Portál o poctivých potravinách od slovenských farmárov a výrobcov.
Pri spomienkach na naše detstvo sa nedá zabudnúť na tradičný domáci vývar, ktorý rozvoniaval v kuchyniach vždy v nedeľu. Chutný a výživný vývar našich mám. Vývar sa odporúča konzumovať po preflámovanej noci ako prvá pomoc pri odbúravaní alkoholu z tela. J
Kysnuté buchty patria medzi tradičné slovenské múčniky a koláče už odnepamäti. Pripraviť buchty nie je nič zložité. Základ ich prípravy je rovnaký a vo finále ich môžete naplniť plnkou, ktorú máte najradšej.
Raw food je jednoducho forma stravovania bez tepelného upravovania, čiže jedenie surových, čisto prírodných jedál. V praxi to znamená stravovanie sa ovocím, zeleninou, orechmi, semienkami, bylinami, morskými riasami... v skratke všetkým tým, čo nám vyras
Jablčný ocot je opisovaný ako úžasný liečivý prostriedok na mnoho neduhov. Dokáže optimalizovať pH, zvyšuje množstvo dobrých črevných baktérii, pomáha kontrolovať telesnú hmotnosť a podľa najnovších vedeckých výskumov dokáže vyrovnať hladinu cukru v krvi,
Chia (čítaj čia) alebo celé semená Salvie hispanica sa stali jednou z najpopulárnejších superpotravín v oblasti zdravia v posledných rokoch. Navyše ich konzumácia vám pomôže prinavrátiť stratenú energiu. Keďže nemajú žiadnu typickú chuť, sú surovinou, kto
Topinambury sú podzemné hľuzy zvláštneho druhu slnečnice. Keď ich uvaríte, ich chuť je veľmi podobná slnečnicovým semienkam. Topinambury sú na pohľad nie veľmi vábne a v našej kuchyni ani nie sú veľmi vyhľadávané. Prečo ich teda vyskúšať?
Poznáte 9 najviditeľnejších príznakov nedostatku horčíka? Bolí Vás často hlava? Máte aj ďalšie uvedené príznaky? Signály nedostatku tohto dôležitého minerálu netreba podceňovať. Ako ho čo najúčinnejšie dostať do tela? Prečítajte si jednoduché a účinné rad
Viacero výskumov potvrdzuje to, čo vieme všetci, ale niektorí si to nechceme priznať. Na jedle sa šetriť neoplatí. Nie sú vajcia ako vajcia! Prečo nekupovať vajcia z veľkochovu?
Hľadáte jednoduchý recept prípravy kváskového chlebíka, ktorý zvládnete aj Vy? Vyskúšajte recept na výborný kváskový chlebík, ktorý chutí ako od babičky!
Len málokto z nás vie ako ukladať potraviny v chladničke, tak aby sa čo najviac predĺžila trvanlivosť. Každá potravina má v chladničke svoje miesto. Tieto jednoduché rady určite oceníte, pomôžu vám predĺžiť trvanlivosť potravín a ušetriť peniaze!
Chceme pracovať zodpovedne a kvalitne. Pritom jeme rýchlo a nekvalitne. Hovoríme, že je to nutnosť, vraj už nie je na nič čas. Omyl, naše zdravie nás skôr či neskôr donúti, nájsť si čas! Ak si nenájdeme čas na poriadnu domácu stravu z poctivých potravín,
Počas leta nám zlepšuje náladu slnko, ale čo v zime? Nič nezlepší náladu lepšie ako typicky zimné vône. Mínusové teploty, zohrievanie pred krbom a relax v pohodlí domova. Zimná nálada si priam pýta povzbudenie zmyslov a podporu zdravia. Výborným spôsobom
Raňajky sú štartom do nového dňa. Tí, ktorí raňajkujeme, na ne nedáme dopustiť. Niekedy je ťažké vymyslieť „niečo dobré pod zub.“ Bežných raňajkových jedál, vločiek a kaší sa človek občas jednoducho presýti. K zimnému obdobiu sa viaže vôňa škorice, vanilk
Väčšina z nás si chuť domácej huspeniny pamätá z detstva. Viacerí si túto lahôdku odopierame, pretože si myslíme, že sa nejedná o zdravú dobrotu. Patríte medzi tých z nás, ktorí z času na čas prepadnú neprekonateľnej chuti na huspeninu, ale hľadáte zdravš
Kto už má s výrobou kvásku nejaké skúsenosti, určite ho trojstupňové vedenie kvasu poriadne potrápilo. Proces samotnej prípravy originál pekárenského kvásku je doslova umením. Pre bežné potreby domácnosti je však táto príprava zbytočne zdĺhavá a zložitá.