Kozí syr. Cvikla. Cuketa. Šalát. Bylinky.

Je jasné, že matky majú skvelý time-management. Počas spánku bábätka chcú stihnúť čo najviac. Všetky činnosti, ktoré sa ťažko robia, keď je bábo hore. Napríklad kontinuálne sa povenovať sebe. Môj dnešný čas som využila takto: 30 minút cvičenie podľa super appky FitOn 5 minút rýchla sprcha 10 minút krémovačka tela, čistenie a masáž tváre, dva cviky tvárovej jogy, vlasy a jemná linka na oko - niekedy mi aj takáto malá úprava urobí veľkú radosť 15 minút príprava obeda (s fotením storky z varenia rovno na istagram) Potom prišlo na rad pohojdanie mrnčajúceho bábätka v kočiari a keďže znovu zaspal, mohla som si vkľude vybaviť kuriéra, najesť sa, upratať kuchyňu a dokonca začať písať tento blog. Mám šťastie, už spí tri hodiny. Aký rýchly obed som si pripravila? Zdravý, vitamínový a strašne dobrý. Kozí syr. Cvikla. Cuketa. Šalát. Bylinky. 2-3 hrste šalátových listov (ja som použila bio mix z Yeme) 1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate (ja som použila kučeravú) 5-6 stoniek koriandru 1 varená cvikla, nakrájaná na kocky 1 cuketa, nakrájaná na plátky 4 plátky kozieho syra na grilovanie (predáva pani v stánku v Starej Tržnici), ako náhrada skvele poslúži aj haloumi syr soľ olivový olej sézamové semienka bageta Do panvice nalejeme olivový olej, ktorý osolíme. Do zohriateho oleja dáme cuketu a opečieme z oboch strán. Hotovú cuketu dáme na tanier. Do tej istej panvice dáme syr a opečieme z oboch strán. Vyberieme na tanier. Opäť použijeme tú istú panvicu a zľahka ohrejeme uvarenú cviklu. Zálievka 2 čl panenského olivového oleja 1/2 čl sójovej omáčky (môžeme nahradiť soľou podľa chuti) 1 čl kokosového sirupu (alebo iného tekutého sladidla) 1/3 čl horčice Všetky ingrediencie poriadne zmiešame v pohári. Začneme servírovať. Do misky si dáme šalát zmiešaný s bylinkami. Na kraje poukladáme ohriate o opečené ingrediencie. Ak máte chuť na sýtejšiu verziu, tak ako ja, opečte si k šalátu aj bagetu alebo kvalitný kváskový chlieb. Šalát zelejeme zálievkou a posypeme sézamovými semienkami. Dobrú chuť.

prejsť na článok

Zlatý stafylokok na koži: Moderná aj prírodná liečba a bylinky

Prečítajte si, čo je to zlatý stafylokok a aká liečba sa používa v prípade infekcie na koži. Dozviete sa aj, aká prírodná liečba a bylinky vám môžu pomôcť.

prejsť na článok

Jarný šalát

Potrebujeme: 1 hlávka šalátu 1 zväzok reďkoviek 2 uvarené vajcia 150 g syra s modrou plesňou 2 PL majonézy 1 téglik kyslej smotany čerstvé bylinky (pažítka, petržlenová vňať) citrónová šťava soľ mleté čierne korenie Príprava: 2/3 syra roztlačíme vidličko

prejsť na článok

Cuketa čistí a detoxikuje

Cuketa (nazývaná aj cukina) je zdravá, pestovateľsky nenáročná zelenina. Na pohľad pripomína uhorku šalátovku (ide však skôr o tekvicu), s ktorou spoločne patria do čeľade tekvicovitých (Cucurbitaceae).

prejsť na článok

Červená repa alias cvikla

Cvikla bola v minulosti používaná rôznymi spôsobmi. Prvé záznamy o nej pochádzajú od Rimanov z obdobia približne 1000 rokov p.n.l. Konzumovali len listy a koreň využívali zväčša na liečenie bolestí zubov, hlavy, či brucha. Naopak Slovania ju jedávali pome

prejsť na článok

Lahodná cuketa na chudnutie aj pre zdravie

Cuketa je druh tekvice, ale na rozdiel od nej pochádza z Európy, konkrétne z Talianska, odkiaľ si aj nesie svoj názov (z tal. zucca či zucchine). V kuchyni sa dá použiť na viacero spôsobov. Kvôli svojej jemnej chuti, ktorá rada preberá arómy surovín, sa h

prejsť na článok