Domov - AT CONSULT spol. s r.o.

Poradenstvo a vzdelávanie, HSE, vodohospodárstvo, odpadové hospodárstvo, prevádzkový poriadok, hygienické minimum, hluk, chemické, biologické faktory, HACCP

prejsť na web

Svetový deň vody 22.3.2023

20.03.2023 • Ing. Radovan Hudec Organizácia Spojených národov (OSN) vyhlasuje Svetový deň vody na 22. marca, a to pravidelne už od roku 1993. Dôvodom je skutočnosť, že viac ako miliarda ľudí na svete trpí nedostatkom pitnej vody. Práve v tento deň viac

prejsť na článok

Zmeny vo Vyhláške 533/2007 Z. z. platné od 1.4.2023

28.03.2023 • MVDr. Marián Rozložník 1.4.2023 vstupujú do platnosti zmeny vo Vyhláške 533/2007 Z. z., ktoré priamo odkazujú na príručky HACCP reštaurácií, ako aj zariadení spoločného stravovania. Je Vaše HACCP aktuálne a správne zavedené v prevádzke?

prejsť na článok

Legislatívna zmena pri skladovaní mäsových výrobkov platná od 1.1.2024

11.01.2024 • MVDr. Marián Rozložník Od nového roku sa zmenili legislatívne podmienky pre skladovanie mäkkých mäsových výrobkov pri manipulácii s nimi a ich umiestňovaní na trh. Prevádzkovateľom sa tak menia aj kritické kontrolné body (CCP) v príručke

prejsť na článok

Ohlásenie o vzniku odpadu a nakladaní s ním za rok 2023 je potrebné podať do 28.2.2024

29.01.2024 • Ing. Monika Mináriková Ohlásenie o vzniku odpadu a nakladaní s ním sa podáva v zmysle § 3 Vyhlášky č. 366/2015 Z. z. o evidenčnej povinnosti a ohlasovacej povinnosti do 28. februára za predchádzajúci kalendárny rok. Povinnosť podať Oh

prejsť na článok

Povinný zber textilu od 1.1.2025 Metodická príručka MŽP pre obce

29.07.2024  Od 1.1.2025 majú obce povinnosť zabezpečiť zavedenie a vykonávanie triedeného zberu textilu, vyplývajúce z § 81 ods. 7 c) zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch. Podľa organizácie Priatelia Zeme tvorí textilný odpad priemerne 4 % zo všetkých

prejsť na článok

Zákonom povinné školenie potravinárov

Prevádzkovatelia potravinárskych prevádzok majú povinnosť v zmysle požiadaviek Zákona NR SR č. 152/1995 Z. z. o potravinách zabezpečiť, aby zamestnanci, ktorí prichádzajú priamo alebo nepriamo do styku s potravinami, boli poučení a vyškolení o hygiene pot

prejsť na článok

ZÁKON O POTRAVINÁCH Č. 152/1995 Z. Z. PRIPRAVUJE VÝRAZNÉ ZMENY PRE PREVÁDZOVATEĽOV. TÝKAJÚ SA ZMENY AJ VÁS?

03.06.2022 • MVDr. Marián Rozložník Novelizovaný zákon o potravinách č. 152/1995 Z. z. od 1. júla 2022 prinesie viacero zmien: umožní predaj potravín po uplynutí dátumu minimálnej trvanlivosti (ďalej len DMT), zníži sa minimálna hranica pokuty pri o

prejsť na článok

Usmernenie MŽP SR pre nakladanie s odpadom z testovania zamestnancov

09.12.2021 Usmernenie Ministerstva životného prostredia SR vo veci nakladania s odpadom, ktorý vzniká v súvislosti s testovaním zamestnancov na COVID-19 v priestoroch zamestnávateľa. Ministerstvo životného prostredia SR vydalo metodické usmernenie

prejsť na článok

Koniec predaja jednorazových plastových výrobkov

16.07.2021 3.7.2021 vstúpila do platnosti Novela Zákona o odpadoch, ktorou sa zakazuje uvádzať na trh Slovenskej republiky jednorazové plastové výrobky Zakazuje sa uvádzať jednorazové výrobky z plastu uvedené v prílohe č. 7a Zákona o odpadoch a

prejsť na článok

Porovnanie kvality potravín na Slovensku, v Nemecku a v Rakúsku

3.12.2020 Poznáme výsledky porovnania kvality potravín na Slovensku, v Nemecku a Rakúsku. Ako dopadli potraviny ponúkané na našich pultoch? „Duálnou kvalitou“ výrobkov rozumieme tovar predávaný na jednotnom trhu EÚ pod rovnakou značkou alebo ochr

prejsť na článok