PoctivéPotraviny.sk - Aby sme nezabudli ako chutí skutočné jedlo

Portál o poctivých potravinách od slovenských farmárov a výrobcov.

prejsť na web

Ako a prečo pestovať reďkovku?

Reďkovka je typická jarná zeleninka, ktorá je na svete len preto :), aby vám po dlhej zime doplnila vitamíny a minerály. Ak máte za domom kúsok záhradky (alebo aspoň hlbokú (reďkovka má dlhý korienok) debničku či kvetináč na balkóne), využite príležitosť

prejsť na článok

Čerešne pre zdravie

Sú sladké, zdravé a liečivé — tohtoročnú čerešňovú sezónu si určite nenechajte ujsť, čerešne dokážu pre vaše zdravie skutočné zázraky. A najlepšie chutia z vlastnej záhrady.

prejsť na článok

Josta — drobné ovocie nabité vitamínmi

Nie je to čierna ríbezľa, aj keď sa na ňu podobá. Nie je to egreš, aj keď má podobne osviežujúcu chuť. Josta je medzidruhový kríženec egreša a čiernej ríbezle vyšľachtený v 20. storočí.

prejsť na článok

Zdravou stravou proti depresii

Strava je jedným z hlavných faktorov, rozhodujúcich o našej nálade a pocitoch. Správne stravovanie vedie k zlepšeniu fyzickej a psychickej kondície. Nesprávna strava je jednou z ciest vedúcich k duševnej úzkosti a depresiám.

prejsť na článok

Rasca pre zdravie

Aj nepatrné zrnko rasce patrí medzi skutočné poklady prírodnej lekárne. Prečítajte si viac o tom, ako môže vášmu zdraviu prospieť táto starobylá korenina.

prejsť na článok

Vyrobte si doma makové, mandľové alebo špaldové “mlieko”

Zdravé rastlinné nápoje ako náhradu klasického mlieka si môžete vyrobiť aj sami doma. Doprajte si makové, mandľové alebo špaldové mlieko :) vlastnej výroby.

prejsť na článok

Medovníčky- história, cesto a zaujímavosti

História výrobkov z medu je taká dlhá, ako dlho poznal človek med, múku a oheň. Med bol jediným sladidlom po dlhé stáročia a pečivo z neho jedinou sladkosťou. Až oveľa neskôr, s rozvojom výroby cukru, ktorý priniesol lacnejšie produkty cukrovinkárov, sa m

prejsť na článok

Prečo si vytvoriť profil

Dajte o sebe všetkým vedieť! Vytvorte si zdarma profil farmára a získajte nových zákazníkov!

prejsť na článok

O predaji na trhových miestach

Už sme tu mali článok o tom, čo je potrebné na predaj z dvora. Dnes vám prinášame článok o predaji na trhoviskách. V článku nájdete zadefinované čo je a čo nie je trhovisko, kto ho zriaďuje, kto je jeho správca, kto vydáva povolenie na predaj, aké dokumen

prejsť na článok

Tipy a triky do domácnosti alebo potraviny inak

Viete, čo majú spoločné citrón, banán, cibuľa, soľ a čaj? Všetky vieme využiť aj inak, ako len na jedenie, či dochucovanie.

prejsť na článok

Repík lekársky - lekáreň v malom balení

Repík lekársky je najuniverzálnejšia a u nás asi najpoužívanejšia liečivá bylinka. Jej dejiny siahajú ďaleko do minulosti. Používali ju totiž už starí Egypťania.

prejsť na článok

Hrubé črevo ovplyvňuje vaše zdravie viac, ako si myslíte

Čo najviac škodí, čo prospieva hrubému črevu a aké funkcie vlastne hrubé črevo plní? Prečo je potrebné udržiavať ho v čo najlepšej kondícii a ako jeho stav ovplyvňuje vaše zdravie?

prejsť na článok

Červené víno a zdravie: liek alebo zabijak?

Verejnosť, ale aj lekári sú v otázke zdravotných účinkov vína rozdelení na dva tábory. Odborníci na jednej strane odporúčajú umiernenú konzumáciu vína, odvolávajúc sa často na tzv. francúzsky paradox. Na strane druhej je vyhlasovaná za rizikovú akákoľvek

prejsť na článok

12 tipov na pestovanie v skleníku a fóliovníku

Využívate pri pestovaní vlastný skleník alebo fóliovník, prípadne ho ešte len plánujete? Tak si prečítajte ako zvýšiť výnosy a lepšie využiť dostupný priestor na pestovanie rastlín.

prejsť na článok

Šokujúca pravda o rybách a ortuti

Jedzte viac rýb a budete dlhšie žiť, vraví klasická rada výživových expertov. Jedzte viac rýb a možno zomriete skôr, varujú iní... Kde je pravda?

prejsť na článok