Portál o poctivých potravinách od slovenských farmárov a výrobcov.
Reďkovka je typická jarná zeleninka, ktorá je na svete len preto :), aby vám po dlhej zime doplnila vitamíny a minerály. Ak máte za domom kúsok záhradky (alebo aspoň hlbokú (reďkovka má dlhý korienok) debničku či kvetináč na balkóne), využite príležitosť
Sú sladké, zdravé a liečivé — tohtoročnú čerešňovú sezónu si určite nenechajte ujsť, čerešne dokážu pre vaše zdravie skutočné zázraky. A najlepšie chutia z vlastnej záhrady.
Nie je to čierna ríbezľa, aj keď sa na ňu podobá. Nie je to egreš, aj keď má podobne osviežujúcu chuť. Josta je medzidruhový kríženec egreša a čiernej ríbezle vyšľachtený v 20. storočí.
Strava je jedným z hlavných faktorov, rozhodujúcich o našej nálade a pocitoch. Správne stravovanie vedie k zlepšeniu fyzickej a psychickej kondície. Nesprávna strava je jednou z ciest vedúcich k duševnej úzkosti a depresiám.
Aj nepatrné zrnko rasce patrí medzi skutočné poklady prírodnej lekárne. Prečítajte si viac o tom, ako môže vášmu zdraviu prospieť táto starobylá korenina.
Zdravé rastlinné nápoje ako náhradu klasického mlieka si môžete vyrobiť aj sami doma. Doprajte si makové, mandľové alebo špaldové mlieko :) vlastnej výroby.
História výrobkov z medu je taká dlhá, ako dlho poznal človek med, múku a oheň. Med bol jediným sladidlom po dlhé stáročia a pečivo z neho jedinou sladkosťou. Až oveľa neskôr, s rozvojom výroby cukru, ktorý priniesol lacnejšie produkty cukrovinkárov, sa m
Dajte o sebe všetkým vedieť! Vytvorte si zdarma profil farmára a získajte nových zákazníkov!
Už sme tu mali článok o tom, čo je potrebné na predaj z dvora. Dnes vám prinášame článok o predaji na trhoviskách. V článku nájdete zadefinované čo je a čo nie je trhovisko, kto ho zriaďuje, kto je jeho správca, kto vydáva povolenie na predaj, aké dokumen
Viete, čo majú spoločné citrón, banán, cibuľa, soľ a čaj? Všetky vieme využiť aj inak, ako len na jedenie, či dochucovanie.
Repík lekársky je najuniverzálnejšia a u nás asi najpoužívanejšia liečivá bylinka. Jej dejiny siahajú ďaleko do minulosti. Používali ju totiž už starí Egypťania.
Čo najviac škodí, čo prospieva hrubému črevu a aké funkcie vlastne hrubé črevo plní? Prečo je potrebné udržiavať ho v čo najlepšej kondícii a ako jeho stav ovplyvňuje vaše zdravie?
Verejnosť, ale aj lekári sú v otázke zdravotných účinkov vína rozdelení na dva tábory. Odborníci na jednej strane odporúčajú umiernenú konzumáciu vína, odvolávajúc sa často na tzv. francúzsky paradox. Na strane druhej je vyhlasovaná za rizikovú akákoľvek
Využívate pri pestovaní vlastný skleník alebo fóliovník, prípadne ho ešte len plánujete? Tak si prečítajte ako zvýšiť výnosy a lepšie využiť dostupný priestor na pestovanie rastlín.
Jedzte viac rýb a budete dlhšie žiť, vraví klasická rada výživových expertov. Jedzte viac rýb a možno zomriete skôr, varujú iní... Kde je pravda?