Portál o poctivých potravinách od slovenských farmárov a výrobcov.
Nasýtené tuky sa stali moderným strašiakom 21. storočia. Vďaka ich démonizácii sa dnešný konzument hladno vrhá na nízkotučné potraviny a potraviny s uvedeným nulovým obsahom tuku. Téma “zdravých” a “nezdravých” tukov je však podstatne zložitejšia, ako sa
Záhrada plná zeleniny a ovocia láka množstvo škodcov, medzi ktorými svojimi výkonmi najviac „vynikajú“ vošky nekontrolovateľne sa množiace pod ochranou mravcov. Ako sa mravcov zbaviť?
Túžite po pevnom zdraví, peknej postave, zlepšení fyzickej kondície a sebavedomia? Ak áno, zoznámte sa so siedmimi kľúčovými pravidlami racionálnej výživy. Vaša budúcnosť začína na vašom tanieri...
Citrusy v našich obchodoch – subtropické ovocie plné vitamínov, antioxidantov, minerálov, v našich podmienkach bežne „obohatené“ éčkovými konzervantmi a pesticídmi. Prečítajte si, čo všetko by ste o citrusoch na svojom tanieri mali vedieť...
Ak hľadáte chutný, zdravý a zároveň povzbudzujúci nápoj, práve zelený čaj je pre vás to pravé. Prečítajte si viac o liečivých účinkoch zeleného čaju...
Žiť (a myslieť) zdravo nie je náročné. Nevyžaduje si to extrémne finančné náklady, ani železné svaly supermana. Začať sa dá kedykoľvek. Platí však nekompromisné – čím skôr, tým lepšie. Preto nestrácajte čas a začnite už dnes.
Koľko, a akých vitamínov denne získate z jednotlivých druhov zeleniny? Pozrite si detailný prehľad najvýznamnejších zeleninových vitamínov a ich účinkov.
Za výrazom prekyslenie organizmu (acidóza) sa neskrýva nič iné, ako zvýšené množstvo kyslých látok v krvi a tkanivách. Je to narušenie acidobázickej rovnováhy v tele, a zároveň vstupná brána pre tzv. civilizačné choroby. Čo s tým?
Každý druh potravín potrebuje pre svoje strávenie rôzne dlhý čas, a tiež aj podmienky v žalúdku. Napríklad bielkoviny potrebujú na trávenie kyslé prostredie, kde naopak sacharidy potrebujú prostredie zásadité. Cieľom správnej kombinácie je vyhnúť sa mieša
Úspešné pestovanie ovocných stromčekov je v podstate hotová „malá veda“, už len z toho dôvodu že existuje nesmierne množstvo druhov a odrôd ovocia. Na ktoré chyby si treba dať pri pestovaní ovocných stromčekov pozor?
Ľudia chcú mať pri svojom dome krásnu záhradku. V uponáhľanej dobe však nemáme na to čas, chuť ani peniaze. Na peknú záhradu však stačí poznať pár trikov a vaše výdavky aj práca sa znížia.
Už po 5-ty krát sa v amfiteátri vo Východnej uskutočnili celoslovenské ovčiarske slávnosti. Aj tento rok mali návštevníci možnosť nie len vidieť ako sa vyrába syr či bryndza, ale aj ochutnať poctivé ovčie výrobky.
Na huby už nemusíme chodiť iba do lesa. Môžme si ich pestovať aj na záhrade. Prof. Ivan Hričovský vám poradí ako na to.
Stravovanie z fastfoodu sa stáva čoraz častejšie súčasťou nášho stravovania. V robote si buď zohrejeme niečo z domu, alebo v behu na pracovné stretnutie zhltneme bagetu, poprípade si kúpime niečo rýchle vo fastfoode. Je toto jedlo zdravé?
Napriek potravinovým škandálom sa stalo nakupovanie v hypermarketoch štandardom. Nakupujeme tam potraviny aj pre tých najzraniteľnejších – pre naše deti. Sú potraviny z hypermarketov pre naše deti skutočne bezpečné?