Plénum • Najdôležitejšie správy zo Slovenska a sveta

Najdôležitejšie správy zo Slovenska a sveta

prejsť na web

Najzdravší druh kávy. Čo sa stane s vaším telom, ak ju budete piť každý deň?

Káva je považovaná za mimoriadne zdravý produkt stačí ju konzumovať v primeranom množstve. Ale čo káva bez kofeínu? Ako sa ukazuje, tento špecifický druh nápoja nie je len hrou, ale silnou dávkou zdravia, ktorú sa oplatí užívať každý deň! Niekoľko šál

prejsť na článok

Môžu katolíci jesť na Popolcovú stredu mäso a sladkosti? Cirkev je jasná, ale existuje výnimka

Popolcová streda je deň v katolíckom kalendári, ktorý označuje začiatok pôstu. Tento deň pripadá 46 dní pred Veľkou nocou. Môžete v tento deň jesť mäso a sladkosti a všetci sú povinní rešpektovať uložené obmedzenia? Ukazuje sa, že niektorí ľudia môžu byť

prejsť na článok

Ukrajinci na Slovensku dostanú nový príspevok na ubytovanie. Stačilo by vám to?

Utečenci z Ukrajiny, ktorí hľadajú útočište na Slovensku, čelia vážnym obavám o svoju budúcnosť v dôsledku rozhodnutia slovenskej vlády znížiť finančný príspevok na ubytovanie. Informuje o tom portál RTVS. Koľko dostávajú Ukrajinci na ubytovanie na Slo

prejsť na článok

Do gulášu nikdy nepridávajte túto vec. Celý ho to pokazí

Guláš je obľúbený pre svoju bohatú chuť a vôňu, ktorá sa dosahuje starostlivým výberom surovín a spôsobom varenia. Klasický recept obsahuje kvalitné mäso, cibuľu, papriku a ďalšie koreniny, ktoré spolu vytvárajú nezabudnuteľný gastronomický zážitok. Ča

prejsť na článok

Žltne vám maslo? Nie je to dobré, zle ho skladujete

Skladovanie masla môže byť výzvou, pokiaľ ide o jeho udržanie čerstvého a vyhýbania sa žltnutiu. Na zabezpečenie optimálnych skladovacích podmienok je potrebné vziať do úvahy niekoľko faktorov, ako je teplota, svetlo a vlhkosť. Najlepší spôsob skladova

prejsť na článok

Máte pripálený hrniec a nič nepomáha? Vieme ako si dať s ním rady

Stačí chvíľka nepozornosti, aby pokrm v hrnci pripálil. Kým však špinavú nádobu na varenie vyhodíte, vyskúšajte domáce metódy, ako ju vyčistiť. Pomôcť budú prostriedky, ktoré má každý vo svojej kuchyni. Zdá sa, že pripálený hrniec sa ťažko čistí. Na po

prejsť na článok

Do ovládaču na TV vložte kus alobalu. Keby ste to vedeli, urobíte to dávno

Nikdy by sme nečakali, že malý kúsok alobalu môže tak výrazne zmeniť funkčnosť bežného predmetu, akým je diaľkový ovládač televízora. Slovenskí technickí nadšenci objavili trik, ktorý skutočne mení spôsob, akým vnímame toto každodenné príslušenstvo. Al

prejsť na článok

Lyžicu a misku s ľadom. To je všetko, čo potrebujete, aby vajíčka samé vyskočili zo škrupín

Blíži sa obdobie, keď budú všetci kresťania jesť vajcia vo veľmi veľkom množstve. Je teda ideálny čas pripomenúť vám, ako najlepšie olúpať vajcia zo škrupín. Tieto triky sa vám budú hodiť najmä tesne pred veľkonočnými raňajkami! Podľa mnohých odborníko

prejsť na článok

Saďte paradajky rozumne. Pripravte im takto pôdu a úroda bude veľká

Krásne počasie nabáda k práci v záhrade. Čo však v prípade, že na pozemku nemáme najlepšiu pôdu? Aj keď máme málo času, môžeme pôdu zlepšiť naozaj jednoduchým spôsobom. Môj otec mi prezradil, ako pôdu obohatiť. Vďaka tomu mu v záhrade rastú obrovské pa

prejsť na článok

Vysaďte toto v záhrade a hraboše sa u vás neukážu

Hraboše navštevujú naše záhrady naozaj často. Zanechávajú po sebe kopčeky podobné krtkom, preto si často tieto dva škodcov navzájom pletieme. Ako zabrániť hrabošom vo vašej záhrade? Nenápadný červenkastý hlodavec dokáže úplne spustošiť záhony. Už skoro

prejsť na článok

Máte aj vy mastný digestor a steny okolo sporáka? Vieme ako zabrániť prskaniu oleja

Striekajúci olej vám sťažuje vyprážanie? Ihneď po nasypaní nasypte do panvice trochu soli a nepríjemný problém zostane len spomienkou. Toto je len jeden z patentov, ktoré vám uľahčia prípravu pokrmov. Striekajúci olej zafarbí kuchyňu a môže spôsobiť po

prejsť na článok

Naše babičky varili najchutnejšie jedlá na bravčovej masti, dnes je vraj nezdravá. Tak aká je pravda?

Bravčová masť je veľmi obľúbený tuk, ktorý sa používa okrem iného v cukrárstve a na vyprážanie rôznych druhov mäsa. Nátierku na chlieb môžeme pripraviť aj z masti s cibuľou a slaninou. Mnoho ľudí sa však tomuto tuku vyhýba kvôli svojmu zdraviu. Mali by st

prejsť na článok

Šúpete zemiaky pred varením? Omyl. Existuje oveľa jednoduchší spôsob.

Pravdepodobne ste museli zdĺhavo pripravovať zemiaky na varenie viac ako raz alebo dvakrát. Šúpanie zemiakov, najmä vo veľkých množstvách, môže byť únavný a dlhý proces. Poznáme spoľahlivý spôsob, ako rýchlo ošúpať zemiaky. Stačí ich uvariť v plášti a pot

prejsť na článok

Moja suseda toto aplikuje každú jar a po celý rok nepotrebuje ani jednu tabletku

Odborne sa tomu hovorí acidobázická rovnováha a znamená to, že medzi kyslosťou a zásaditosťou organizmu panuje rovnováha. Správne pH ľudského tela je mierne zásadité. Kyslé mu škodia. Prečo sme tak často chorí? Pretože si podkopávame zdravie zlým životným

prejsť na článok

Viete, čo je toto? Ak to uvidíte na záhrade, radšej utekajte

Teplé marcové slnko znamená, že zvieratá a hmyz sa pomaly prebúdzajú k životu. Niektoré z nich pre nás môžu predstavovať vážnu hrozbu. Ak uvidíte takéto hniezdo na strome, určite sa mu vyhnite. Po zime sa prebúdzajú včely, osy a tiež sršne. Práve tie s

prejsť na článok