Stačí chvíľka nepozornosti, aby pokrm v hrnci pripálil. Kým však špinavú nádobu na varenie vyhodíte, vyskúšajte domáce metódy, ako ju vyčistiť. Pomôcť budú prostriedky, ktoré má každý vo svojej kuchyni. Zdá sa, že pripálený hrniec sa ťažko čistí. Na pomoc však prichádzajú domáce prostriedky, ktoré už poznali naše babičky. Určite ich vyskúšajte – po takejto službe budú vaše hrnce takmer ako nové. Domáce metódy čistenia pripáleného hrnca Nerezové, liatinové alebo smaltované nádoby môžete čistiť kuchynskou soľou. Dá sa použiť dvoma spôsobmi – nasucho a namokro. Pri prvej možnosti jednoducho nasypeme soľ a špinavý povrch drhneme špongiou alebo kefou, kým sa pripálenina úplne neodstráni. Pri druhom spôsobe soľ zalejeme vodou a roztok necháme v nádobe aspoň 6 hodín. Po uplynutí tejto doby hrniec opláchnite a následne dôkladne umyte. Špina by mala zmiznúť. Ak je dno stále pokryté pripáleninami , opäť pripravte soľný roztok , tentoraz ho však prevarte v hrnci a nechajte vychladnúť . Vypustite studenú vodu a umyte nádobu pomocou špeciálnej tekutiny. Malo by pomôcť. Vyššie uvedené spôsoby nemôžeme použiť, ak je špinavý hrniec vyrobený z keramiky alebo teflónu . V tomto prípade bude sóda bikarbóna fungovať lepšie. Podobne ako pri soľnej metóde to môžeme urobiť dvoma spôsobmi sódu bikarbónu vysypeme a zalejeme vodou natoľko, aby vznikla pasta, alebo roztok prevaríme. Ak sa rozhodneme urobiť pastu, necháme ňou hrniec niekoľko hodín prikrytý a potom jemne trieť špinu, kým sa neodlepí. Ak táto úprava nestačí, uvarte v nádobe roztok sódy bikarbóny a špinu sa snažte odstrániť drevenou špachtľou.
Výrobca kompresorov ORLIK začal začiatkom roka výrobu nových 15 barových kompresorov v prémiovej rade ORIGINAL. . Dvojstupňový vysokotlaký kompresor EKA 18/15 prémiové řady ORLIK compressors ORIGINAL vhodný pro průmyslové použití a trvalý provoz v
Pomalé hrnce patria k trendy kuchynským spotrebičom, ktoré sa u nás tešia rastúcej obľube najmä od minulej dekády. Doba, kedy svetu imponovali instantné jedlá, rýchlokvašky a priemyselne čo najspracovanejšie výrobky skončila s deväťdesiatymi rokmi – našťa
prejsť na článokMáte motorku? A boli ste už niekedy na nej na dovolenke? Ak uvažujete, že tento rok sa konečne odhodláte na poriadne dovolenkové motorkárske dobrodružstvo, máme pre vás niekoľko užitočných rád. Na čo nezabudnúť? Nebudeme hovoriť o samozrejmostiach typu,
prejsť na článokUž žiadne vyhadzovanie starého chleba do koša. Vďaka štyrom jednoduchým metódam bude chlieb mäkký a chutný a navyše bude mať chrumkavú kôrku. Aby chlieb rýchlo nevyschol, mal by byť vhodne skladovaný. Kým strúhanku najčastejšie vyrábame zo zatuchnutého
prejsť na článokDávate reflexívne potraviny do chladničky? Tento zvyk nie je vždy dobrý. Tu je zoznam produktov, ktoré lepšie vydržia pri izbovej teplote. Chladnička (nie) je dobrá na všetko Hoci v typickej domácnosti stonajú police chladničky pod ťarchou minulých
prejsť na článok