Prečo a ako variť brokolicu

Brokolica sa postupne začína stávať bežnou ingredienciou na tanieroch mnohých Slovákov. A to je len dobre! Prečo jesť brokolicu a ako ju variť, aby sme z nej vyťažili čo najviac jej výhod?

prejsť na článok

Krehké tofu so zeleninou

Mrkvu a pór nakrájame na plátky, brokolicu rozoberieme na ružičky, kaleráb nakrájame na rezance. Rajčiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Na rozpálenom oleji orestujeme zeleninu, pridáme prelisovaný...

prejsť na článok

Červená kari šošovica (z ryžovaru do 25 min.)

Čochvíľa tu máme sezónu paradajok a špenátu a poviem Vám pravdu, keby dcére totálne nevadilo kari (a že jej teda mega vadí, aby sme sa chápali), tak túto kari šošovicu jeme minimálne raz do týždňa. Pretože: 1) JA kari zbožňujem, 2) červená šošovica sa nem

prejsť na článok

Karfiol a brokolica v zdravej strave nesmú chýbať

Exotické liečivé rastliny sú stále populárnejšie. Nezabudli ste popri nich na zdravú klasiku – karfiol a brokolicu, ktoré takisto dokážu spraviť pre naše zdravie hotové zázraky?

prejsť na článok

Čo by ste mali vedieť pred pestovaním brokolice

Tajomstvo vypestovania chuťovo výbornej brokolice je v načasovaní jej pestovania. Brokolica, ktorá dozrieva počas chladného počasia, produkuje najzdravšie a najsladšie plody. Z tohto dôvodu je najideálnejšie pestovať brokolicu na jeseň, pretože jarné podm

prejsť na článok

Krúpová polievka so syrom

Krúpy umyjeme a dáme variť do studenej vody. Pridáme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu, osolíme a varíme, až sú krúpy mäkké. Prilejeme rozpustené maslo a chvíľu povaríme. V smotane...

prejsť na článok