Ľudia sú všelijakí. To vieme. Je aj taká špeciálna skupina ľudí, ktorí milujú jedlo. Milujú ho jesť, pripravovať, deliť sa s ním, hostiť. Prosto jedlo je pre nich prejav lásky k sebe samým i ostatným. Nik ich lepšie nechápe ako ja. Pretože k nim patrím. A úplne viem oceniť horlivých hostiteľov i hladných stravníkov. Úplne som sa vypeckovala, keď som viedla Befresh. Všetko muselo byť pripravené, na stole mis en place a makali sme. Je to vzrúšo, hlavne keď catering má čoskoro odísť a vy sa fajne hlboko porežete. Vôbec mi nevadia žiadne obmedzenia, ba dokonca sa vyžívam v tom, aby som vymyslela recept, ktorý môže každý. Podnecuje to moju kreativitu. Nie nadarmo som absolvovala niekoľko kurzov u Matthew Kenney Culinary Institute. Keďže všetky boli zamerané na rastlinnú kuchyňu, viem tuším nahradiť hocičo. TIP: Keď chceš hostiť, maj menu dobre premyslené vopred. Na také hostenie je potrebné mať dosť veľa príborov, pohárov, misiek, servírovacích podložiek a tiež hrncov. Ja mám doma nerezové hrnce. Sú na všetky povrchy varných dosiek. Ako som už spomínala v inom článku, doma máme sklokeramickú dosku, muž v práci indukciu a na chlaupe plyn a pec. Keď jedlo prenášam, nemusím stresovať, ktorý hrniec použiť. Je to mega praktické. TIP: zbehni k babke na povalu a určite nájdeš servírovacie skvosty. Varenie je pre mňa láska a keď ma nič a nik neruší aj totálny relax. Teraz som na materskej, bábätko má 8 mesiacov a pozornosti potrebuje viac než dosť. Varím väčšinou hneď popri príprave raňajok a ich konzumácii. Edwin sedí v sedačke a dosť času mu zaberá jedenie, obzeranie mačky a následne robotického vysávača. Získam tak cca 20 min. na prípravu obeda. Druhá, moja obľúbená možnosť, je varenie večer. Navarím na druhý deň a teda získam kopec voľného času. Rýchlo, chutne a veľa je heslo mojich dní. V rámci racionalizácie našej stravy mám nový tip - možno aj pre vás. Urobím rybu napríklad s quinoou. Do quinoi dám hrášok a špargľu. S rybou upečiem mrkvu a paradajky. Na večeru zjeme rybu, quinou a zeleninu. Zvyšok zeleniny zmiešam s quinoou a dostaneme niečo ako quinotto. Napním ním hrniec Tescoma a môj muž nemusí jesť žiadne nezdravé menu vo vývarovni. Zajtra si berie telacie stehno na hrášku s mrkvou uvarené expresne v tlakovom hrnci, cviklovú placku a zemiakovo-karfiolové pyré. Psst, nik netuší, že tam bol karfiol, haha. TIP: urob viac prílohy a z prílohy vegetariánske hlavné jedlo na druhý deň Inak v Tescome som našla aj skvelý kastrol z liatiny. Náááádherný. Nabudúce sa k nemu snáď tiež dopracujem. Už dlhšie totiž uvažujem nad kúpou takého super pomcníka. A čo vy? Aké máte vychytávky na varenie pri deťoch?
Novela zákona o sociálnej ekonomike a sociálnych podnikoch účinná od 1. júla 2023 zavádza inštitút rady rodinných podnikov. O čo ide a aké má rada oprávnenia?Prečítajte si celý článok na Podnikajte.sk
prejsť na článok24.6.2023 (SITA.sk) Predseda úradníckej vlády Ľudovít Ódor odporúča občanom, aby sledovali a riadili sa pokynmi ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí, ktoré občanom neodporúča cestu do Ruskej federácie. Premiér je o situácii v Rusku pri
prejsť na článokOleje pre vzduchové kompresory Shell Corena Produktová rada pre vzduchové kompresory Shell Corena umožňuje používateľom jednoduchý výber najvhodnejšieho produktu, ktorý zabezpečuje požadované úžitkové vlastnosti prostredníctvom zlepšenej ochrany proti o
prejsť na článokCubanas bude patriť do série obrazov žien rôznych etník a kultúr, ktoré sú pre mňa nejako inšpirujúce. Ako už viete, fascinuje má krása a odlišnosť žien rôznych krajín. Keby som mohla navštíviť každý kontinent a spoznať zvyky, módu a štýl života všetkých
Suché vlasy sú veľmi častým a rozšíreným problémom. Zvyčajne sa javia ako strapaté, krehké a ťažko sa rozčesávajú. Zdá sa,
prejsť na článok