BEFRESH | freshART | freshFOOD | freshZINE

Befresh.sk je platforma spájajúca jedlo a umenie. Od roku 2012 prinášame delikátne raw dezerty na vaše oslavy a firemné eventy. Recepty vo freshZINE sú chutné a jednoduché na prípravu. Nakuknite do sveta gastronómie a umenia.

prejsť na web

Pomaly pečené mäso so zeleninou

Palacinky, pražená ryža či pečené mäso ... čo ich spája? No predsa príprava na panvici. Čím lepšia panvica, tým jednoduchšia príprava. Je to úžasné, o koľko sa dá zjednodušiť celý proces varenia tým, že použijete naozaj dobré panvice či hrnce. Teraz, keď

prejsť na článok

Hostím rada. A ty?

Ľudia sú všelijakí. To vieme. Je aj taká špeciálna skupina ľudí, ktorí milujú jedlo. Milujú ho jesť, pripravovať, deliť sa s ním, hostiť. Prosto jedlo je pre nich prejav lásky k sebe samým i ostatným. Nik ich lepšie nechápe ako ja. Pretože k nim patrím. A

prejsť na článok

Cesty, balenie, desiaty

Celé leto sme sa niekam presúvali. Menili sme kufre, prala som, sušila, odkladala, vykladala a tak dookola. Dovolím si tvrdiť, že moje balenie je už celkom premakané - na letné dovolenky nás viem zbaliť do jedného kufra. Akurát v apartmáne musí byť k disp

prejsť na článok

A ty čo budeš robiť v lete? Zavárať? Mraziť? Smoothičkovať?

Pomaly, ale isto vo vzuduchu cítiť leto, moje totálne najobľúbenejšie ročné obdobie. Kedysi to bývala zima. Taká tá krutá, mínus dvadsať, kopec snehu a slnko. Bohužiaľ, v Bratislave a vlastne už ani v mojom rodnom Svite, sa taká zima len tak ľahko nevidí.

prejsť na článok

Upeč si polievku!

Milujem recyklovať zvyšky z chladničky. Práve z nich vznikajú tie najlepšie recepty. Naposledy mi ostalo v chladničke voľajako veľa petžlenu. Neviem presne ako je to možné, ale asi nejaká donáška potravín neprebehla v požadovanom množstve. A takto som zre

prejsť na článok

Kozí syr. Cvikla. Cuketa. Šalát. Bylinky.

Je jasné, že matky majú skvelý time-management. Počas spánku bábätka chcú stihnúť čo najviac. Všetky činnosti, ktoré sa ťažko robia, keď je bábo hore. Napríklad kontinuálne sa povenovať sebe. Môj dnešný čas som využila takto: 30 minút cvičenie podľa su

prejsť na článok

Zelené kari s voňavou ryžou

Prvé kari, ktoré som v živote jedla, bolo Green Thai Curry. Bolo to niekedy v roku 2005 a okamžite som sa do tej chute zamilovala. Dokonca mi nevadila ani štipľavosť. Aj napriek pikantnému dojazdu som bola tak očarená jemnou chuťou kokosového mlieka a do

prejsť na článok

Čokoládová saláma | Frešovská klasika

Predvianočný čas sa mi spája so spomienkami. Keďže veľa času trávim v kuchyni, rozpomenula som si na tri hrnce z detstva, ktoré vydávali zvuk. Jedným z nich je tzv. pískací hrniec. Je to vlastne hrniec na mlieko, v ktorom sa nič nepripáli. Má dve dná, med

prejsť na článok

Králik na smotane (bez smotany)

Pripraviť rýchly obed počas homeofficu alebo aj po výlete je vždy tak trošku výzva. Pokiaľ vás už nebaví skončiť s cestovinami s paradajkovou omáčkou či pestom, skúste si pripraviť môj dnešný recept na Králika na smotane (bez smotany) s haluškami. Celý pr

prejsť na článok

Hrnčeky, poháre, šálky

Keď sa ochladí, okamžite mám chuť na veľké teplé drinky: veľkú kávu, kakao, matcha a chai latte, capuccino a čaj. Ráno si pripravujem kávu rovno do termohrnčeka - pijem ju cestou do školy. Je to vymakané, že je ten hrnček termo, lebo v zime nemám rada stu

prejsť na článok

Kreativita nad Covid-itou

Tento blog som začala písať pred týždňom, keď ešte nebolo jasné, ako budú fungovať školy, či bude celoplošné testovanie a ako budú prebiehať nasledujúce dni. Teraz som sa k dopísaniu blogu vrátila a odstavec, v ktorom opisujem svoje vtedajšie pocity, už n

prejsť na článok

Vône domova

Počnúc septembrom a aprílom končiac je počasie premenlivejšie, preto sa náš domov stáva útočiskom pred dažďom a zimou. Tým, že doma trávime ako rodina viac času, všimla som si na sebe milú pohnútku - vyzdobiť a prevoňať priestor, v ktorom sa zdržiavame.

prejsť na článok

Krémová polievka z pečenej cvikly

Moje deti milujú cviklovú polievku. Netuším, či je to kvôli jej nádhernej plnej farbe, či kvôli lahodnej krémovej konzistencii. Je dosť možné, že aj chrumkavé guličky, ktorými ju posypem sú veľkým lákadlom. Mňa na nej baví možnosť variovať chute. Tento r

prejsť na článok

Čaro domácich cestovín

Aj vy ste si počas korony ulietavali na varení? Ja som sa raz pristihla pri tom, ako zmordovaná ležím na gauči po týždennom kuchynskom maratóne, kedy som každý deň varila nové dvoj až trojchodové jedlo, lebo sa mi nedarilo navariť také množstvo, aby ostal

prejsť na článok

Zmrzlina. Nanuky. Nanuková torta.

Ktorú zmrzlinu máte najradšej? Je to citrónová, banánová, šmolková, marhuľová, gaštanová, či kiwi. Alebo máte radšej cookies, čokoládovú a dolce latte? Prípadne vás očarili moderné chute s korením a bylinkami? Raz v rádiu hovorili, že niekde vo svete vyvi

prejsť na článok