Toto malé a chutné ovocie môžeme ešte stále vidieť rásť v mnohých záhradkách. Aj keď už v súčasnosti rastie týchto stromov viac u našich rodičov a prarodičov než v moderných záhradkách, stále sa nájdu ľudia, ktorí na ne nedajú dopustiť. A pre tých, ktorí ešte stále nevedia o tom, ako je toto ovocie úžasné a skvelé, tu máme pár výhod, ktoré slivky prinášajú : Krása. Slivky obsahujú mnoho minerálnych látok, ktoré sa postarajú o vaše nechty, vlasy, či pokožku. Po konzumácii týchto úžasných stvorení, už nikdy nebudete potrebovať zbytočné kozmetické prípravky, aj keď musíme povedať, že ani slivky nedokážu robiť zázraky. Zlepšia vašu pamäť. Podporia vaše kosti. Vďaka tomu, že slivky obsahujú fosfor a iné látky, budú vaše kosti silnejšie a odolnejšie. Zlepšia vám zrak. Áno čítate dobre. Slivky totiž obsahujú vitamín A a ten je veľmi potrbný pre zachovanie zdravia vašich očí. Majú antioxidačný účinok a tiež sú prevenciou pred rakovinou. Podporujú trávenie. O slivkách je všeobecne známe, že pomáhajú pri trávení. To je spôsobené tým, že majú priaznivý účinok na činnosť čriev a tým pádom pôsobia ako také prírodné a jemné preháňadlo. Pomáhajú pri chudnutí. Slivky dokážu veľmi urýchliť činnosť organizmu a preto sú výborným pomocníkom pri chudnutí. Dokážu čistiť krv. Táto vec možno nie je úplne všetkým známa, no v skutočnosti sú slivky veľmi dobrým pomocníkom pri čistení krvi. Slivky totiž odstraňujú rôzne usadeniny z tepien a ciev. Dúfame, že sme vás týmto článkom inšpirovali a motivovali k tomu aby ste začali jesť toto ovocie oveľa častejšie a pravidelne. Aj keď pozor, všetkého veľa škodí. Na slivkách je však výhoda, že sa dajú konzumovať na mnoho spôsobov – či už sušené, čerstvé alebo zavárané. Tiež sa dajú pridať do mnohých jedál a prinesú im úplne nový nádych. Článek Slivky se nejdříve objevil na Borra.
Na prípravu budeme potrebovať : Suroviny1l Slivkového vína Pereg50g kryštálového cukru3 tvrdšie hrušky1 celá škorica8 kúskov sušených sliviek
prejsť na článokPečené tofu so slivkovou omáčkou Slivky sú moja veľká láska a v spojení s údenými a slanými chuťami by ic
prejsť na článokDrobné ovocie ako slivky je mimoriadne vhodné na varenie zdravých a kvalitných lekvárov. Keďže sa náš lekvár bude skladať len z ovocia a prípadne kryštálového cukru, bude pri jeho výrobe dominovať hygiena a dôkladné zahustenie lekvárovej hmoty varom. Sliv
prejsť na článokZdravie a krása – Keď lieči príroda V zimných mesiacoch pridávame do stravovacích zvykov nové ingrediencie. Aj koncoročné sviatky nám ponúkajú typické potraviny, ktoré sú prínosom pre naše zdravie. Či už orechy alebo sušené ovocie. K najobľúbenejším, kt
prejsť na článokVarenie – Recepty – Bezmäsité jedlá Knedličky zo zemiakového cesta so slivkami sú tradičné slovenské jedlo vhodné pre priaznivcov sladkej večere. Ingrediencie: 600 g varených pretlačených zemiakov 200 g hrubej múky Troška soli 30 g masla 1 vajce
prejsť na článok