Portál o poctivých potravinách od slovenských farmárov a výrobcov.
Koenzým Q10 nie je žiadny marketingový trik. Je to dôležitý antioxidant podobný vitamínom, a ľudské telo si ho dokáže vyrábať samo. Ale už po dvadsiatke produkcia koenzýmu Q10 v tele klesá. Našťastie si koenzým Q10 môžeme dopĺňať v strave.
Slivkový lekvár bez konzervantov, uvarený touto málo známou metódou vám vydrží desať až dvadsať rokov. Ako na to? Prečítajte si...
Niektoré zdanlivo "zdravé" potraviny a nápoje majú vysoký obsah nebezpečnej koncentrovanej fruktózy. Medzi ne patrí aj "BIO" agávový sirup, obľúbené ovocné šťavy alebo "zdravý" brezový či kokosový cukor.
Prvú pomoc pri migrénach a bolestiach hlavy často nájdete vo vašej kuchyni...
Šupky ovocia a zeleniny slúžia ako ochranné obaly pre jemnejšiu dužinu vo vnútri. Často sa hneď po olúpení vyhadzujú, hoci väčšina z týchto šupiek je jedlých a plných živín, ako je vláknina, vitamíny a minerály. Mango si získava na slovenskom trhu čoraz v
Ak si lámete hlavu nad tým, aké slané pečivo by ste ešte mohli pripraviť na váš silvestrovský (ale nielen ten) stôl, inšpirujte sa týmito jednoduchými, ale za to veľmi chutnými receptmi na bazalkové slané keksíky a šunkovo-syrové slimáky. Výhodou je, že i
Záhradu z balíkov slamy môžete mať kdekoľvek – aj na betónovej ploche, na balkóne alebo na terase, ale vždy na mieste s dostatkom slnka pre zeleninu a bylinky. Stačí si pripraviť niekoľko balíkov slamy a môžete sadiť :)
Upečte si chutný, zdravý, domáci celozrnný špaldový chlebík – jednoducho doma v rúre. Bleskový recept...
Šiitake (Shiitake, Húževnatec jedlý) je liečivá ázijská huba, ktorú si môžeme s trochou šikovnosti vypestovať aj doma. Prečítajte si viac o zdraviu prospešných účinkoch šiitake a spôsobe pestovania...
Na prvý pohľad vyzerá slovné spojenie prázdne kalórie ako úplné protirečenie. Veď kalórie by nám mali dodávať energiu, tak ako môžu byť prázdne? Aj prázdne kalórie dodávajú energiu, tá však nie je výživovo vyvážená.
Jeseň je tu a spolu s ňou aj oranžová tekvica. Od tekvicových jadierok až po veľké okrúhle plody ju možno vidieť hádam všade. Navyše sa dá zjesť celá a na rôzne spôsoby. Tekvicu možno totiž konzumovať praženú, dusenú varenú, pečenú a na sladko alebo na sl
Jeseň farbiaca prírodu do svojich farieb sa už začala a tak netreba zabudnúť ani na jesenné práce v záhrade, ktoré sa s ňou spájajú. Nakoľko ich nie je málo, nemali by sme ich odkladať. Tak si vyhrňme rukávy a poďme na to! Na čo by sme nemali zabudnúť?
Je možné pestovať tekvice ako izbové rastliny? Ako sa to dá? Je to komplikované? Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky sa dozviete v článku.
Keďže sa na jeseň snažíme záhradu pred zimou čo najlepšie upratať, častokrát spravíme mnohé chyby, ktorými rastliny a záhradu viac poškodíme, ako jej pomôžeme. Akých chýb sa dopúšťame najčastejšie?
Plánujete si na jeseň vysadiť ovocné stromy? Nezabudnite si dopredu naplánovať, aké druhy a odrody zvolíte, pretože, hoci sadenie ovocných stromov vyzerá ako jednoduchá záležitosť, nie je to tak. Stromom sa často nedarí, nakoľko nezvládajú klimatické podm