PoctivéPotraviny.sk - Aby sme nezabudli ako chutí skutočné jedlo

Portál o poctivých potravinách od slovenských farmárov a výrobcov.

prejsť na web

Predstavujeme rukolu, zeleninu plnú vitamínov

Rukola je aromatická, korenisto až pikantne chutiaca listová zelenina vhodná najmä do šalátov, ale spestrí aj cestoviny, či mäsové jedlá. Jej listy majú chrumkavú stonku chuťovo pripomínajúcu špenát. Rovnako varená rukola je špenátu chuťou veľmi podobná.

prejsť na článok

Zelenina, ktorú vypestuje každý (aj) začiatočník

Snívate o vlastnej úrode v záhradke? Zaujíma vás, ktorú zeleninu doma pestovať? Pestovanie zeleniny nie je komplikované. Môžete ju pestovať v kvetináčoch, na malých políčkach, či vo vyvýšených záhonoch. S našimi tipmi na to, ktorú zeleninu zvládne pestova

prejsť na článok

Akú jarnú zeleninu si dať na tanier

S jarným počasím a slniečkom začíname mať aj iné chute. Čoraz menej nás lákajú ťažké mäsité jedlá a siahame po čerstvej zelenine. Akú si vybrať, aby sme si nielen čo najlepšie pochutnali, ale aby nám aj pomohla?

prejsť na článok

Podbeľový med

Ak zbierate bylinky, tak iste máte medzi nimi nejaké svoje obľúbené alebo také, ktoré rastú vo vašom blízkom okolí a ani jeden rok si ich nenecháte ujsť. Rovnako tak aj ja mám obľúbený podbeľ lekársky, na ktorý každoročne nedočkavo čakám.

prejsť na článok

Čaje na posilnenie imunity

V súčasnosti, keď je všade okolo skloňovaný koronavírus, nám neostáva iné, len pokúsiť sa aspoň trošku si posilniť imunitu. Práve tá by nám totiž v boji proti ochoreniu mohla pomôcť. Imunita je totiž schopnosť organizmu brániť sa proti väčšine ochorení. A

prejsť na článok

Semená a semienka, ktoré sa oplatí jesť

Semená a semienka sú rastliny v embryonálnej fáze a pôvod výživy. Obsahujú preto mnoho vitamínov, minerálov, proteínov, esenciálnych olejov a enzýmov. Môžu mať rôzne veľkosti, tvary, ale aj farby. Sú veľmi vhodných snackom, ak chcete rýchlo a dobre zasýti

prejsť na článok

Zelenina a bylinky, ktoré bez problémov vypestujete na parapetnej doske

Najmä v zime a na jar nám často chýba po ruke niečo čerstvé, čo by dodalo tú správnu chuť našim jedlám. V nasledujúcom článku si budete môcť prečítať, aké druhy zeleniny a byliniek sa oplatí pestovať na parapetnej doske. Tak by vám už pri varení a priprav

prejsť na článok

Vypestujte si v záhrade dule

Dula (Cydonia oblonga) nie je jablko ani hruška, aj keď sa na ne podobá. Dula môže rásť ako strom aj krík. A plody dule sú skvelé do kompótov. Ešte okolo roku 1950 bola dula v našich záhradách celkom bežný ovocný strom. Neskôr ju však vytlačili stále ro

prejsť na článok

Konopné mlieko = pravá bomba pre vaše zdravie

Spravte si domáce konopné mlieko – zdravé, chutné a za 3 minútky. Žiadne mlieko k tomu nepotrebujete :)

prejsť na článok

Zázračná šošovica – zdravo nasýti a pomáha vášmu zdraviu

Šosovica sa v zoznamoch superpotravín väčšinou nenachádza. A to je škoda, pretože šošovica na tanieri predstavuje skutočný zázrak pre vaše zdravie.

prejsť na článok

9 potravín, ktoré vás omladia

Bleskové tipy na 9 ľahko dostupných potravín, ktoré pôsobia omladzujúco a zároveň chránia vaše zdravie. Plus recept na domácu BIO pleťovú masku z avokáda a pleťovú vodu z jačmenných krúp.

prejsť na článok

Recept na zdravé kimči

Kimči (kimčchi) je kvasená zelenina, často zaraďovaná medzi 5 najzdravších potravín sveta. Kimči si spravíte aj doma, a to celkom ľahko...

prejsť na článok

Kávovník – vypestujte si doma vlastnú kávu

Kávovník je tropická rastlina, ktorej sa v našich bytoch prekvapivo dobre darí. A pri dodržaní postupu pestovania vám krásne zarodí.

prejsť na článok

Slávny koenzým Q10 – čo je to a prečo ho potrebujeme?

Koenzým Q10 nie je žiadny marketingový trik. Je to dôležitý antioxidant podobný vitamínom, a ľudské telo si ho dokáže vyrábať samo. Ale už po dvadsiatke produkcia koenzýmu Q10 v tele klesá. Našťastie si koenzým Q10 môžeme dopĺňať v strave.

prejsť na článok

Ananás pre zdravie – toto ste o ňom určite nevedeli

Ananás zlepšuje trávenie a metabolizmus, podporuje chuť do jedla a bieli zuby. A dokáže toho omnoho viac...

prejsť na článok