Portál o poctivých potravinách od slovenských farmárov a výrobcov.
Červené mäso - je zdravé alebo škodlivé? Je potrebné, alebo sa bez neho zaobídeme? Odborníci na zdravie a výživu nás v posledných desaťročiach neprestávajú prekvapovať zmenami svojich názorov ohľadom ne/bezpečnosti a ne/potrebnosti konzumácie červeného mä
Funkčné potraviny (fortifikované potraviny) máme príležitostne na tanieri už pekných pár rokov. A patrí im budúcnosť.
Nejedzte často vajíčka, obsahujú veľa cholesterolu. Určite ste už počuli túto inak dobre myslenú radu, alebo ďalšie formy varovania pred potravinami obsahujúcimi vražedného zabijáka menom cholesterol.
Nasýtené tuky sa stali moderným strašiakom 21. storočia. Vďaka ich démonizácii sa dnešný konzument hladno vrhá na nízkotučné potraviny a potraviny s uvedeným nulovým obsahom tuku. Téma “zdravých” a “nezdravých” tukov je však podstatne zložitejšia, ako sa
Chutné jedlo na raňajky, desiatu, večeru, či ako dezert a navyše dostupné po celý rok... to je jogurt. Je to výrobok vznikajúci fermentáciou mlieka pôsobením probiotických baktérii, ako sme už spomínali v predchádzajúcom článku. A ako si ho doma vyrobíte?
Jogurt je jedným z najstarších, najznámejších, najkonzumovanejších a najpopulárnejších výrobkov na svete. Prešiel rozličnými spôsobmi výroby, balenia, ale aj chutí. Názov jogurt pochádza z tureckého slova yogurt, ktoré by sme mohli preložiť ako zakvasené
Od štvrtka do soboty (t.j. od 27. do 29.11.2014) prebiehala medzinárodná konferencia V4 Mladí farmári a rodinné hospodárenie v Hokovciach. Táto konferencia bola organizovaná Združením mladých farmárov na Slovensku- ASYF v spolupráci s mimovládnymi organiz
Aj taká zdanlivo “obyčajná” zelenina ako je petržlen je v skutočnosti liečivý zázrak prírody. A nad našim zdravím má mimoriadne veľkú moc.
V článku sa dozviete, kedy farmár na predaj svojich výrobkov potrebuje živnosť a kedy nie. Zároveň je v ňom podľa zákona zadefinovaná poľnohospodárska výroba.
Keď sa stretnú na jednom tanieri paradajky s cesnakom, začnú sa diať veci. Čítajte ďalej :-)
Ovsené vločky pomáhajú stabilizovať hladinu glukózy (krvného cukru) a udržiavať na uzde :) hladinu cholesterolu v krvi. Vďaka vyváženému pomeru rozpustnej a nerozpustnej vlákniny prospievajú nášmu tráveniu a chránia tráviaci trakt pred niektorými z najobá
Zázvor, nazývaný aj ďumbier, sa už po tisíce rokov využíva v ázijskej kuchyni, ale aj v liečiteľstve. Do Európy a Afriky sa rozšíril už v období antiky ako vzácne korenie s mimoriadne silnými liečivými a regeneračnými účinkami.
Pozývame všetkých priaznivcov dobrého, poctivého, domáceho a zdravého jedla na jedinečné eko vianočné trhy RESONUJÚCE VIANOCE 2014. Budú sa konať 5.a 6. decembra na bratislavských mestských hradbách, kde sa organizátori pokúsia vytvoriť alternatívu k typ
Chrípka môže byť podstatne nebezpečnejšia, ako si bežne myslíme. Najlepším spôsobom boja proti chrípke je prevencia. Ako na to?
Najlepší cesnak je z vlastnej záhrady. A najlepšiu úrodu cesnaku získate jeho jesennou výsadbou. Ideálnym momentom na jesennú výsadbu je obdobie, kedy už teplota pôdy trvalo klesne pod 9 °C, ale ešte nie sú mrazy. Takýmto obdobím je bežne polovica októbra