Králik na smotane (bez smotany)

Pripraviť rýchly obed počas homeofficu alebo aj po výlete je vždy tak trošku výzva. Pokiaľ vás už nebaví skončiť s cestovinami s paradajkovou omáčkou či pestom, skúste si pripraviť môj dnešný recept na Králika na smotane (bez smotany) s haluškami. Celý proces mi trval približne hodinu. Dal by sa skrátiť podľa mňa aj o polovicu a to tým, že by som halušky pripravovala počas dusenia mäsa v hrnci. Prípadne, že by som namiesto halušiek pripravila kolienka. Prípravu mi pomohli urýchliť hlavne moje kuchynské nástroje: tlakový hrniec ULTIMA (dnes použitý druhý krát), Vitamix, kuchynský robot na spracovanie cesta na halušky, ktorý som dostala od Oresi Kuchyne Bratislava a strúhadlo na halušky. Ak tieto nástroje nemáte, nevešajte hlavu, možno vám varenie potrvá trošku dlhšie, každopádne však tento recept môžete stále považovať za rýchly. Králik na smotane (dnes bez smotany)pre 4-5 osôb 1kg králičích chrbtov 2 veľké strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky 2 veľké mrkvy, nakrájané na väčšie kúsky 3 stopky zeleru, nakrájaného na väčšie kúsky kvalitná slanina asi 2-3 cm plátok, nakrájaný na väčšie kúsky 1l vody soľ Všetko dáme do tlakového hrnca na 20 minút. Po vypnutí vypustíme paru. Mäso vyberieme a všetko ostatné pomixujeme na hladkú krémovú omáčku. Áno aj slaninu. V prípade, že potrebujete viac tekutiny, prilejte vodu, prípadne smotanu na varenie. Ja som zistila, že táto omáčka smotanu ani nepotrebuje, preto som ju vynechala. A verte, či neverte, nik si jej absenciu nevšimol. Jedlo bolo ľahšie a stále dostatočne lahodné. Halušky 600g polohrubej múky 3 vajcia 250 ml vody 1,5 čl soli hrsť najemno nasekanej petržlenovej vňate štipka čierneho korenia 1/3 čl kurkumy Ingrediencie zmiešame a následne postrúhame na strúhadle do vriacej osolenej vody. Ak by ste ich nezjedli hneď, je dobré halušky po uvarení jemne zmiešať s roztopeným maslom alebo masťou. Verím, že si pochutíte nielen vy, ale aj vaše deti. Mám pre vás aj pár tipov na nástroje, ktoré vám prípravu jedál môžu náramne urýchliť. Je im venovaná skvelá sekcia v ,eshope Tescomy s názovom ,Mlynčeky a strúhadlá,. Najviac ma zaujali tieto: strúhadlo na zeleninu vo forme julienne, moje obľúbené tenké strúhadlo na zázvor, špiralizér na zeleninové špagety, dokonca aj mlynček na mäso. Ten veru ešte nemám, predpokladám, že moje rady kuchynských pomocníkov sa čoskoro rozšíria. Ktorý kuchynský prírastok máte momentálne najviac v obľube? U mňa je to jednoznačne tlakový hrniec, ktorý po dvoch ultra uspokojivých vareniach budem asi využívať častejšie a častejšie.

prejsť na článok

Morčacie stehná na zázvore

Varenie – Recepty – Mäso a ryby Pečené morčacie mäso na smotane podávané s knedľou. Ingrediencie: zadný diel z morky a 2 stehná 150 g masla 1 veľká cibuľa soľ mleté čierne korenie 10 g zázvoru 50 ml smotany 50 g hladkej múky Príprava: Morčac

prejsť na článok

Kapustovo-zemiaková polievka

Kapustu nakrájame na jemné pásiky a povaríme. Keď mierne zmäkne, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a soľ. V sladkej smotane rozmiešame múku - pripravíme zátrepku - a keď sú zemiaky mäkké,...

prejsť na článok

Krúpová polievka so syrom

Krúpy umyjeme a dáme variť do studenej vody. Pridáme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu, osolíme a varíme, až sú krúpy mäkké. Prilejeme rozpustené maslo a chvíľu povaríme. V smotane...

prejsť na článok

Vychovajte si vlastného králika

Králik je zviera, ktoré je nenáročné na chovanie a má výživné mäso. Z rodinných hospodárstiev sa však pomaly vytráca.

prejsť na článok

Plnené broskyne

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty Rýchly dezert z broskýň s tvarohovou penou a vlašskými orechmi. Ingrediencie: 4 broskyne 100 g jemného tvarohu 100 ml sladkej smotany 20 g vanilkového cukru 8 jadier vlašských orechov 8 sladkých sušienok 5

prejsť na článok