Krutá pravda o glykemickom indexe (potravín)

Zdravé stravovanie nie je možné bez aspoň základných vedomostí o glykemickom indexe potravín (GI). Vďaka znalosti GI (a zodpovedajúcej úprave jedálnička) získate možnosť byť výkonnejší, štíhlejší – a vyhnete sa niektorým nebezpečným civilizačným ochorenia

prejsť na článok

Krutá pravda o umelých sladidlách

Konzument si vychutnáva light limonádu alebo keksíky s umelým sladidlom s pocitom, že robí niečo pre svoje zdravie. Žiadny cukor, minimum kalórií. Light je IN. Jeho organizmus upozornený sladkou chuťou sa pripravuje na spracovávanie očakávanej dávky cukru

prejsť na článok

Napísali o nás - rozhovor na pravda.sk

Teším sa, že som sa mohla so svojimi skúsenosťami podeliť aj na webe pravda.sk. uzitocna.pravda.sk/seniori/clanok/517169-ako-sa-seniori-liecia-macacou-masazou/

prejsť na článok

Výhody fermentovaných potravín

Kefir.Sk stránka o vodnom a mliečnom kefíre. O procese fermentácie sme na našej stránke už písali. Preto je dobré spomenúť aj niektoré hlavne benefity takýchto potravín. Medzi niektoré výhody jedenia takýcht potravín patrí: Probiotiká a mikroflóra v [] Čl

prejsť na článok

Rozhovor s Najobľúbenejšou výrobkyňou potravín 2017 z Farmy Tuška

Výherkyňou súťaže v kategórii Najobľúbenejší výrobca potravín 2017 sa stala pani Marta Tužinská, majiteľka rodinnej farmy Tuška zaoberajúcej sa predajom z dvora. V rozhovore nám odpovedala na otázky týkajúce sa farmy a výroby potravín na nej.

prejsť na článok

Potraviny, ktoré by ste nemali skladovať v chladničke - 1.časť

Často veríme, že skladovaním potravín v chladničke ich udržíme dlhšie čerstvé. Nie vždy je to však pravda. Niektoré potraviny pri skladovaní v chladničke strácajú nielen chuť, ale aj svoju výživovú hodnotu. Nízke teploty v nich totiž zrýchľujú rozkladný p

prejsť na článok