Portál o poctivých potravinách od slovenských farmárov a výrobcov.
Bio odpad nepatrí do spaľovní komunálneho odpadu ani na skládku, ale do kompostu. Tam z neho namiesto odpadu získate cenné organické hnojivo. Prispejte k zlepšeniu životného prostredia – postavte si kompostovisko.
Liečivé rastliny dokážu upravovať krvný tlak, tíšiť bolesti alebo odbúravať únavu. V tejto časti sa pozrieme na liečivé účinky kostihoja, skorocelu, fenikla, medovky lekárskej, harmančeka pravého, mäty piepornej a rozmarínu.
Soľ, vo forme chloridu sodného (NaCl), je bežným prídavkom v potravinách a je používný súčasne ako konzervant aj dochucovadlo.
V prírodnej lekárni nájdete lieky na všetky choroby. Popri ovocí a zelenine sú najdostupnejším prírodným liečivom bylinky. Viete ktorá liečivá rastlina vám pomôže s trávením, alebo s bolesťou hlavy či zubov?
Bio záhrada už z princípu vylučuje možnosť použitia priemyselných hnojív. Ich náhradou sú organické hnojivá. Sú priateľské k prírode, podporujú prirodzené mikrobiálne kultúry v pôde, a napomáhajú tvorbe humusu.
Počas svojho života skonzumujete cca 40 až 60 ton potravín. Účinky takého ohromného objemu potravy na váš organizmus môžu byť priaznivé, alebo devastujúce. Ovplyvniť to môžete nielen výberom zdravých potravín, ale aj správnym spôsobom (tepelnej) úpravy…
Medzi najväčšie chyby nadšených amatérskych záhradkárov patria chybné postupy pri hnojení záhrady, sadu alebo políčka. Správne hnojenie je pritom pre výživu rastlín a skvalitňovanie pôdy kľúčová záležitosť. So vzrastajúcim záujmom o BIO plodiny sa stále v
Usilovný záhradkár :) si nájde dostatok práce aj vo februári, najmä ak nie sú silné mrazy. Čo teda robiť vo februári v záhrade?
Ryby sú pre človeka dokonalým zdrojom vysoko kvalitných bielkovín, Omega-3 mastných kyselín, vitamínov a minerálov. Japonci ich konzumujú takmer 100 kg na osobu ročne, Slováci sotva niekoľko kilogramov. Chcete si zlepšiť zdravotný stav a žiť dlhšie? Bez r
Ako predávať produkty vlastnej živočíšnej výroby? Jedným z riešení je tzv. predaj z dvora. Prinášame vám základné informácie ako začať s predajom mlieka a vajíčok, a na čo si pritom dať pozor.
Kyslá kapusta sa v zime považuje za významný zdroj vitamínu C a iných potrebných vitamínov pre naše zdravie a posilnenie imunity.
Človek a jeho predkovia z rodu Homo majú za sebou niekoľko miliónov rokov starú históriu, počas ktorej konzumovali výhradne surovú stravu. Dodnes je surová strava jedným z najcennejších zdrojov vitamínov, minerálov, enzýmov a ochranných látok vrátane anti
Cukor – milovaný aj nenávidený, potrebný aj nebezpečný. Medzi zvyšujúcou sa spotrebou cukru a nárastom civilizačných ochorení sa rysuje priama súvislosť. Téza „cukor je jed“ v posledných rokoch rezonovala internetovými diskusiami aj odbornou literatúrou..
Mangold je starobylým príbuzným omnoho známejšieho špenátu. Podobne ako špenát je to výživná zelenina a zároveň prírodný liek, ktorý si môžete dopestovať vo vašej záhradke. Čo všetko mangold lieči, a ako sa pripravuje?
Kardiovaskulárne ochorenia sú daňou za náš „moderný“ štýl života. Viete ako, a akými potravinami sa im dá predchádzať?