Nikdy neskladujte tieto potraviny v chladničke.Stratia chuť a všetky svoje vlasnosti

Dávate reflexívne potraviny do chladničky? Tento zvyk nie je vždy dobrý. Tu je zoznam produktov, ktoré lepšie vydržia pri izbovej teplote. Chladnička (nie) je dobrá na všetko Hoci v typickej domácnosti stonajú police chladničky pod ťarchou minulých jedál, hotových jedál a výrobkov do budúcnosti, nie každý je zdravý. V konečnom dôsledku, keďže sme to, čo jeme, môže nám to aj uškodiť. Takže stojí za to obmedziť impulz dať všetko do chladničky. Niekedy sa potraviny nielenže lepšie neskladujú, ale môžu sa dokonca rýchlejšie kaziť. Okrem toho, uvoľnenie miesta v chladničke prospeje aj našej peňaženke. Efektívnejšia chladnička znamená nižšiu spotrebu energie a tým aj úľavu pre váš domáci rozpočet. Čo by sa nemalo uchovávať v chladničke Preto sa oplatí premýšľať dvakrát pred vložením nasledujúcich produktov do chladničky: Chlieb Ako vieme, najlepší chlieb je ešte teplý. Takže čím je chladnejšie, tým je zatuchnuté a v konečnom dôsledku horšie sa skladuje v chladničke. Rovnako je to aj s koláčmi, ak nemajú krém. Med Podobne je to aj s medom – vieme, že najchutnejší je tekutý a trápime sa, keď začne kryštalizovať. Žiaľ, chladenie tento proces urýchľuje, preto je najlepšie uchovávať med v skrini, mimo svetla, ale na teplom mieste. Paradajky Je prirodzeným inštinktom dať paradajky do chladničky, aby sa neprehrievali. Bohužiaľ, reflex je nesprávny. Chladené paradajky budú držať oveľa horšie. Melóny, mango a avokádo Týmto trom čoraz obľúbenejším exotickým ovocím nerobí dobre chladnička a rýchlo strácajú svoje nutričné ​​vlastnosti. Najlepšie je nechať ich na pulte a zjesť ich čo najskôr po rozkrojení. Olej a olivový olej Každý, kto niekedy vytiahol z chladničky zrazené olivové maslo, vie, že olivový olej by sa nemal skladovať v chladničke. Podobne je to aj s olejmi, ktorým chladnička vôbec nepomáha, tak prečo ju používať? Rovnaké pravidlo platí pre vajcia. Je lepšie nechať ich na pulte a nechať nejaký priestor v chladničke na chladenie. Cesnak a cibuľa Tieto dva súvisiace produkty sa tiež lepšie skladujú pri izbovej teplote. Stojí za to zabezpečiť, aby boli na dobre vetranom mieste a pravidelne ich kontrolovať. Ako uchovávať potraviny v chladničke Mnohé iné produkty sú však vhodné hlavne na skladovanie v chladničke. Aby ste im poskytli správne podmienky, stojí za to pamätať si pravidlá. Najchladnejšia časť chladničky je tá v spodnej časti. Skladujeme tam aj mäso a ryby. V typickej chladničke je tento priestor najnižšou policou. Pod ním by mala byť zásuvka na zeleninu. Zamknuté tam majú dobré podmienky na cirkuláciu vlhkosti, aby si udržali svoju čerstvosť. Na hornej poličke chladničky potom uchovávame mliečne výrobky – syr, mlieko a jeho deriváty. Stredná polica je ideálnym miestom pre údeniny, maslo, žlté syry a hotové jedlá. Navyše to často znamená, že sú na úrovni našich očí, čo znižuje pravdepodobnosť, že na ne zabudneme a necháme ich pokaziť. Chladničku sa tiež oplatí pravidelne umývať, nevkladať do nej horúce predmety a pred chladením zabaliť predmety s intenzívnym zápachom.

prejsť na článok

Nechávate olej na pulte? Bežná chyba vás môže stáť veľa

Väčšina ľudí necháva svoj olej na kuchynskej linke. Zvyčajne blízko sporáka, aby bol tuk pri vyprážaní na dosah. Ukazuje sa, že toto je najhoršie možné miesto na ukladanie tohto tuku. Vystavuje ho strate nutričnej hodnoty a znehodnoteniu, čo môže ovplyvni

prejsť na článok

Môžete potraviny skladovať na balkóne? Tisíce Slovákov robia stále tú istú chybu

Veľká Noc je pred nami a s ňou sa okrem rodinných stretnutí objaví aj nepríjemný problém. Ide o nedostatok miesta v chladničke. Jednoducho praská vo švíkoch priveľa jedla. Môžeme teda skladovať potraviny na balkóne? Bohužiaľ, chyba má často katastrofálne

prejsť na článok

Nadupané krimi Vadí-nevadí od M.J.Arlidgea

Začína sa nový mrazivý triler z pera vynikajúceho M.J.Arlidgea Vadí-nevadí . Kriminalita v meste zvláštne narastá, ešte nikdy nebolo v uliciach toľko násilia a nepokojov. Podpaľačstvo v dokoch. Dobodaný muž v aute. Vražda v mestskom parku. Čo spáj

prejsť na článok

Žltne vám maslo? Nie je to dobré, zle ho skladujete

Skladovanie masla môže byť výzvou, pokiaľ ide o jeho udržanie čerstvého a vyhýbania sa žltnutiu. Na zabezpečenie optimálnych skladovacích podmienok je potrebné vziať do úvahy niekoľko faktorov, ako je teplota, svetlo a vlhkosť. Najlepší spôsob skladova

prejsť na článok

Vadí - nevadí

M. J. Arlidge Kriminalita v meste zvláštne narastá, ešte nikdy nebolo v uliciach toľko násilia a nepokojov. Podpaľačstvo v dokoch. Dobodaný muž v aute. Vražda v mestskom parku. Čo spája všetky tieto zločiny bez zjavnej príčiny, po ktorých nezostávajú

prejsť na článok