PoctivéPotraviny.sk - Aby sme nezabudli ako chutí skutočné jedlo

Portál o poctivých potravinách od slovenských farmárov a výrobcov.

prejsť na web

Jarné tipy pre krásnu zeleninovú záhradu

Každý kto má vlastnú záhradu vie, že sa jej musí venovať. Prinášame vám pár tipov, ktoré vám ušetria čas aj námahu a vaša záhrada bude rovnako krásna.

prejsť na článok

Vajcia v škatuli

Na trhu sa objavila novinka – tekuté vajcia v krabici. Veľa ľuďom nad touto „novinkou šetriacou čas“ zastane rozum. Kladieme si otázky: na čo to komu je? Načo je to dobré?

prejsť na článok

Prvé jarné ovocie a zelenina

Po zime potrebuje naše telo poriadnu dávku prirodzených vitamínov. Jarná zelenina a ovocie dodajú nášmu telu dostatok vitamínov a "prebudia" ho.

prejsť na článok

Grep a lieky sa nemusia

Niektoré druhy liekov a grep sa "nemusia". Vďaka tejto kombinácii sa môžme nevedomky predávkovať.

prejsť na článok

Ako z obeda spraviť raňajky

Každý z nás má v sebe určité predsudky. Niektoré jedlá patria na obed, iné zas na večeru. Viete si ale predstaviť ako z obedu spraviť chutné raňajky?

prejsť na článok

Je granátové jablko zázrak?

V čom všetkom granátové jablko pôsobí zázračne? Objavte s nami jeho blahodárne účinky na zdravie a krásu.

prejsť na článok

Jedovaté oblátky v Tescu aj Kauflande

Ďalší výrobok z Poľska, ktorý môže ohroziť naše zdravie.

prejsť na článok

Môžu nám potraviny zachrániť život?

Aj vy chcete vedieť, ktoré potraviny vám zachránia život? Ochránia vás napríklad pred rakovinou alebo srdcovo-cievnymi ochoreniami?

prejsť na článok

Najznámejšie druhy tekvíc

Existuje mnoho druhov tekvíc. Všetky z nich sú jedlé, avšak hokkaido je z nich jediná, ktorá sa pred tepelnou úpravou nešúpe. Ešte pred pár rokmi patrila tekvica medzi plodiny, ktoré museli bojovať o priazeň pestovateľov.

prejsť na článok

Máte radi makové koláče? Vypestujte si mak sami!

Mak siaty je vyššia rastlina s krásnymi kvetmi, ktoré lákajú hmyz, čím pomôžu aj ostatným plodinám vo vašej záhrade. Jeho semená sa bohato využívajú v kuchyni v rôznych múčnikoch a prázdne makovice zase v rôznych aranžérskych dekoráciách.

prejsť na článok

Predstavujeme rukolu, zeleninu plnú vitamínov

Rukola je aromatická, korenisto až pikantne chutiaca listová zelenina vhodná najmä do šalátov, ale spestrí aj cestoviny, či mäsové jedlá. Jej listy majú chrumkavú stonku chuťovo pripomínajúcu špenát. Rovnako varená rukola je špenátu chuťou veľmi podobná.

prejsť na článok

Čaje na posilnenie imunity

V súčasnosti, keď je všade okolo skloňovaný koronavírus, nám neostáva iné, len pokúsiť sa aspoň trošku si posilniť imunitu. Práve tá by nám totiž v boji proti ochoreniu mohla pomôcť. Imunita je totiž schopnosť organizmu brániť sa proti väčšine ochorení. A

prejsť na článok

Semená a semienka, ktoré sa oplatí jesť

Semená a semienka sú rastliny v embryonálnej fáze a pôvod výživy. Obsahujú preto mnoho vitamínov, minerálov, proteínov, esenciálnych olejov a enzýmov. Môžu mať rôzne veľkosti, tvary, ale aj farby. Sú veľmi vhodných snackom, ak chcete rýchlo a dobre zasýti

prejsť na článok

Vypestujte si v záhrade dule

Dula (Cydonia oblonga) nie je jablko ani hruška, aj keď sa na ne podobá. Dula môže rásť ako strom aj krík. A plody dule sú skvelé do kompótov. Ešte okolo roku 1950 bola dula v našich záhradách celkom bežný ovocný strom. Neskôr ju však vytlačili stále ro

prejsť na článok

Recept na zdravé kimči

Kimči (kimčchi) je kvasená zelenina, často zaraďovaná medzi 5 najzdravších potravín sveta. Kimči si spravíte aj doma, a to celkom ľahko...

prejsť na článok