Kurkuma – korenie života

Kurkuma (indický šafrán) je tradičné orientálne korenie vyrábané z podzemku rastliny menom Kurkumovník dlhý (Curcuma longa). Je bežnou súčasťou indického karí korenia, ktorému dodáva nádhernú zlatistožltú farbu. Kurkuma však nie je len potravinárska prísa

prejsť na článok

Kurkuma, korenie života

Všestrannú kurkumu začíname iba teraz spoznávať, pričom je ťažkou úlohou aj to, aby sme zhrnuli a vymenovali všetky pozitívne fyziologické účinky kurkumy.

prejsť na článok

Červené verzus ružové korenie

Poznáte červené korenie? Omyl, to čo väčšinou nájdete na etiketách ako červené korenie je v skutočnosti brazílske ružové korenie. No existuje aj pravé červené korenie, čo sú sušené zrelé plody piepru čierneho. Rozdiel medzi nimi je vidno už na prvý pohľad

prejsť na článok

Domáca bezlepková žemľa

Ingrediencie 100g hnedá ryžová múka 50g  prosová múka 50g  pohánková múka 30g  bezlepkové ovsené vločky 25g  psyllium (skorocel indický) 6g   prášok do pečiva 6g   soľ ( čierna soľ ) 2  polievkové lyžice  kokosového oleja cca. 450 ml vody korenie podľa c

prejsť na článok

Čierne, zelené, červené a biele korenie: ako si vybrať?

Napriek tomu, že čierne korenie je najrozšírenejším a hádam najviac používaným druhom korenia na svete, nie je jediným. Na jednom vždyzelenom kríku s názvom piepor čierny sa zbierajú až štyri druhy korenia. Čierne, biele, zelené a červené korenie sa odliš

prejsť na článok

Karí korenie zlepšuje pamäť a imunitu

Karí korenie je zmes starostlivo zvolených mletých korenín, ktorá dodáva jedlu nezameniteľnú chuť a vôňu. Ďalším dôvodom k používaniu karí korenia pri príprave jedál je jeho pozitívny účinok na naše zdravie.

prejsť na článok