Nechávate olej na pulte? Bežná chyba vás môže stáť veľa

Väčšina ľudí necháva svoj olej na kuchynskej linke. Zvyčajne blízko sporáka, aby bol tuk pri vyprážaní na dosah. Ukazuje sa, že toto je najhoršie možné miesto na ukladanie tohto tuku. Vystavuje ho strate nutričnej hodnoty a znehodnoteniu, čo môže ovplyvniť naše zdravie. Oleje sa musia skladovať vo vhodných podmienkach Repkový olej a olivový olej sú jedny z najobľúbenejších tukov na vyprážanie a pečenie. Pridávame ich aj do šalátov a studenej kuchyne. Oleje lisované za studena majú nízky bod dymivosti, vďaka čomu sú vhodné do šalátov a jedál, ktoré nevyžadujú tepelnú úpravu. Všetky rastlinné oleje majú jedno spoločné – sú mimoriadne citlivé na podmienky skladovania. Čo im najviac škodí? Svetlo, príliš vysoká teplota okolia a prístup vzduchu. Kuchynská linka je preto najhorším miestom na skladovanie oleja.  Niektoré rastlinné tuky sú obzvlášť citlivé a musia sa skladovať v chladničke. Len tak si zachovajú cenné zlúčeniny a vitamíny, ako aj čerstvosť a chuť. Rastlinné oleje sú citlivé na svetlo a vysokú teplotu Všetky rastlinné oleje a olivový olej dôkladne uzavrite a uložte do uzavretej kuchynskej skrinky alebo špajze. Nikdy ich nenechávajte na pulte, pretože táto chyba vás môže stáť veľa. Keď sa oleje dostanú do kontaktu so slnečným žiarením, strácajú veľkú časť svojej nutričnej hodnoty, napríklad vitamín E. Príliš vysoká teplota má tiež negatívny vplyv na kvalitu oleja. Pod jeho vplyvom tuk žltne a získava nepríjemnú chuť. Preto sa vyhýbajte tomu, aby ste fľašu s olejom dávali do skrinky, ktorá je blízko plynového sporáka alebo rúry.  Niektoré tuky sa musia skladovať v chladničke Ľanový olej je olej mimoriadne bohatý na omega-3 kyseliny, no zároveň rýchlo oxiduje. Aby si ľanový olej zachoval všetky svoje nutričné ​​hodnoty, musí sa skladovať v chladničke, aj v obchode. Izbová teplota a slnečné žiarenie spôsobujú, že olej stráca svoje cenné vlastnosti a mení sa jeho chuť. Maslo a margarín musia byť tiež v chladničke, pretože vydržia dlhšie čerstvé.

prejsť na článok

CBD olej vs konopný olej: hlavné rozdiely, ktoré sa oplatí poznať

Vedeli ste, že konopný olej a CBD olej nie sú synonymá? V skutočnosti sa jedná o dva úplne rozdielne extrakty z rastliny konopy, ktoré sa výrazne líšia v zložení a vplyve na ľudský organizmus. Ktorý z nich bude lepším riešením pre vás?

prejsť na článok

CBD olej a 3 veci, ktoré musíte vedieť!

CBD olej býva často zavrhovaný iba kvôli predsudkom a mýtom spôsobených démonizáciou konope. V posledných rokoch sa však CBD objavuje čoraz častejšie ako podporná súčasť liečby mnohých ochorení. Nájdete ho v širokej škále výživových doplnkov ale aj potrav

prejsť na článok

Aj o taký kuchynský drez sa treba starať – prečo a ako?

Či už sa snažíte upratovať v kuchyni každý deň alebo si to nechávate na jeden deň v týždni, určite by ste nemali zabúdať na drez. Každý je iný, respektíve z iného materiálu, a preto vyžaduje každý iný typ starostlivosti. Nebojte sa – vo všeobecnosti zaber

prejsť na článok

Nikdy neskladujte tieto potraviny v chladničke.Stratia chuť a všetky svoje vlasnosti

Dávate reflexívne potraviny do chladničky? Tento zvyk nie je vždy dobrý. Tu je zoznam produktov, ktoré lepšie vydržia pri izbovej teplote. Chladnička (nie) je dobrá na všetko Hoci v typickej domácnosti stonajú police chladničky pod ťarchou minulých

prejsť na článok

Separátory olej voda OWAMAT® so separačnou nádobou.

Separátory olej-voda ÖWAMAT® existujú vo veľkostach 12–16  aj s odlučovaním voľného oleja ( so separačnou nádržou). Odlučovanie voľného oleja predlžuje životný cyklus použitej filtračnej kartuše OEKOSORB®. Podľa inštalácie môže byť separátor ÖWAMAT

prejsť na článok