Domov - AT CONSULT spol. s r.o.

Poradenstvo a vzdelávanie, HSE, vodohospodárstvo, odpadové hospodárstvo, prevádzkový poriadok, hygienické minimum, hluk, chemické, biologické faktory, HACCP

prejsť na web

Ohlásenie o vzniku odpadu a nakladaní s ním za rok 2023 je potrebné podať do 28.2.2024

29.01.2024 • Ing. Monika Mináriková Ohlásenie o vzniku odpadu a nakladaní s ním sa podáva v zmysle § 3 Vyhlášky č. 366/2015 Z. z. o evidenčnej povinnosti a ohlasovacej povinnosti do 28. februára za predchádzajúci kalendárny rok. Povinnosť podať Oh

prejsť na článok

Svetový deň vody 22.3.2023

20.03.2023 • Ing. Radovan Hudec Organizácia Spojených národov (OSN) vyhlasuje Svetový deň vody na 22. marca, a to pravidelne už od roku 1993. Dôvodom je skutočnosť, že viac ako miliarda ľudí na svete trpí nedostatkom pitnej vody. Práve v tento deň viac

prejsť na článok

Zmeny vo Vyhláške 533/2007 Z. z. platné od 1.4.2023

28.03.2023 • MVDr. Marián Rozložník 1.4.2023 vstupujú do platnosti zmeny vo Vyhláške 533/2007 Z. z., ktoré priamo odkazujú na príručky HACCP reštaurácií, ako aj zariadení spoločného stravovania. Je Vaše HACCP aktuálne a správne zavedené v prevádzke?

prejsť na článok

Legislatívna zmena pri skladovaní mäsových výrobkov platná od 1.1.2024

11.01.2024 • MVDr. Marián Rozložník Od nového roku sa zmenili legislatívne podmienky pre skladovanie mäkkých mäsových výrobkov pri manipulácii s nimi a ich umiestňovaní na trh. Prevádzkovateľom sa tak menia aj kritické kontrolné body (CCP) v príručke

prejsť na článok

Povinný zber textilu od 1.1.2025 Metodická príručka MŽP pre obce

29.07.2024  Od 1.1.2025 majú obce povinnosť zabezpečiť zavedenie a vykonávanie triedeného zberu textilu, vyplývajúce z § 81 ods. 7 c) zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch. Podľa organizácie Priatelia Zeme tvorí textilný odpad priemerne 4 % zo všetkých

prejsť na článok

Zákonom povinné školenie potravinárov

Prevádzkovatelia potravinárskych prevádzok majú povinnosť v zmysle požiadaviek Zákona NR SR č. 152/1995 Z. z. o potravinách zabezpečiť, aby zamestnanci, ktorí prichádzajú priamo alebo nepriamo do styku s potravinami, boli poučení a vyškolení o hygiene pot

prejsť na článok

ZÁKON O POTRAVINÁCH Č. 152/1995 Z. Z. PRIPRAVUJE VÝRAZNÉ ZMENY PRE PREVÁDZOVATEĽOV. TÝKAJÚ SA ZMENY AJ VÁS?

03.06.2022 • MVDr. Marián Rozložník Novelizovaný zákon o potravinách č. 152/1995 Z. z. od 1. júla 2022 prinesie viacero zmien: umožní predaj potravín po uplynutí dátumu minimálnej trvanlivosti (ďalej len DMT), zníži sa minimálna hranica pokuty pri o

prejsť na článok

Usmernenie MŽP SR pre nakladanie s odpadom z testovania zamestnancov

09.12.2021 Usmernenie Ministerstva životného prostredia SR vo veci nakladania s odpadom, ktorý vzniká v súvislosti s testovaním zamestnancov na COVID-19 v priestoroch zamestnávateľa. Ministerstvo životného prostredia SR vydalo metodické usmernenie

prejsť na článok

Koniec predaja jednorazových plastových výrobkov

16.07.2021 3.7.2021 vstúpila do platnosti Novela Zákona o odpadoch, ktorou sa zakazuje uvádzať na trh Slovenskej republiky jednorazové plastové výrobky Zakazuje sa uvádzať jednorazové výrobky z plastu uvedené v prílohe č. 7a Zákona o odpadoch a

prejsť na článok

Porovnanie kvality potravín na Slovensku, v Nemecku a v Rakúsku

3.12.2020 Poznáme výsledky porovnania kvality potravín na Slovensku, v Nemecku a Rakúsku. Ako dopadli potraviny ponúkané na našich pultoch? „Duálnou kvalitou“ výrobkov rozumieme tovar predávaný na jednotnom trhu EÚ pod rovnakou značkou alebo ochr

prejsť na článok