prejsť na článok

Aj Slovensko chce Michelina, aby sa dostalo na gastronomickú mapu sveta.

Slovensko je krajina, ktorá má svetu na poli gastronómie čo ponúknuť. Kvalita a pestrosť našich gastronomických služieb sa za posledné roky výrazne zvýšili. Máme tu šikovných šéfkuchárov a veľmi zaujímavé tradičné, ale aj moderné slovenské jedlá. Gastrotu

prejsť na článok

Tatranské leto na tanieri je plné emócií

Čím sa inšpirujú šéfkuchári pri vytváraní jedál či nových menu? Sú to recepty starých mám, historické kuchárske knihy, cestovanie a dnes aj sociálne siete patria medzi najčastejšie zdroje inšpirácie. Pri zostavovaní letného menu v tatranskej Grand Restaur

prejsť na článok

Michelin v Česku bude!

Česká vláda rozhodla včera o zaplatení poplatku spoločnosti Michelin za zaradenie do prestížneho gastronomického sprievodcu. Je to nástroj na propagáciu Českej republiky v zahraničí, povedal na tlačovej konferencii po stredajšom rokovaní vlády minister do

prejsť na článok

Hotelieri ocenili najlepších praktikantov

Hotely a reštaurácie hľadajú spôsoby ako u mladých ľudí podnietiť záujem o prácu v hotelierstve a v gastronómii. Bratislavské hotely skupiny BHP napríklad oceňujú najlepších praktikantov. Výnimočnú príležitosť predviesť svojim rodičom a učiteľom to, čo sa

prejsť na článok

Degustácia nie obyčajnej Riojy

Redakcia Gurmána dostala pozvanie na neobyčajnú degustáciu Rioji vinárstva Bodegas Faustino a čo bolo veľmi neobyčajné, tak sa konala aj vertikálna degustácia ich Gran Reservy z rokov 2001, 1987, 1970 a 1955. Dobre vidíte, ročník 1955! V našom vydavate

prejsť na článok

Fissler – dokonalý zážitok z varenia

Prémiový kuchynský riad. Pre nemeckú spoločnosť Fissler je toto tvrdenie prísľubom značky a zároveň zodpovednosťou. Cieľom spoločnosti je urobiť z varenia dokonalý zážitok. Vysoký štandard dizajnu a kvality sú základom jej filozofie. Od založenia spolo

prejsť na článok

Radoslav Žofčin, zakladateľ módnej značky L’Art de Rado: Nešijeme obleky, šijeme výnimočnosť!

Pochádza z Trenčína, slovenského mesta módy, preto niet divu, že sa móda stala jeho každodennou súčasťou. Vyštudoval odevnú školu v Trenčíne, má titul z odevného dizajnu, no pôvodne chcel byť kuchárom. Založil si rodinnú firmu, v rámci ktorej vybudoval vl

prejsť na článok

Najlepšiu reštauráciu sveta hľadajte v Peru

Začiatkom týždňa vyhlásili v španielskej Valencii vždy veľmi očakávaný rebríček najlepších reštaurácií sveta Worlds 50 Best Restaurants. Tento rok treba za tými najlepšími cestovať naozaj ďaleko, prvenstvo totiž získala reštaurácia Central v peruánskej Li

prejsť na článok

Miluje cestovanie aj objavovanie gastronómie

Miluje cestovanie a objavovanie gastronómie blízkych aj vzdialených krajín. Rád navštevuje michelinské reštaurácie, ale pochutí si aj na jednoduchom jedle v horách pred stanom. Precestoval celý svet od Islandu až po Vanuatu a s nami sa podelil o niektoré

prejsť na článok