Husacie a kačacie hody patria už tradične k najobľúbenejšej udalosti jesene pre všetkých milovníkov tejto pochúťky. Robia ich v početných prevádzkach v Slovenskom Grobe, aj v mnohých reštauráciách po celom Slovensku. Husacie a kačacie hody pre fajnšmekrov pripravuje aj šéfkuchár Jaroslav Žídek v bratislavskej reštaurácii Riverbank. Šefkuchár Riverbank Jaroslav Žídek O gastronomický zážitok sa postará menu tvorené z pomaly pečenej husi a kačky, ktoré sú podávané s dusenou kapustou, žemľovou knedľou a lokšami. V ponuke však nájdete aj tradičnú polievku kaldoun z hydinových drobov so zeleninou a s domácimi rezancami, kačaciu pečeň či sezónne dezerty. Vybrať si však môžete aj z aktuálnej ponuky, ktorú nájdete v reštaurácii na sezónnej tabuli. Ako bodka na záver sa k husacine a kačacine veľmi dobre hodia biele a červené vína s vyšším obsahom kyselín. S výberom dokáže poradiť somelier Szilárd Deák.The post Keď na husacinu, tak k Jardovi Žídekovi first appeared on GURMÁN na Slovensku.
Obdobím husacích hodov je vždy jeseň a začínajú koncom augusta takzvaným dňom otvorených dvorov husacinárov, kde inde ako v Slovensko Grobe Hlavnom meste husaciny na Slovensku. Už desaťročia sa táto tradícia rozvíja z pokolenia na pokolenie a pečú sa
prejsť na článok