Prečo a ako variť brokolicu

Brokolica sa postupne začína stávať bežnou ingredienciou na tanieroch mnohých Slovákov. A to je len dobre! Prečo jesť brokolicu a ako ju variť, aby sme z nej vyťažili čo najviac jej výhod?

prejsť na článok

Červená kari šošovica (z ryžovaru do 25 min.)

Čochvíľa tu máme sezónu paradajok a špenátu a poviem Vám pravdu, keby dcére totálne nevadilo kari (a že jej teda mega vadí, aby sme sa chápali), tak túto kari šošovicu jeme minimálne raz do týždňa. Pretože: 1) JA kari zbožňujem, 2) červená šošovica sa nem

prejsť na článok

Karfiol a brokolica v zdravej strave nesmú chýbať

Exotické liečivé rastliny sú stále populárnejšie. Nezabudli ste popri nich na zdravú klasiku – karfiol a brokolicu, ktoré takisto dokážu spraviť pre naše zdravie hotové zázraky?

prejsť na článok

Čo by ste mali vedieť pred pestovaním brokolice

Tajomstvo vypestovania chuťovo výbornej brokolice je v načasovaní jej pestovania. Brokolica, ktorá dozrieva počas chladného počasia, produkuje najzdravšie a najsladšie plody. Z tohto dôvodu je najideálnejšie pestovať brokolicu na jeseň, pretože jarné podm

prejsť na článok

Vajíčka ako od majstra kuchára

Variť dobre neviete, ale predsa by ste radi pripravili niečo dobré pod zub sebe, partnerovi, deťom, či rodičom? Alebo naopak, ste super kuchár/ka, len tie vajíčka nie a nie sa podariť? Dáme vám pár tipov ako na to ;).

prejsť na článok

Teriyaki baklažán

Nie, nebudeme si doma vyrábať tradičnú japonskú teriyaki omáčku (to preto tie úvodzovky). Skúsime to #ľahšie a buď si ju rovno kúpime (pozor, original teriyaki omáčka obsahuje med, takže nie je vegan, ale napr. kikoman teriyaki obsahuje namiesto medu cuko

prejsť na článok