Portál o poctivých potravinách od slovenských farmárov a výrobcov.
Každodenná starostlivosť o zuby je samozrejmosťou. Dobrá kefka, pasta či ústna voda sú dôležité. Nie je to však jediné, čím si udržíte biely a zdravý úsmev.Ku krásnemu úsmevu sa môžeme dostať aj pomocou potravín, nie len drahými návštevami u zubára.
Baklažán si v poslednej dobe v našej kuchyni, ale aj na grilovačkách získava čoraz väčšiu popularitu. Táto plodina, ktorá má občas jemne horkú chuť, kvitne na fialovo. Je samoopelivou rastlinou, z ktorej konzumujeme len plody.
Naše staré mamy sa snažili problémy riešiť bylinkami, nie kupovaním drahých liekov. Rady starých mám nám môžu nie len ušetriť, ale aj pomôcť.
Mávate chuť na sladké ale nechcete si pokaziť štíhlu líniu? Existujú sladké koláčiky, ktoré potešia vaše chuťové bunky a zdravo zaženú chuť na sladké.
Chcete schudnúť? Chcete si prečistiť organizmus? Chcete sa vyhnúť rakovine hrubého čreva, infarktu, alebo žlčovým kameňom? Chcete sa zbaviť chronickej zápchy? Skrátka - chceli by ste žiť zdravo? Tak vám poviem iba toto: jedzte vlákninu!
Ríbezle sú obľúbeným ovocím v našich záhradách. Nie len že sú zdravé a chutné, ale ide o kríkové ovocie, ktoré nezaberá v záhrade veľa miesta a sú vhodné aj do malých záhrad. Ani ich pestovanie nemusí byť bezproblémové. Môžu začať opadávať už pred dozretí
Sezóna je v plnom prúde, no o pôdu sa treba starať aj po nej. Viete čo vás čaká?
Každý potrebujeme pre zdravý život aj bielkoviny. Väčšina ľudí ich získava z mäsa, nie všetci však mäso konzumujú. V prípade, ak mäso nejete z presvedčenia alebo vám jednoducho nechutí, bielkoviny môžete prijímať aj z iných potravín.
Nie je ničím prekvapujúcim, že deťom v školských jedálňach najviac chutia nezdravé jedlá. Medzi najobľúbenejšie sa dostali sladké jedlá, ako žemľovky, buchty či palacinky. Najmenej obľúbené sú zeleninové jedlá a špenát.
Počuli ste už o jedlých kvetoch? V drahých reštauráciách ich považujú za delikatesu. Vypestovať sa však dajú aj doma a môžete si s nimi spestriť jedlá, šaláty, vyrobiť džemy alebo koláče.
Z času na čas sliepky zmenia svoje chovanie. Nie vo všetkých týchto prípadoch ide o chorobu, ale o prírodné inštinkty. Viete čo spraviť so sliepkou, z ktorej sa stane kvočka?
Pod nenápadným vedeckým názvom Schisandra chinensis sa skrýva jedna z najcennejších liečivých rastlín známa aj pod exotickým menom Strom piatich chutí. Táto užitočná liečivka pochádza z východnej Ázie, ale je vhodná k výsadbe aj do našich záhrad. Znesie m
Králik je zviera, ktoré je nenáročné na chovanie a má výživné mäso. Z rodinných hospodárstiev sa však pomaly vytráca.
Viedenské párky vždy patrili medzi tie drahšie a kvalitnejšie. Zodpovedajú však kvalite, ktorú výrobcovia deklarujú na etiketách?
Obchodné reťazce sa v poslednú dobu tvária, ako dávajú na pulty slovenské výrobky. V televízii v Čechách aj na Slovensku je spustená marketingová kampaň, ktorá sa snaží obyvateľov presvedčiť o "regionálnych produktoch" v nadnárodných obchodných reťazcoch.