BEFRESH | freshART | freshFOOD | freshZINE

Befresh.sk je platforma spájajúca jedlo a umenie. Od roku 2012 prinášame delikátne raw dezerty na vaše oslavy a firemné eventy. Recepty vo freshZINE sú chutné a jednoduché na prípravu. Nakuknite do sveta gastronómie a umenia.

prejsť na web

Cestoviny so špenátovým pestom a krevetami

Ľudia, neviem ako vy, ale ja mám nonstop chuť na cestoviny. Najradšej by som ich jedla denne. Potom si zas hovorím, že toľko sacharidov mi netreba a že aj pestrosť je dôležitá. Radšej navarím niečo iné. Že v jednoduchosti je krása deklaruje aj náš gastro

prejsť na článok

Špenátové pesto s makadamovými orechami

Ako asi viete, počas korony sme si s mojim šikovným mužom Viktorom založili záhradku. On vykopal hriadky, my s dievčatami sme odpratali vykopanú trávu, zasadili sme špenát, mangold, šaláty, redkvičky, kaleráby, hrášok, cviklu, cesnak, cibuľu, zeler a neja

prejsť na článok

Hráškové rizoto (cca 5 osôb)

Moja Eliška ma od začiatku "korony" prosí o hráškové rizoto. Už som ho teda robila tretí krát a vždy malo úspech. Rozhodla som sa ho konečne aj nafotiť, aby ste si ho mohli pripraviť aj vy. Ak ho už samozrejme nemáte v malíčku. Pozor, ak ste zvyknutí na

prejsť na článok

Špargľa. Halloumi. Pošírované vajíčko. Holandská omáčka. Gastronebo.

Zemiaky som uvarila v osolenej vode, scedila, pridala maslo a pažítku - btw. jedlo sa nezdá, ale je sýte, preto túto zložku v pohode vynechajte. Halloumi - nakrájaný na plátky dáme na panvicu a opekáme. Najskôr pustí vodu a tá keď sa vyparí, pekne zhned

prejsť na článok

Kyslé zemiaky s fašírkou

Jedlo pripomínajúce detstvo. Toto je moja úplne prvá fašírka s vajcom a keďže všetkým chutila, zapísala som si recept, nech nabudúce nemusím experimentovať. No a jasnačka, že už ani vy nemusíte experimentovať. Je šťavnatá a dokonalá. K tomuto jedlu mám e

prejsť na článok