Portál o poctivých potravinách od slovenských farmárov a výrobcov.
Ako každé sviatky, ani tieto sa určite nevyhneme veľkému upratovaniu. Niektorí z nás to už stihli v predstihu, mnohí si ho však nechávame až na posledný víkend pred Vianocami. Prinášame vám preto pár jednoduchých tipov, ako si váš domov vyčistiť bez chémi
Med to nie je len pochúťka na chlieb, do múčnikov, či sladidlo do čaju a kávy, ale aj zázrak domácej kozmetiky? Neveríte? Vyskúšajte! :)
Na našej stránke sa veľmi často venujeme bylinkám. Týchto liečivých rastliniek je však tak veľa, že si človek niekedy ani nevie vybrať, ktorá je pre neho tá pravá. Možno vám však pomôže horoskop liečivých bylín, ktorý vám nielenže ukáže, ktorá bylinka je
Pokiaľ máte doma nasušené zelerové listy a neviete čo s nimi, na nasledujúcich riadkoch vám ponúkneme riešenie.
Vyprážaný zeler, čo naň potrebujeme? 2 veľké zelery, soľ, lyžicu octu, 100g hladkej múky, 3 vajcia, 4 lyžice mlieka, 200g strúhanky, olej Ako postupujeme? Zeler očistíme, umyjeme a dáme variť spolu s octom, prípadne s citrónovou šťavou. Uvarený a vychla
Mnohí z nás poznajú zeler len ako prísadu z polievky. No v skutočnosti je to veľmi zdraviu prospešná zelenina, ktorá by rozhodne nemala chýbať v našom jedálničku. V tomto článku sa dozviete, prečo netreba zabúdať na konzumáciu zeleru.
Jahodový špenát vlastne špenátom ani nie je. Ide o mrlík hlavatý (lat.Chenopodium capitatum). Táto neobvyklá rastlina sa pestuje v európskych záhradkách už po celé storočia. Pôvodom je z južnejších európskych a ázijských oblastí.
Pri slove špenát mi hneď v hlave začne znieť melódia známej piesne- „Což takhle dát si špenát, špe-špe-špe-špe-špe špenát?“ Dali by ste si, ale neviete ako ho pripraviť? Nechajte sa inšpirovať.
Ochutený medom, cukrom, citrónom, či aromatizovaný ovocím. Horúci alebo vlažný, vždy osvieži a „nakopne“. Vychutnať si ho vieme snáď všetci. Čo však nevieme, sú jeho účinky na náš organizmus. Zelený čaj nie len zaženie smäd a dodá energiu, no aj detoxikuj
Žiadne science fiction, ale realita. Použitý kuchynský olej totiž nemusí končiť v kanalizácii a znečisťovať ju, ale dá sa ešte plnohodnotne využiť.
Špenát (lat. Spinacea oleracea) je rod rastlín z čeľade láskavcovitých. Je to jednoročná rastlina.
Často na našu stránku pridávame články, ktoré opisujú jednotlivé typy zeleniny alebo ovocia. Všetky majú na náš organizmus nejaký pozitívny účinok. Každý druh pomáha na niečo iné, je prevenciou proti iným druhom chorôb. Ak by sme sa však chceli chrániť pr
Typická polievková zelenina, ktorá však v sebe ukrýva veľa zdravého. Dnes Vám predstavíme zeler, ktorý pomáha pri prekyslení organizmu, čistí tráviaci trakt či zvyšuje mužskú potenciu.
Hoci väčšina z nás pozná špenát z mrazených kociek obchodov a supermarketov, dopestovať ho vo vlastnej záhrade vôbec nie je ťažké. Navyše jedlá z neho sú oveľa chutnejšie a výživnejšie. Môžeme ho použiť do lasagní, palaciniek alebo ako dusenú prílohu na m
Nie je to odpad, ale užitočná surovina. Aj prepálený olej po vyprážaní môže ešte poslúžiť. Napríklad ako materiál pre výrobu biopalivovej zložky, ktorá znižuje emisie skleníkových plynov. Ak ho teda nevylejete do výlevky, ale odovzdáte napríklad na Slovna