Máte pripálený hrniec a nič nepomáha? Vieme ako si dať s ním rady

Stačí chvíľka nepozornosti, aby pokrm v hrnci pripálil. Kým však špinavú nádobu na varenie vyhodíte, vyskúšajte domáce metódy, ako ju vyčistiť. Pomôcť budú prostriedky, ktoré má každý vo svojej kuchyni. Zdá sa, že pripálený hrniec sa ťažko čistí. Na pomoc však prichádzajú domáce prostriedky, ktoré už poznali naše babičky. Určite ich vyskúšajte – po takejto službe budú vaše hrnce takmer ako nové. Domáce metódy čistenia pripáleného hrnca Nerezové, liatinové alebo smaltované nádoby môžete čistiť kuchynskou soľou. Dá sa použiť dvoma spôsobmi – nasucho a namokro. Pri prvej možnosti jednoducho nasypeme soľ a špinavý povrch drhneme špongiou alebo kefou, kým sa pripálenina úplne neodstráni. Pri druhom spôsobe soľ zalejeme vodou a roztok necháme v nádobe aspoň 6 hodín. Po uplynutí tejto doby hrniec opláchnite a následne dôkladne umyte. Špina by mala zmiznúť. Ak je dno stále pokryté pripáleninami , opäť pripravte soľný roztok , tentoraz ho však prevarte v hrnci a nechajte vychladnúť . Vypustite studenú vodu a umyte nádobu pomocou špeciálnej tekutiny. Malo by pomôcť. Vyššie uvedené spôsoby nemôžeme použiť, ak je špinavý hrniec vyrobený z keramiky alebo teflónu . V tomto prípade bude sóda bikarbóna fungovať lepšie. Podobne ako pri soľnej metóde to môžeme urobiť dvoma spôsobmi sódu bikarbónu vysypeme a zalejeme vodou natoľko, aby vznikla pasta, alebo roztok prevaríme. Ak sa rozhodneme urobiť pastu, necháme ňou hrniec niekoľko hodín prikrytý a potom jemne trieť špinu, kým sa neodlepí. Ak táto úprava nestačí, uvarte v nádobe roztok sódy bikarbóny a špinu sa snažte odstrániť drevenou špachtľou.

prejsť na článok

Nové 15 barové piestové kompresory rady ORLIK ORIGINAL

Výrobca kompresorov ORLIK začal začiatkom roka výrobu nových 15 barových kompresorov v prémiovej rade ORIGINAL.  . Dvojstupňový vysokotlaký kompresor EKA 18/15 prémiové řady ORLIK compressors ORIGINAL vhodný pro průmyslové použití a trvalý provoz v

prejsť na článok

Recenzie Lauben Slow Cooker 3500SB – osobná skúsenosť s hrncom na pomalé varenie

Pomalé hrnce patria k trendy kuchynským spotrebičom, ktoré sa u nás tešia rastúcej obľube najmä od minulej dekády. Doba, kedy svetu imponovali instantné jedlá, rýchlokvašky a priemyselne čo najspracovanejšie výrobky skončila s deväťdesiatymi rokmi – našťa

prejsť na článok

Chystáte sa tento rok na dovolenku na motorke? Tieto rady sú pre vás

Máte motorku? A boli ste už niekedy na nej na dovolenke? Ak uvažujete, že tento rok sa konečne odhodláte na poriadne dovolenkové motorkárske dobrodružstvo, máme pre vás niekoľko užitočných rád. Na čo nezabudnúť?  Nebudeme hovoriť o samozrejmostiach typu,

prejsť na článok

Už žiadne vyhadzovanie starého chleba. Vieme 4 spôsoby ako si ho osviežiť

Už žiadne vyhadzovanie starého chleba do koša. Vďaka štyrom jednoduchým metódam bude chlieb mäkký a chutný a navyše bude mať chrumkavú kôrku. Aby chlieb rýchlo nevyschol, mal by byť vhodne skladovaný. Kým strúhanku najčastejšie vyrábame zo zatuchnutého

prejsť na článok

Nikdy neskladujte tieto potraviny v chladničke.Stratia chuť a všetky svoje vlasnosti

Dávate reflexívne potraviny do chladničky? Tento zvyk nie je vždy dobrý. Tu je zoznam produktov, ktoré lepšie vydržia pri izbovej teplote. Chladnička (nie) je dobrá na všetko Hoci v typickej domácnosti stonajú police chladničky pod ťarchou minulých

prejsť na článok