Portál o poctivých potravinách od slovenských farmárov a výrobcov.
Dodržiavate každý deň ústnu hygienu? Kupujete si drahé zubné pasty a ústne vody, a aj tak vám váš zubný lekár vždy nájde zubný kaz? Kde môže byť chyba? Asi je na čase pozrieť sa aj na zloženie jedálnička a obmedziť potraviny, ktoré najviac škodia zubom.
Cibuľa, súčasť každej domácnosti, a tiež aj jedálnička, aj napriek svojmu zápachu. Je to jedna z najbežnejších zelenín na svete. Núti nás síce k plaču, ale je veľmi zdravá. Najčastejšie ju konzumujeme surovú, varenú alebo smaženú, no najúčinnejšia je aj t
Ako vyzerá vaša štedrá večera? Dávate prednosť radšej zdravšej variante alebo si 24. decembra, poriadne doprajete? My sa pozrieme na to, ako taká štedrá večera vyzerá napríklad na západnom, strednom, či východnom Slovensku, lebo ako sa hovorí: „iný kraj,
Pán profesor Hričovský dnes radí, ako odstrániť choré stromy v záhrade.
Už o pár dní tu máme najkrajšie sviatky v roku, ktoré sa budeme snažiť prežiť v kruhu tých najbližších. Hoci to možno ešte v mnohých domácnostiach predvianočne nevyzerá, no verím, že sa už pripravujete a nasávate predvianočnú atmosféru navôkol a máte nach
Trpíte nedostatkom kvalitného spánku? Vaša spotreba liekov na spanie sa len zvyšuje? Je veľmi pravdepodobné, že vás rušia vonkajšie vplyvy alebo ste neustále v strese. Avšak existujú aj potraviny, ktoré dokážu prispieť ku kvalitnému spánku. Ešte predtým,
Je to jednoročná rastlina, ktorá bola veľmi obľúbená už v stredoveku, ako okrasná rastlina. Na niekoľko storočí žiaľ upadla do zabudnutia, ale dnes je opäť na výslní. Pre jej liečivé účinky je veľmi obľúbená a pestuje sa dokonca aj v Sýrii a v Egypte. Egy
Recepty na tradičné torty spred storočia neraz prekvapujú nápaditými názvami alebo jednoduchým postupom. Tradičné torty pritom obstoja aj v konkurencii moderných múčnikov, a prinesú na stôl čarovnú atmosféru časov dávno minulých, keď boli poctivé :) všetk
V tejto hektickej dobe často nemáme čas sa poriadne a zdravo naobedovať pre nedostatok času, a tak sa vyberieme do najbližšieho fastfoodu, kde si jedlo kúpime rýchlo a lacno. Tieto vyprážané, tučné a sladké jedlá alebo iné polotovary nám veru na našom zdr
Nie je ryža ako ryža – v kvalite, chuti a nutričnej hodnote jednotlivých druhov ryže sú prekvapivo veľké rozdiely. Ak konzumujete len „obyčajnú“ bielu ryžu z regálov našich obchodov, prichádzate o skutočné dobrodružstvo chutí a vôní spojených so spoznávan
Máme tu čas vinobraní, a preto si prezradíme niekoľko zaujímavých a užitočných informácií najmä pre vinohradníkov o viniči hroznorodom.
Dnes máme 13. septembra, čo znamená, že máme medzinárodný deň čokolády a deň pozitívneho myslenia. Určite to nie je náhoda, možno skôr súvislosť medzi týmito vecami. Práve čokoláda je zdrojom endorfínov, ktoré v nás vyvolávajú pocity šťastia a pozitívne m
Hruška patrí medzi významný ovocný druh. Je veľmi bohatá na vitamíny, ale aj na fosfor, vápnik a ľahkostráviteľné cukry. Plody hrušky alebo šťava sa často využívajú v ľudovom liečiteľstve pri problémoch ako je obezita, močové kamene alebo vysoký krvný tla
Našu imunitu začíname skúšať už s nástupom chladného sychravého jesenného počasia, kde nejeden z nás podľahne vírusovému alebo bakteriálnemu infekčnému ochoreniu. Štatistiky tvrdia, že každý Slovák trpí prechladnutím s kašľom a nádchou priemerne dvakrát z
Každodenná starostlivosť o zuby je samozrejmosťou. Dobrá kefka, pasta či ústna voda sú dôležité. Nie je to však jediné, čím si udržíte biely a zdravý úsmev.Ku krásnemu úsmevu sa môžeme dostať aj pomocou potravín, nie len drahými návštevami u zubára.