Zásah do svobody projevu: Rozsudek Evropského soudu pro lidská práva ve věci Bild GmbH & Co. KG proti Německu

Evropský soud pro lidská práva ve svém rozsudku ze dne 31. října 2023, vydaném ve věci Bild GmbH & Co. KG proti Německu, rozhodl, že došlo k porušení článku 10 (svoboda projevu) Evropské úmluvy o lidských právech.

prejsť na článok

Rozsudek Soudního dvora EU v případě zneužívání trhu a svobody tisku

Předmětem tohoto rozhodnutí byl případ pana A, novináře pracujícího pro deník Daily Mail, který byl obviněn z nedovoleného zpřístupnění důvěrných informací týkajících se připravovaného zveřejnění článků o zvěstech na trhu.

prejsť na článok

Štrasburský soud ve sporu Plechlo vs. Slovensko: Odposlouchávané osoby musí požívat jasné právní ochrany

Evropský soud pro lidská práva shledal ve sporu Plechlo vs. Slovensko z 26. října porušení článku 8. Evropské úmluvy o ochraně lidských práv, který stanovuje právo člověka na respektování soukromého a rodinného života.

prejsť na článok

Rozhodnutí o umístění sídel ELA a EMA: Evropský parlament proti Radě EU

Soudní dvůr rozhodl, že rozhodnutí o sídlech Evropské agentury pro léčivé přípravky (EMA) a Evropského orgánu pro pracovní záležitosti (ELA) jsou akty politické povahy.

prejsť na článok

ESĽP vyhlásil rozsudok v prípade Plechlo proti Slovenskej republike

Európsky súd pre ľudské práva rozhodol, že došlo k porušeniu práva sťažovateľa na rešpektovanie súkromného života a korešpondencie (článok 8 Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd).

prejsť na článok

VÝBER Z JUDIKATÚRY (dosiahli sme): Náhrada za obmedzenie vlastníckeho práva zákonným vecným bremenom nepodlieha režimu dane z príjmu.

Naša advokátska kancelária ČOLLÁK PARTNERI zastupujúc klienta v konaní proti Daňovému úradu v dlhoročnej kauze dosiahla zásadný úspech. Skutkový stav veci samej hovorí o tom, že klient bol obmedzený zákonným vecným bremenom, pričom za toto obmedzenie vla

prejsť na článok