Hodnotenia Hodnotenie reštaurácií Reštaurácie Hodnotenie reštaurácií US Warns Citizens Of Sexual aAssault In Spain webadmin30. januára 2020 Degustácie Report: Red Sox Star Mookie Betts Traded To Dodgers webadmin5. februára 2020 Award 2020 The Automaker’s 2019 Profits Were Essentially Wiped Out By A Tough Fourth Quarter webadmin3. februára 2020 Gurmán award Award 2020 Reštaurácie Vinári The
Taliansko ľudia milujú aj pre vynikajúce jedlo a znesiteľné ceny. Na druhej strane sú talianski gastronómovia vo vychytených turistických oblastiach známi tým, že dokážu dávať rôzne prirážky k doslova všetkému. Už roky sú napríklad známe kaviarne na Ná
Všetci milovníci gastronómie sa stretnú aj túto jeseň v Piešťanoch. Kde? Na (ne)konferencii Gastrolove, ktorú už niekoľko rokov organizuje portál Kavickari.sk.Tento rok sa bude konať 28-29. septembra a prýkrát bude dvojdňová. Miestom konania budú podobne
Pred 127 rokmi otvorili v Tatranskej Lomnici prvú predajňu, kde si mohli domáci aj návštevníci nakúpiť potraviny, ale aj športové potreby. Volala sa podľa majiteľa Júliusa Kuszmana Kuszmanov bazár a stála pri ceste z Tatranských Matliarov do Smokovca v pr
Neapolská bašta pizze si chce zachovať originalitu svojho centra a preto zakázala otváranie ďalších gastronomických zariadení. Počas nasledujúcich troch rokov sa už nebudú udeľovať žiadne povolenia na otvorenie nových reštaurácií v centre mesta. Oblasť
Novinkou z produkcie známej rakúskej koreninárskej firmy je: Kotányi Grilovaná zelenina Toscana chuť Talianska priamo na tanieri! Táto znamenitá zmes korenia je vyrobená z kvalitných byliniek typických pre toskánsku kuchyňu a jemných kúskov olív, ktor
Pred tromi rokmi sa v Nemecku v rámci pomoci gastru znížila DPH v stravovacích zariadeniach z pôvodných 19 percent na 7 percent. Na pôvodnú úroveň by sa mala vrátiť od 1.1. 2024 ozývajú sa však čoraz viac hlasy, aby 7 percentná DPH na stravovacie služby z
Slovensko je krajina, ktorá má svetu na poli gastronómie čo ponúknuť. Kvalita a pestrosť našich gastronomických služieb sa za posledné roky výrazne zvýšili. Máme tu šikovných šéfkuchárov a veľmi zaujímavé tradičné, ale aj moderné slovenské jedlá. Gastrotu
Čím sa inšpirujú šéfkuchári pri vytváraní jedál či nových menu? Sú to recepty starých mám, historické kuchárske knihy, cestovanie a dnes aj sociálne siete patria medzi najčastejšie zdroje inšpirácie. Pri zostavovaní letného menu v tatranskej Grand Restaur
Česká vláda rozhodla včera o zaplatení poplatku spoločnosti Michelin za zaradenie do prestížneho gastronomického sprievodcu. Je to nástroj na propagáciu Českej republiky v zahraničí, povedal na tlačovej konferencii po stredajšom rokovaní vlády minister do
Hotely a reštaurácie hľadajú spôsoby ako u mladých ľudí podnietiť záujem o prácu v hotelierstve a v gastronómii. Bratislavské hotely skupiny BHP napríklad oceňujú najlepších praktikantov. Výnimočnú príležitosť predviesť svojim rodičom a učiteľom to, čo sa
Redakcia Gurmána dostala pozvanie na neobyčajnú degustáciu Rioji vinárstva Bodegas Faustino a čo bolo veľmi neobyčajné, tak sa konala aj vertikálna degustácia ich Gran Reservy z rokov 2001, 1987, 1970 a 1955. Dobre vidíte, ročník 1955! V našom vydavate
Prémiový kuchynský riad. Pre nemeckú spoločnosť Fissler je toto tvrdenie prísľubom značky a zároveň zodpovednosťou. Cieľom spoločnosti je urobiť z varenia dokonalý zážitok. Vysoký štandard dizajnu a kvality sú základom jej filozofie. Od založenia spolo
Pochádza z Trenčína, slovenského mesta módy, preto niet divu, že sa móda stala jeho každodennou súčasťou. Vyštudoval odevnú školu v Trenčíne, má titul z odevného dizajnu, no pôvodne chcel byť kuchárom. Založil si rodinnú firmu, v rámci ktorej vybudoval vl
Začiatkom týždňa vyhlásili v španielskej Valencii vždy veľmi očakávaný rebríček najlepších reštaurácií sveta Worlds 50 Best Restaurants. Tento rok treba za tými najlepšími cestovať naozaj ďaleko, prvenstvo totiž získala reštaurácia Central v peruánskej Li
Miluje cestovanie a objavovanie gastronómie blízkych aj vzdialených krajín. Rád navštevuje michelinské reštaurácie, ale pochutí si aj na jednoduchom jedle v horách pred stanom. Precestoval celý svet od Islandu až po Vanuatu a s nami sa podelil o niektoré