Biely rafinovaný cukor možno zaradiť medzi najškodlivejšie potraviny na svete. Jeho umelé náhrady často so sebou prinášajú ďalšie možné riziká, a prírodné náhrady cukru sú sladké “tak trocha inak”. Brezový cukor je však v tomto smere výnimkou. Chutí podob
Cukor – milovaný aj nenávidený, potrebný aj nebezpečný. Medzi zvyšujúcou sa spotrebou cukru a nárastom civilizačných ochorení sa rysuje priama súvislosť. Téza „cukor je jed“ v posledných rokoch rezonovala internetovými diskusiami aj odbornou literatúrou..
prejsť na článokNiektoré zdanlivo "zdravé" potraviny a nápoje majú vysoký obsah nebezpečnej koncentrovanej fruktózy. Medzi ne patrí aj "BIO" agávový sirup, obľúbené ovocné šťavy alebo "zdravý" brezový či kokosový cukor.
prejsť na článokSom rozhodla že vynechám cukor, bielu múku a mlieko lebo mi to nerobí dobre nie len mne veľa ľudom. O cukre sú aj dva tituly chcem si ich objednať majú názov cukor rafinovaný jed a cukor náš zabijak ešte som objavila český titul JAK RICT NE CUKOR takýcht
Potrebujeme: 600 g polohrubej múky 25 g droždia 250 ml mlieka 30 g práškového cukru soľ 2 žĺtky 70 g masla masť na vymastenie plechu a potretie Plnka 50 g masti 600 g hlávkovej kapusty soľ, mletá škorica, cukor Príprava: Z trochy múky, mlieka, droždia a c
Potrebujeme: 1 ks štrúdľového cesta 150 g tuku 100 g mletých orechov 1 kg umytých a nastrúhaných jabĺk 200 g práškového cukru 0.5 balíčka škoricového cukru 100 g hrozienok žĺtok na potretie tuk na plech vanilkový cukor Príprava: Vytiahnuté alebo rozvaľka