Kurkuma (indický šafrán) je tradičné orientálne korenie vyrábané z podzemku rastliny menom Kurkumovník dlhý (Curcuma longa). Je bežnou súčasťou indického karí korenia, ktorému dodáva nádhernú zlatistožltú farbu. Kurkuma však nie je len potravinárska prísa
Všestrannú kurkumu začíname iba teraz spoznávať, pričom je ťažkou úlohou aj to, aby sme zhrnuli a vymenovali všetky pozitívne fyziologické účinky kurkumy.
prejsť na článokPoznáte červené korenie? Omyl, to čo väčšinou nájdete na etiketách ako červené korenie je v skutočnosti brazílske ružové korenie. No existuje aj pravé červené korenie, čo sú sušené zrelé plody piepru čierneho. Rozdiel medzi nimi je vidno už na prvý pohľad
prejsť na článokIngrediencie 100g hnedá ryžová múka 50g prosová múka 50g pohánková múka 30g bezlepkové ovsené vločky 25g psyllium (skorocel indický) 6g prášok do pečiva 6g soľ ( čierna soľ ) 2 polievkové lyžice kokosového oleja cca. 450 ml vody korenie podľa c
prejsť na článokNapriek tomu, že čierne korenie je najrozšírenejším a hádam najviac používaným druhom korenia na svete, nie je jediným. Na jednom vždyzelenom kríku s názvom piepor čierny sa zbierajú až štyri druhy korenia. Čierne, biele, zelené a červené korenie sa odliš
prejsť na článokKarí korenie je zmes starostlivo zvolených mletých korenín, ktorá dodáva jedlu nezameniteľnú chuť a vôňu. Ďalším dôvodom k používaniu karí korenia pri príprave jedál je jeho pozitívny účinok na naše zdravie.
prejsť na článok