Čas prípravy : 30 minútNa prípravu 2 porcií budeme potrebovať: 300g cestovín linguine2 PL extra panenského olivového oleja250g mrazených kreviet 50g masla100 ml bieleho vína Pereg Irsai Oliver2 strúčiky cesnaku 150 smotany na šľahanieza hrsť čerstvej petržlenovej vňatesoľ a čierne koreniekôra a šťava z 1/2 citróna Postup:Na panvici rozohrejte olej, pridajte krevety a za občasného miešania restujte približne 10 minút kým nebudú mať krevety bielo-ružovú farbu a prebytočná voda z kreviet sa nevyvarí.Podlejte krevety vínom, opäť chvíľu restujte a nechajte časť vína vypariť.Pridajte maslo, cesnak nakrájaný na plátky a ešte 1-2 minúty restujte.Nakoniec zalejte krevety smotanou a podľa chuti osoľte a okoreňte, nechajte prevrieť asi 1 minútu a odstavte.Cestoviny uvarte podľa návodu, časť vody, v ktorej sa varili si odložte bokom a uvarené cestoviny pridajte priamo do panvice s omáčkou.Dobre premiešajte, pridajte nasekanú petržlenovú vňať trochu citrónovej kôry a šťavy, a podľa potreby aj trochu vody z cestovín aby bola omáčka tekutá.Rozdeľte na jednotlivé porcie a podávajte s pohárom bieleho vína. Za recept ďakujeme LaPetit Príspevok Cestoviny s bielym vínom a krevetami je zobrazený ako prvý na Pereg.sk.
Ľudia, neviem ako vy, ale ja mám nonstop chuť na cestoviny. Najradšej by som ich jedla denne. Potom si zas hovorím, že toľko sacharidov mi netreba a že aj pestrosť je dôležitá. Radšej navarím niečo iné. Že v jednoduchosti je krása deklaruje aj náš gastro
prejsť na článokAj počas marca budete môcť v reštaurácii Meritto vyskúšať opäť ďalšiu zaujímavú kombináciu, ktorá uspokojí vaše chuťové bunky. Tentokrát šéfkuchár reštaurácie stavil na spojenie šafránového rizota s krevetami. Príďte teda vyskúšať, či sa mu to p...
prejsť na článokThe post Pečené kuracie krky s koreňovou zeleninou a vínom, placky z červenej šošovice appeared first on Hyza.
prejsť na článokVýroba domácich cestovín je jednoduchá, zaberie vám iba pár minút, no a v neposlednom rade tie domáce sa s kupovanými nedajú ani len porovnať. Ak patríte k tým, ktorí sa neboja experimentovať, klasické domáce cestoviny si môžete pripraviť aj na niekoľko
Mrazenú zeleninu podusíme, vychladnutú zamiešame s tyčinkami, majonézou a jogurtom. okoreníme a podávame s bielym pečivom.
prejsť na článok