Pomaly pečené mäso so zeleninou

Palacinky, pražená ryža či pečené mäso ... čo ich spája? No predsa príprava na panvici. Čím lepšia panvica, tým jednoduchšia príprava. Je to úžasné, o koľko sa dá zjednodušiť celý proces varenia tým, že použijete naozaj dobré panvice či hrnce. Teraz, keď som na materskej a Edwin má zvedavé obdobie, je fajn pripraviť všetko rýchlejšie ako obyčajne. Niekedy ma baví tlakový hrniec, niekedy pomalé pečenie, z času na čas rýchle opečenie a wok panvica, či mixovanie. Na rôznych fórach ma už dlho fascinovala hlboká panvica, ktorá môže ísť do rúry na dokončenie procesu prípravy jedla. OU JE! Môj favorit. Odkedy ju mám, stále niečo opečiem a potom zakryté pomaly dováram v rúre. Mám teraz takú fintu, že obed pripravujem už rovno s raňajkami. Je to na nezaplatenie. Navarené mám hneď a môžeme fičať na dvor alebo na ihrisko. Jedlo, ktoré majú moje deti najradšej je mäso zapekané so zeleninou. Niekedy tú zeleninu spolu s výpekom pomixujem a máme omáčku. Niekedy nechám kúsky a výpek zvlášť. Takže ako na to? Pomaly pečené mäso so zeleninou mäso podľa výberu (napríklad kuracie stehná, králik, hovädzie líčka...) 4ks mrkva 2ks petržlen 1ks paradajka vňatka rozmarínu vňatka petržlenu cesnak soľ 1 pl korenia zaatar (alebo provensálskeho korenia) asi 1 liter vriacej vody alebo vývaru Na olivovom oleji som opečieme zeleninu nakrájanú na plátky. Pridáme soľ, korenie, bylinky a mäso. (pozn. normálne opekám aj mäso, aby sa zatiahlo, nechápem, prečo som tuto na to zabudla. Každopádne, vy to urobte!) Zeleninu prehoďte na iný tanier a opečte mäso. Do panvice prihoďte opečenú zeleninu, zalejte vodou/vývarom, prikryte a dajte do rúry na 120 stupňov na cca 3 hodiny. Potom rúru vypnite a nechajte panvicu v rúre, kým nejdete jesť. Ak pripravujete mäso s kuskusom, ryžou, bulgurom netreba už nič robiť. Ak máte chuť na krémovú omáčku, mäso vyberte a vodu so zeleninou a bylinami pomixujte najemno. Omáčka je lahodná, netreba do nej prilievať smotanu ani nic podobné. Hodí sa s haluškami, cestovinou, či napríklad quinoou. Po takomto fajnom obede sa zas hodí ako dezert fajnová tenká palacinka. V Maďarsku mi povedali, že panvica na palacinky sa neumýva. Vedeli ste?

prejsť na článok

Pečené kuracie krky s koreňovou zeleninou a vínom, placky z červenej šošovice

The post Pečené kuracie krky s koreňovou zeleninou a vínom, placky z červenej šošovice appeared first on Hyza.

prejsť na článok

Kuřecí paličky se sýrovým dipem a čerstvou zeleninou

Pokud máte rádi kuřecí na tisíc a jeden způsob, tenhle rychlý, snadný a velmi chutný recept vás bude bavit nejen jíst, ale i připravovat. Kuřecí paličky jsou navíc velmi rozšířenou komoditou za dobrou cenu. Pečené, v kombinaci se sýrovým dipem a čerstvou

prejsť na článok

Pečená teľacia oblička

Varenie – Recepty – Mäso a ryby Pečené teľacie mäso aj s obličkou je skutočnou špecialitou. Ingrediencie: 400 g teľacieho karé s obličkou 30 g masti 1 väčšia cibuľa 10 g hladkej múky soľ Príprava: Umyté teľacie mäso s obličkou posolíme a dáme n

prejsť na článok

Špekačkové ražniči pečené v rúre

Špekačkové ražniči - pečené v rúre Ražniči pečené v rúre Typ jedlaHlavné jedlo, Obed, Predjedlo, Večera KuchyňaČeská, Maďarská, Slovenská

prejsť na článok

Morčacie stehná na zázvore

Varenie – Recepty – Mäso a ryby Pečené morčacie mäso na smotane podávané s knedľou. Ingrediencie: zadný diel z morky a 2 stehná 150 g masla 1 veľká cibuľa soľ mleté čierne korenie 10 g zázvoru 50 ml smotany 50 g hladkej múky Príprava: Morčac

prejsť na článok