Portál o poctivých potravinách od slovenských farmárov a výrobcov.
Všestrannú kurkumu začíname iba teraz spoznávať, pričom je ťažkou úlohou aj to, aby sme zhrnuli a vymenovali všetky pozitívne fyziologické účinky kurkumy.
Doma vypestované jahody v bio kvalite sú zdravšie a chutnejšie ako tie z obchodných reťazcov. Ak ešte nemáte vo svojej záhrade jahody, prišiel čas to napraviť.
Dobrý spánok je základom zdravia a spokojnosti. Stále viac ľudí má však problémy s večerným zaspávaním. Ak patríte medzi nich, máme pre vás pár tipov ktoré by vám so zaspávaním mohli pomôcť.
Skorocel kopijovitý, určite všetkým dobre známy, najmä pre jeho liečivé účinky, pri hojení rán. Hoci nás výzorom moc neohúri, zastáva medzi liečivými rastlinami skutočne významné miesto.
Paleo diéta, resp. paleo životný štýl je zaujímavým protikladom nášho „moderného“ spôsobu života. Chcete žiť a stravovať sa ako praveký lovec a zberač, kypiaci zdravím a vitalitou? Prečítajte si, ako prebieha paleo diéta v praxi a čo všetko so sebou priná
Dnes sa opäť pozrieme na niektoré druhy zabudnutých obilnín. Konkrétne si predstavíme pšeno, amarant, a tiež aj kamut. Ak sa chcete dozvedieť viac, tak len smelo čítajte ďalej. :)
Ak existuje zelenina ktorá by sa dala označiť ako všeliek, je to určite cesnak. Prečítajte si 12 zásadných dôvodov prečo ho zaradiť do každodennej konzumácie...
Škorica – voňavá, príjemne chutiaca korenina je zároveň aj liekom. Kedy vám môže pomôcť, a na čo si pri liečbe škoricou treba dať pozor?
Paleo diéta je hitom poslednej doby. V podstate však nejde o žiadnu „diétu“, ale o životný štýl inšpirovaný spôsobom života našich pravekých predkov v období paleolitu – teda v staršej dobe kamennej. Môže byť paleo diéta cestou k pevnejšiemu zdraviu?
Mnohí z nás ju považujú za burinu, no pritom púpavu zaraďujeme medzi cennú a liečivú bylinu, ktorá má aj v ľudovom liečiteľstve svoje miesto. V starých knihách sa dokonca uvádza, že ženy si z púpavy a z jej koreňov pripravovali zápary na skrášľovanie plet
Olivy sa často uvádzajú v zoznamoch najzdravších potravín. Napriek tomu ich na stoloch slovenských domácností nájdete málokedy, a panenský olivový olej mnohí Slováci nikdy neochutnali. Prečo sú olivy také dôležité pre naše zdravie?
Ako sme vám nedávno sľúbili, tak dnes vám prinášame zaujímavé a hlavne rýchle recepty so špargľou. Tak len smelo do varenia. :)
Slováci zabúdajú na zdravé jedlá a miesto toho dávajú prednosť nezdravému a rýchlemu stravovaniu. Profesor Ján Plesník tvrdí, že základom výživy obyvateľstva nielen na Slovensku, ale na celom svete, sa stáva len niekoľko plodín, ktoré môžeme bez problémov
Verím, že mi dáte za pravdu, že chren je neodmysliteľnou súčasťou slovenskej kuchyne. Už od dávna sa pestuje ako liečivo, ale tiež aj pre svoje využite v kuchyni, pre jeho nezameniteľnú chuť a arómu. Najviac ho pravdepodobne poznáte nastrúhaný v kombináci
Špargľa bola považovaná v Grécku za symbol luxusu. Bola známa aj ako zelenina i liek. Jej zázračnú silu dokonca vyzdvihoval aj Hippokrates. V súčasnosti sa pestuje takmer na celom území Európy. Najväčšími pestovateľmi je Čína, USA, Španielsko, Francúzsko