Kozí syr. Cvikla. Cuketa. Šalát. Bylinky.

Je jasné, že matky majú skvelý time-management. Počas spánku bábätka chcú stihnúť čo najviac. Všetky činnosti, ktoré sa ťažko robia, keď je bábo hore. Napríklad kontinuálne sa povenovať sebe. Môj dnešný čas som využila takto: 30 minút cvičenie podľa super appky FitOn 5 minút rýchla sprcha 10 minút krémovačka tela, čistenie a masáž tváre, dva cviky tvárovej jogy, vlasy a jemná linka na oko - niekedy mi aj takáto malá úprava urobí veľkú radosť 15 minút príprava obeda (s fotením storky z varenia rovno na istagram) Potom prišlo na rad pohojdanie mrnčajúceho bábätka v kočiari a keďže znovu zaspal, mohla som si vkľude vybaviť kuriéra, najesť sa, upratať kuchyňu a dokonca začať písať tento blog. Mám šťastie, už spí tri hodiny. Aký rýchly obed som si pripravila? Zdravý, vitamínový a strašne dobrý. Kozí syr. Cvikla. Cuketa. Šalát. Bylinky. 2-3 hrste šalátových listov (ja som použila bio mix z Yeme) 1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate (ja som použila kučeravú) 5-6 stoniek koriandru 1 varená cvikla, nakrájaná na kocky 1 cuketa, nakrájaná na plátky 4 plátky kozieho syra na grilovanie (predáva pani v stánku v Starej Tržnici), ako náhrada skvele poslúži aj haloumi syr soľ olivový olej sézamové semienka bageta Do panvice nalejeme olivový olej, ktorý osolíme. Do zohriateho oleja dáme cuketu a opečieme z oboch strán. Hotovú cuketu dáme na tanier. Do tej istej panvice dáme syr a opečieme z oboch strán. Vyberieme na tanier. Opäť použijeme tú istú panvicu a zľahka ohrejeme uvarenú cviklu. Zálievka 2 čl panenského olivového oleja 1/2 čl sójovej omáčky (môžeme nahradiť soľou podľa chuti) 1 čl kokosového sirupu (alebo iného tekutého sladidla) 1/3 čl horčice Všetky ingrediencie poriadne zmiešame v pohári. Začneme servírovať. Do misky si dáme šalát zmiešaný s bylinkami. Na kraje poukladáme ohriate o opečené ingrediencie. Ak máte chuť na sýtejšiu verziu, tak ako ja, opečte si k šalátu aj bagetu alebo kvalitný kváskový chlieb. Šalát zelejeme zálievkou a posypeme sézamovými semienkami. Dobrú chuť.

prejsť na článok

Zlatý stafylokok na koži: Moderná aj prírodná liečba a bylinky

Prečítajte si, čo je to zlatý stafylokok a aká liečba sa používa v prípade infekcie na koži. Dozviete sa aj, aká prírodná liečba a bylinky vám môžu pomôcť. Čo je to zlatý stafylokok? Zlatý stafylokok (Staphylococcus aureus) je grampozitívna baktéria, Čít

prejsť na článok

Jarný šalát

Potrebujeme: 1 hlávka šalátu 1 zväzok reďkoviek 2 uvarené vajcia 150 g syra s modrou plesňou 2 PL majonézy 1 téglik kyslej smotany čerstvé bylinky (pažítka, petržlenová vňať) citrónová šťava soľ mleté čierne korenie Príprava: 2/3 syra roztlačíme vidličko

prejsť na článok

Cuketa čistí a detoxikuje

Cuketa (nazývaná aj cukina) je zdravá, pestovateľsky nenáročná zelenina. Na pohľad pripomína uhorku šalátovku (ide však skôr o tekvicu), s ktorou spoločne patria do čeľade tekvicovitých (Cucurbitaceae).

prejsť na článok

Lahodná cuketa na chudnutie aj pre zdravie

Cuketa je druh tekvice, ale na rozdiel od nej pochádza z Európy, konkrétne z Talianska, odkiaľ si aj nesie svoj názov (z tal. zucca či zucchine). V kuchyni sa dá použiť na viacero spôsobov. Kvôli svojej jemnej chuti, ktorá rada preberá arómy surovín, sa h

prejsť na článok

Červená repa alias cvikla

Cvikla bola v minulosti používaná rôznymi spôsobmi. Prvé záznamy o nej pochádzajú od Rimanov z obdobia približne 1000 rokov p.n.l. Konzumovali len listy a koreň využívali zväčša na liečenie bolestí zubov, hlavy, či brucha. Naopak Slovania ju jedávali pome

prejsť na článok