Cestoviny s bielym vínom a krevetami

Čas prípravy : 30 minútNa prípravu 2 porcií budeme potrebovať: 300g cestovín linguine2 PL extra panenského olivového oleja250g mrazených kreviet 50g masla100 ml bieleho vína Pereg Irsai Oliver2 strúčiky cesnaku 150 smotany na šľahanieza hrsť čerstvej petržlenovej vňatesoľ a čierne koreniekôra a šťava z 1/2 citróna Postup:Na panvici rozohrejte olej, pridajte krevety a za občasného miešania restujte približne 10 minút kým nebudú mať krevety bielo-ružovú farbu a prebytočná voda z kreviet sa nevyvarí.Podlejte krevety vínom, opäť chvíľu restujte a nechajte časť vína vypariť.Pridajte maslo, cesnak nakrájaný na plátky a ešte 1-2 minúty restujte.Nakoniec zalejte krevety smotanou a podľa chuti osoľte a okoreňte, nechajte prevrieť asi 1 minútu a odstavte.Cestoviny uvarte podľa návodu, časť vody, v ktorej sa varili si odložte bokom a uvarené cestoviny pridajte priamo do panvice s omáčkou.Dobre premiešajte, pridajte nasekanú petržlenovú vňať trochu citrónovej kôry a šťavy, a podľa potreby aj trochu vody z cestovín aby bola omáčka tekutá.Rozdeľte na jednotlivé porcie a podávajte s pohárom bieleho vína. Za recept ďakujeme LaPetit Príspevok Cestoviny s bielym vínom a krevetami je zobrazený ako prvý na Pereg.sk.

prejsť na článok

Cestoviny so špenátovým pestom a krevetami

Ľudia, neviem ako vy, ale ja mám nonstop chuť na cestoviny. Najradšej by som ich jedla denne. Potom si zas hovorím, že toľko sacharidov mi netreba a že aj pestrosť je dôležitá. Radšej navarím niečo iné. Že v jednoduchosti je krása deklaruje aj náš gastro

prejsť na článok

Marcová ponuka v reštaurácii Meritto

Aj počas marca budete môcť v reštaurácii Meritto vyskúšať opäť ďalšiu zaujímavú kombináciu, ktorá uspokojí vaše chuťové bunky. Tentokrát šéfkuchár reštaurácie stavil na spojenie šafránového rizota s krevetami. Príďte teda vyskúšať, či sa mu to p...

prejsť na článok

Pečené kuracie krky s koreňovou zeleninou a vínom, placky z červenej šošovice

The post Pečené kuracie krky s koreňovou zeleninou a vínom, placky z červenej šošovice appeared first on Hyza.

prejsť na článok

Pripravte si netradičné domáce cestoviny

 Výroba domácich cestovín je jednoduchá, zaberie vám iba pár minút, no a v neposlednom rade tie domáce sa s kupovanými nedajú ani len porovnať. Ak patríte k tým, ktorí sa neboja experimentovať, klasické domáce cestoviny si môžete pripraviť aj na niekoľko

prejsť na článok

Šalát z krabích tyčiniek

Mrazenú zeleninu podusíme, vychladnutú zamiešame s tyčinkami, majonézou a jogurtom. okoreníme a podávame s bielym pečivom.

prejsť na článok