PoctivéPotraviny.sk - Aby sme nezabudli ako chutí skutočné jedlo

Portál o poctivých potravinách od slovenských farmárov a výrobcov.

prejsť na web

Prečo pestovať vlastné ovocné stromy

Ovocné stromy poskytujú najlepšie výnosy zo všetkých rastlín v záhrade. Veď napríklad jedna jabloň môže mať ročne až 500 jabĺk s tým, že ovocie rodí 15 až 20 rokov. No a výhodou sú aj rôzne odrody a druhy, s ktorými môžete mať čerstvé ovocie až 8 mesiacov

prejsť na článok

Ako sa zbaviť škodlivého hmyzu v záhrade

Máte problém s hmyzom v záhrade? Bojujete s pásavkami, voškami, larvami a čiernymi muškami na listoch? Máme pre vás riešenia.

prejsť na článok

5 skvelých nápadov na zdravé raňajky

Všetci istotne poznáte ten pocit ako vám je, keď ráno z nejakého dôvodu vynecháte raňajky. Raňajky, najdôležitejšie jedlo dňa, často radšej preskočíte, lebo sa ponáhľate do práce, zaspíte, nemáte na nič chuť, nestíhate si ich pripraviť alebo neviete, čo s

prejsť na článok

4 zázračné BIO oleje pre krásu a zdravie

Od arašidového oleja cez mandľový olej až po santalový a sezamový olej – zoznámte sa s pozitívnymi účinkami známych aj neznámych BIO olejov na zdravie a krásu. Kvalitné BIO oleje sú skvelé nielen v kuchyni, ale nájdu výborné využitie aj v rámci domácej B

prejsť na článok

Čo siať a pestovať v novembri a decembri (nielen v záhrade)

Aj november a december prinášajú mnoho možností pre záhradkárov – vonku na záhrade, ale aj v interiéri vášho bytu či rodinného domu.

prejsť na článok

Starostlivosť o vínnu révu v záhrade

Keď sa leto skončilo, väčšina ľudí bola smutná, len vinári sa radovali. Konečne totiž nastal čas, keď mohli zbierať plody svojej namáhavej celoletnej práce. Lahodné. voňavé víno totiž vznikne len vtedy, ak je vínna réva v dobrom stave. Ako sa teda o vínnu

prejsť na článok

Čo na jeseň v záhrade nerobiť

Keďže sa na jeseň snažíme záhradu pred zimou čo najlepšie upratať, častokrát spravíme mnohé chyby, ktorými rastliny a záhradu viac poškodíme, ako jej pomôžeme. Akých chýb sa dopúšťame najčastejšie?

prejsť na článok

Jesenná výsadba ovocných stromov

Plánujete si na jeseň vysadiť ovocné stromy? Nezabudnite si dopredu naplánovať, aké druhy a odrody zvolíte, pretože, hoci sadenie ovocných stromov vyzerá ako jednoduchá záležitosť, nie je to tak. Stromom sa často nedarí, nakoľko nezvládajú klimatické podm

prejsť na článok

Ako zaspať alebo čaj z valeriány lekárskej

Máte problémy so spánkom? Neviete zaspať, spíte len veľmi málo alebo sa neustále budíte? Valeriánsky čaj je ako stvorený na tieto potiaže! Čaj z valeriány lekárskej má totiž schopnosť pomôcť zlepšiť kvalitu a kvantitu spánku, čo je podľa všetkého jeho naj

prejsť na článok

5 najčastejších chýb pri kompostovaní

Neexistuje žiaden overený postup, či návod na to, ako správne kompostovať a teda nedá sa povedať, že by niekto pri “výrobe” svojho organického hnoja postupoval nesprávne. Napokon, nech dáte na kopu akúkoľvek organickú hmotu, po určitom čase sa vám začne s

prejsť na článok

6 tipov na skladovanie semien zo záhrady

Ak ste sa rozhodli ponechať si tento rok semená z vlastnej záhrady, určite rozmýšľate, ako ich odložiť tak, aby sa im počas jesene a zimy nič nestalo. Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi a iste ušetríte čas aj peniaze.

prejsť na článok

Rozhovor s Najobľúbenejším výrobcom medu z včelej farmy Medáreň

Najviac hlasov v súťaži o Najobľúbenejšieho farmára/výrobcu 2017 hlasujúci odovzdali v kategórii Najobľúbenejší výrobca medu. V tejto kategórii sa s najväčším počtom hlasov v súťaži umiestnila farma Medáreň. V tejto rodinnej farme robia všetko pre to, aby

prejsť na článok

Prečo a ako variť brokolicu

Brokolica sa postupne začína stávať bežnou ingredienciou na tanieroch mnohých Slovákov. A to je len dobre! Prečo jesť brokolicu a ako ju variť, aby sme z nej vyťažili čo najviac jej výhod?

prejsť na článok

Zdravotné výhody feniklu

Pôvodne zo Stredozemia je fenikel využívaný najmä vo francúzskej, gréckej a talianskej kuchyni. U nás, žiaľ, až tak veľmi nie. To je škoda, pretože fenikel s chuťou sladkého drievka a chrumkavosťou pripomínajúcou zeler môže oživiť a spestriť chuť takmer k

prejsť na článok

Ako pripraviť výbornú praženicu

„Raňajky zjedz sám, o obed sa podeľ s priateľom a večeru daj svojmu nepriateľovi,“ hovorí anglické príslovie. Nuž už naši predkovia pokladali raňajky za najdôležitejšie jedlo dňa a ostáva to tak do dnes. Keď sa kuchári učia, ako urobiť výborné raňajky, za

prejsť na článok